Super liga od 200 miliona! Kako izgleda tabela na osnovu tržišne vrednosti igrača?

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.02.2022.
11:24
Izvor: Sportske.net

I koliko se razlikuje od aktuelne na osnovu ostvarenih rezultata na terenu...

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Narednog vikenda nastavlja se Linglong Super liga Srbije, Partizan će pokušati da odbrani prednost stečenu tokom jeseni, Zvezda da osvoji petu uzastopnu titulu, nekoliko klubova će voditi borbu za plasman na evrosku scenu, a najveći broj njih će pokušati da izbori opstanak u ligi.

U prilogu možete da vidite kako izgleda trenutno stanje na tabeli, a ovde ćemo pokušati da napravimo paralelu koliko taj plasman odgovara odnosu snaga ekipa kada je u pitanju procenjena tržišna vrednost igrača na specijalizovanom sajtu ''Transfermarkt''.

Ovaj izvor procenjuje da je ukupna vrednost superligaških fudbalera iznosi trenutno 197.87 miliona evra.

Kako je ta suma raspoređena na 16 superligaških klubova?

Najveću tržišnu vrednost ima ekipa Crvene zvezde, ukupno 50.9 miliona evra, ispred Partizana sa 41.26, Čukaričkog sa 16.1, Vojvodine sa 13.4 i TSC-a sa 9.2 miliona.

Dakle, osim rotacije ''večitih'', kvartet vodećih se podudara i na tabeli Superlige i na ''Transfermarktovoj'' tabeli, jedino je TSC jesenas podbacio i završio tek na desetom mestu.

A druge strane, najveći uspeh u odnosu na tržišnu vrednost jesenas je ostvarila Kolubara, čija se ekipa procenjuje na 4.91 miliona i to je najmanja procenjena vrednost, ali i pored toga su Lazarevčani jesenas izborili plasman na 12. mesto na tabeli.

Screenshot/Transfermarkt
*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke