Tek dobio srpsko državljanstvo, a sad ima ''2.500.000 razloga'' da ode iz Zvezde!?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.05.2023.
16:23
Izvor: Sportske.net, Telegraf

O njemu se danas neočekivano mnogo piše.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Mladi ruski ofanzivni vezista Jegor Prucev je prošlog leta iz Sočija došao u redove Crvene zvezde i za ovih nepunih godinu dana odigrao tek deset takmičarskih mečeva u crveno-belom dresu i upisao jednu asistenciju, ali mu je i to bilo dovoljno da na ''Transfermarktu'' udvostruči svoju procenjenu tržišnu vrednost sa 300.000 na 600.000 evra.

On je sa Zvezdom potpisao četvorogodišnji ugrovor koji ističe u junu 2026, a jutros se pojavila vest da je već uspeo da dobije i srpsko državljanstvo, pa se moglo zaključiti da crveno-beli sa njim zaista imaju dugoročne planove.

Ali, već tokom popodneva pojavila se nova informacija koja bi mogla da poremeti te planove.

Naime, prema saznanjima ''Telegrafa'', za Pruceva je stigla primamljiva ponuda od 2.5 miliona evra od italijanskog Udinezea i sada su čelnici kluba u dilemi da li je prihvatiti, ili imati više strpljenja sa 20-godišnjim fudbalerom čija bi tržišna vrerdnost mogla eventualno da se uveča ukoliko sledeće sezone bude nastupao za Zvezdu u Ligi šampiona.

Ali, veliko je pitanje koliko će mu biti potrebno vremena da se izbori za značajniju ulogu u tomu koji će na leto svakako biti pojačan u odnosu na ovu sezonu i konkurencija za mesto u timu biće znatno veća.

Prema podacima sa ''Transfermarkta'', Zvezda je Sočiju platila 900.000 evra za transfer Pruceva, pa bi ponuđenih 2.5 miliona evra bila sasvim solidna zarada za igrača koji je odigrao samo 10 utakmica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke