Šurbatović: ''Skandalozna odluka FS Kosova''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 07.05.2018.
20:42
Izvor: Beta

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović rekao je večeras da je odluka Fudbalskog saveza Kosova da ne dozvoli igranje humanitarne utakmice izmedju Gračanice i Crvene zvezde "skandalozna, jer je politička, a nikako sportska i fudb

BETAPHOTO/FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE/Nebojsa Parausic/DS
BETAPHOTO/FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE/Nebojsa Parausic/DS

Povezane vesti

Fudbalerima Crvene zvezde zabranjeno je da igraju humanitarnu utakmicu u Gračanici. Sredstva od ulaznica bila su namenjena porodilištu u tom mestu. Fudbalski savez Kosova nije dao saglasnost zbog, kako kažu, zloupotrebe utakmica za političke i rasističke parole.

"Povodom informacije da  tkz. Fudbalski savez Kosova nije dao saglasnost za odigravanje utakmice humanitarno - revijalnog karaktera između FK Gračanica - FK Crvena zvezda smatram da je ovakva odluka skandalozna, jer je politička a nikako sportska i fudbalska", rekao je Šurbatović.

Generalni sekretar fudbalskog saveza Kosova smatra da bi ona uticala na pogoršanje odnosa srpske zajednice i ostalih naroda, te da ugrožava sigurnost i bezbednost samih igrača i ostalih aktera.

"Ovde mesta politici i političkim zloupotrebama nema. Fudbal mora da pobedi politiku i to je jasna poruka koju šalje Fudbalski savez Srbije svima koji ovu igru zloupotrebljavaju, a kriju se iza sramne odluke i zabrane susreta koji je imao isključivo humanitarno - revijalni karakter", rekao je Šurbatović.

Utakmica na Kosovu između Gračanice i Zvezde trebalo bi da se igra 9. maja.

"Prethodnih godina Crvena zvezda je igrala pred prepunim tribinama stadiona u Gračanici koji nosi ime jedne od najvećih legendi srpskog fudbala, Dragana Džajića, i koliko je nama poznato u pitanju je bio istinski fudbalski praznik bez ikakvih političkih konotacija. Zbog svega navedenog ne vidimo nijedan opravdan razlog da se utakmica ne odigra i ove godine", dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 08.05.2018
16:30

To je zbog toga sto Predsednik njihovog fudbalskog saveza jos uvek ne moze da zaboravi sve traume koje je doziveo na derbijima protiv Zvezde dok je nosio dres partizana.