Tadić priželjkuje još jedan Mundijal: "Slično je kao 2018, osećamo energiju"

Autor: Ivan Cvetković
petak 03.09.2021.
15:53
Izvor: Sportske.net, Beta

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić rekao je da je najvažnije samopouzdanje i ocenio da "sve ide najboljim tokom".

Starsport
Starsport

Povezane vesti

"Malo situacija podseća na kvalifikacije iz 2018. godine. I tada samo dobro krenuli, osetila se energija koja vraća kult reprezentacije i da sve ide najboljim tokom. Razlika je što su sada Portugalci, koji su bili evropski šampioni, u ovoj grupi. Ali, bitno je da se mi usredsredimo na naš kvalitet, verujemo da možemo to, najbitniji su vera u sebe i samopouzdanje", naveo je on.

Upitan da li je ofanzivna igra recept za uspeh, Tadić je rekao da napadačka igra odgovara ekipi, koja se trudi da uradi sve što joj kaže selektor.

On nije igrao protiv Katara, rekao je da mu je to prijalo, ali da je navikao na žestok ritam utakmica i da će raditi kako odluči selektor.

"Nije mi problem, kako god 'mister' odluči da je najpametnije. Svi smo u službi reprezentacije, to je najbitnije. Nadam se da će navijači doći da nas podrže, voleli bismo da ih bude što više, da pokažemo lepu igru i da uživaju", dodao je Tadić.

Upitan da li misli da će Srbija i Portugal do poslednjeg kola u Lisabonu ostvariti sve pobede u kvalifikacijama, Tadić je rekao da misli da je to moguće, ali da treba ići utakmicu po utakmicu.

"Videli ste kako je Portugal pobedio, izjednačili su u 90. minutu, a pobedili golom u 96. Nije lako, ali mi želimo da igramo lepo, koncentrisani smo samo na sebe", rekao je on.

Tadić je odgovorio potvrdno na pitanje da li se vidi uticaj novog selektora.

"Oseti se ta energija, momci su naoštreni, ko god da igra želi da se pokaže. Slušamo, upijamo, borimo se, trudimo se. Vidi se da se vratio kult reprezentacije i da ide sve u najboljem redu. Samo tako da nastavimo i nema greške", rekao je on.

"Znači kada si u dobroj formi, da imaš kontinuitet igara u klubu, ali nije presudno. Moramo da pomažemo jedan drugoga, da se oslanjamo jedni na druge. Fudbal je kolektivna igra i svako treba da radi svoje zadatke. Iz kolektivne igre svako na kraju pokaže individualni kvalitet", naveo je Tadić.

Fudbaleri Srbije igraju u subotu od 18 časova protiv Luksemburga na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, utakmicu u Grupi A u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke