Struka kaže - jedan penal postoji, drugi ne, ali nije onako kako mislite!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 24.10.2018.
23:16
Izvor: Sportske.net, RTS

Zdravko Jokić, stručni konsultant na RTS-u, komentarisao je odluke sudije Ziberta iz Nemačke.

EPA/ARMANDO BABANI
EPA/ARMANDO BABANI

Povezane vesti

Nakon Feliksa Briha, možemo reći da je još jedan nemački sudija oštetio srpski fudbal. Ovoga puta Crvenu zvezdu, s tim što ovoga puta nije toliko uticalo na rezultat.

Radi se o sudiji Zibertu koji je danas dosudio dva penala za Liverpul, a mnogi smatraju da je prvi potpuno neopravdano dosuđen.

Šta kaže komentator suđenja na RTS-u?

"Tačna odluka sudije. Na ovom rangu takmičenja to ne prolazi. Mane je gurnuo loptu, a Filip Stojković umesto da prati tu loptu, išao je da spreči igrača nedozvoljenim korišćenjem ruke. I da je van kaznenog prostora, bio bi faul. Ovde je očigledna namera", rekao je Zdravko Jokić, komentator suđenja na Radio televiziji Srbije.

Ipak, za drugi gol smatra da nije bilo elemenata za penal.

"Igra lopte rukom se kažnjava samo ako igrač namerno igra loptu rukom. Ovde nije bilo namere", rekao je on.

Inače, suđenje je prokomentarisao kao veoma nesigurno od strane nemačkih sudija koji su često igračima Crvene zvezde dosuđivali faulove i sankcionisali ih kartonima, za razliku od Fabinja koji je imao dosta kredita danas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko HM
Thursday, 25.10.2018
14:34

Ljudi, budimo realni, manite se Zvezde i Partizana. Ni u jednoj ozbiljnijoj ligi na svetu, a kamoli u Ligi šampiona, ovo se ne karakteriše kao penal (obe situacije) 99%. Izgubili bismo mi i ovako i onako, ali nema potrebe...

avatar
Čeki
Wednesday, 24.10.2018
23:46

Ja ne znam sto su Fabinju dali toliko kredita. A i smatram da je obrnuto, prvi penal nije bio jer se onaj vise teatralno bacio nego sto ga je ovaj pipnuo, Stojkovic nije imao nameru da ga udari laktom i cak mogu da kazem da ga je bukvalno "pomazio" jer kad se ovaj bacio, videlo se da je gledao sta ce sudija pokazati pa nastavio da se previja sto su i kamere lepo zabelezile.

avatar
Stefan Lazović
Wednesday, 24.10.2018
23:32

Gluposti izrekao covek i ostao ziv. Pa sta ako lopta ide u gol i pogodi te u ruku ali nisi imao nameru? Zar to nije penal svejedno? A onaj prvi necu ni da komentarisem, pa videli ste kako Mane dize glavu da pogleda sta se desave i kez :D Smesan penal, onako se ne sudi ni u JSL

avatar
dzo
Thursday, 25.10.2018
01:29

Ti si zaboravio kako se Boaci smeje kad se svira nad njim penal protiv Vojvodine na Marakani. Pa ovakvih penala u nasoj ligi je svirano za zvezdu ,a i za partizan koliko god hoces. Ovo je klasican penal koji se svira za veliku ekipu protiv male. U europi je zvezda nazalost mala,za razliku od nase lige i nema naklonost sudija.

avatar
Stefan Lazović
Friday, 26.10.2018
00:23

Buraz ovo je LS, top nivo fudbala.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 25.10.2018
09:32

U Jsl se zvezdi sudi a protiv zvezde ne

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 24.10.2018
23:26

ovaj lud.... da li bi im ovo sudili u engleskoj ligi

avatar
Raky_b
Thursday, 25.10.2018
01:05

sudili bi i za Zvezdu u Prdsednikovoj ligi....verovatn i dodali jos koji,ako bi bilo potrebe.

avatar
Hannibal Lecter
Thursday, 25.10.2018
23:43

sto se nase lige tice vi imate najmanje pravo da govorite... setite se Toletove monopolije, kradje vojvodine, sviranja ofsajda Milijasu u derbiju... imate obraz kao djon kad mozete na tu temu da komentarisete.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Wednesday, 24.10.2018
23:26

A pokusao je da ga spreci time sto je toliko visoko podigao ruku koju je pritom i savio u laktu da ga mu je maltene zario u grkljan. Slazem se sa Jokicem, drugi penal je mozda mogao i da oprosti iako je i tu bilo nekih elemenata, a drugo je sto npr. taj prvi ne bi bio sviran zvezdi. Ona treca situacija nije vredna komentara, dobro je sto nije svirao jer nije ni bio:-)

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 24.10.2018
23:20

Stručnjak kaže da se igranje rukom kažnjava samo ako igrač namerno igra rukom...i on je sudio tj. presuđivao u srpskom fudbalu. Kažnjava se i nesmotrena igra rukom, nauči pravila stručnjače.

avatar
reddevils
Wednesday, 24.10.2018
23:19

Ovaj strucnjak jos ludji od sudije😂