Svi se ućutali oko Stevanovićevog transfera u Mančester, sad je i Romano pod pritiskom

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.08.2020.
18:18
Izvor: Sportske.net

Prošlog petka je sve odjeknulo kao bomba, a onda potpuno zatišje...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Priča o navodnom transferu Filipa Stevanovića u Mančester junajted iznenada se pojavila u javnosti prošlog petka, pred Partizanovo gostovanje u Surdulici, a sve je začinio sam fudbaler objavljivanjem zagonetne poruke na svom Instagram nalogu.

Spekulacije o ovom transferu brzo su se proširile i ostrvskim medijima, ali posao još uvek nije realizovan, niti sada ima nekih konkretnih nagoveštaja u vezi s tim.

Stevanović je prošle subote igrao protiv Radnika u Surdulici, taj meč je zbog cele priče izazvao i interesovanje navijača Mančestera, koje je dodatno zaintrigirao i poznati italijanski novinar Fabricio Romano. On je na Tviteru prošlog petka potvrdno odgovorio na pitanje da li se sprema Stevanovićev potpis za Mančester, ali od tada - ništa.

Ovih dana se na Tviteru mogu videti i nova pitanja upućena Romanu u vezi sa Stevanovićem i Mančesterom, ali još uvek su bez odgovora.

Za to vreme, portal ''unitedinfocus.com'' napravio je retrospektivu dešavanja u poslednjih pet dana, uz zaključak da je bilo previše lako očekivati da se priča pojavi niotkuda i da se odmah postigne dogovor o ceni.

''Junajted ima naviku da pregovore produži više nego što je potrebno'', primećuje ovaj portal i dodaje da od petka nije bilo važnijih dešavanja povodom ovog potencijalnog transfera.

Ipak, na kraju njihovog teksta se izražava očekivanje da će posao uspešno biti okončan i da će doći do dogovora.

Ostaje nam da čekamo...
-
Baner
-
- -

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 19.08.2020
19:47

Junajted ima naviku da pregovore produži, a tek Partizan, zato se i nadam da Filip neće biti prodat jer on ni za godinu dana neće moći da bude spreman za taj nivo očekivanja koji se stavlja pred krilne igrače Junajteda, a Partizan treba da ga sačuva bar dok ne postane standardan A reprezentativac.

avatar
magister
Wednesday, 19.08.2020
19:20

Piše se baš svašta. Tabloidno novinarstvo funkcioniše po principu - algoritma. Šta privlači najviše pažnje, kad su sport, fudbal i košarka u pitanju - transferi. I, traže se najspektakularniji naslovi, koji će da privuku najviše klikova.

Možda ovo za Stevnovića i jeste bilo tačno, možda do tog transfera na kraju i dođe, a možda i ne, ali...

Da li je naš interes da prodajemo mačku u džaku. A nedovršen igrač, sa nepunih 18 je baš to. Naravno da se to odražava i na cenu. I, neki MUN, proceni za 5, 6 igrača da bi mogli u budućnosti da dostignu visoke cene, da bi mogli da budu i njima interesantni i kupi ih, po u tom trenutku više nego prihvatljivoj ceni za PL i MUN. Onda - pozajmica u - negde. Dok se taj mladić prilagodi na novu sredinu, na drugare, na način igre, trenera, stadion i teren, na publiku i grad, na odvojenost od porodice - prođe vreme. A plaćen je, ne malo. Očekuju brz rezultat od njega. Ako ne dođe, sledi nova pozajmica, u klub sa manje ambicija, od njega su već manja očekivanja, a bliži se perspektiva da završi ko - Danilo Pantić. Koji je bio vrhunski talenat.

Nije li i sa aspekta kluba i sa aspekta igrača normalnije da ostane u matičnom klubu do dostizanja ako ne pune, a ono - relativne igračke zrelosti? Na primer - Stevanović takvu zrelost može da postigne do svoje 22. ili 23. godine. Ako ode sa 18 za 12 miliona evra, velika opasnost je da ga dočeka malopre opisana sudbina. S druge strane, ako ostane, razvija se uz strpljenje i razumevanje kluba i trenera, u njega se ulaže, a on vraća - igrom. Ako donese rezultate i razvije se - s 22 će imati obezbeđenu karijeru, jer će biti - gotov igrač. Neće ga kupiti da bi ga poslali na pozajmicu, već da igra, možda odmah u prvih 11. Za napadača od 22 koji će da igra za MUN, cena nije ispod 30m evra, a može da ide i mnogo više. Plata - 2 ili 3x veća nego da ode sa 18. I pritom, već je igrač, jer je imao vremena i prostora da sazri u klubu čiji se interes poklapa sa njegovim interesom. Nije to nikakva viša matematika, to je jednostavna logika.