Terzić: "Atalanti smo spremili 3.500.000 evra, Eraković morao da ode, odbili smo Arape!"

Autor: Ivan Cvetković
utorak 25.07.2023.
19:32
Izvor: Sportske.net

Funkcioner Crvene zvezde o prelaznom roku "crveno-belih".

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je u intervjuu za Oko Magazin na RTS-u govorio o brojnim aktuelnim temama koje se tiču kluba iz Ljutice Bogdana.

Na pitanje hoće li Emanuel Late Lat doći u Zvezdu, nije mogao da odgovori sa preciznošću, ali čini se da je taj posao sve dalje.

"On je ispunjavao sve kriterijume, trener je dao zeleno svetlo, uklapa se u visoki presing koji forsira Bahar. Mi smo sa Atalantom dogovorili sve, nije tajna ni iznos - 3.500.000 na šest rata. Tu je negde zapelo na relaciji menadžer-klub, to je sada prošlo vreme. Postavlja se pitanje da li je Late Lat potreban Zvezdi, lično bih voleo da dođe, ali ima i nekih koji se ne slažu", kazao je Terzić koji smatra da je Strahinja Eraković morao biti prodat.

"Morao je još prošle godine. Mi smo doneli skupštinsku odluku da Zvezda svake godine mora da zaradi 12.000.000 evra na prodajama igrača. Prodali smo Erakovića za 7.000.000 evra i 10 posto od narednog transfera, ali imali smo i znatno bolju ponudu od 9.500.000 evra koju smo ranije odbili jer nam je prošle godine on trebao za kvalifikacije za Ligu šampiona. Ove godine je morao da bude prodat i zbog toga jer zadržava mesto Lekoviću i drugim mladim igračima. Mi moramo da prodajemo najbolje igrače, ali i da dovodimo još bolje od njih za manji novac".

Ipak, Zvezda je odbila ponudu od 5.000.000 evra iz Saudijske Arabije.

"Mi smo već imali ponudu od 5.000.000 evra iz Saudijske Arabije za igrača od 30 godina. Finansijski direktor je rekao da je velika greška ako odbijemo tu ponudu. Sportski direktor je rekao da ga ne prodajemo i ja to moram da koordiniram. Odbili smo ponudu, svesni smo sjajne atmosfere u ekipi. Kanga i Katai ostaju. Mediji preteruju jer Bahar veoma ceni Kataija, igraćemo sa 3-5-2, a Kataija vidi kao jednog od dvojice napadača, imaće ozbiljnu ulogu u timu jer imamo mnogo utakmica ove sezone", istakao je Terzić i kazao da potencijalni dolazak Račića, Milivojevića ili Maksimovića u ovom trenutku nije realan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke