Terzić ima plan za Ligu šampiona, ali ''zvezdaška javnost'' ga ne prihvata?!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.01.2017.
09:22
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

U najnovijem intervjuu za klupski sajt, generalni direktor Crvene zvezde otkrio i svoju petogodišnju viziju stvaranja stabilnog kluba koji bi igrao u evropskoj eliti. Međutim, podrška izostaje...

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Govorio je Terzić i o prelaznom roku, potencijalnom povratku bivšeg kapitena Nenada Milijaša, kao i o pohvalama iz UEFA, ali posebnu pažnju zaslužuje i deo u kome je govorio o Zvezdinoj omladinskoj školi i svom petogodišnjem planu koji još uvek nije naišao na podršku, kako on to obično voli da kaže, ''zvezdaške javnosti''.

On je najpre naglasio da je jaka Omladinska škola, uz stručan rad i dobru infrastrukturu ''kamen temeljac Crvene zvezde''. Međutim, nasleđeni finansijski problemi uslovljavaju proaju najtalentovanijih igrača, pa je teško u kratkom roku formirati tim kadar za plasman u Ligu šampiona, što Zvezdini navijači već predugo iščekuju.

''Kada bismo pet godina oslobodili Zvezdu od obaveze rezultata, naravno da bismo drugačije organizovali Omladinsku školu. Međutim, jedno je ono što napravite kao plan, a drugo je svakodnevnica. Zvezda mora da restartuje svoj sistem i organizaciono i finansijski, da napravi dva koraka unazad da bi potom napravila pet unapred'', izjavio je Terzić, a prenosi zvanični klupski sajt.

On je potom konkretizovao šta bi to ''restartovanje'' trebalo da znači u praksi, ali problem je što u to još uvek nije uspeo da ubedi Zvezdne pristalice.

''Neka budemo i treći, ali nam je cilj da treće godine budemo šampioni sa zdravim finansijama, da četvre uđemo u Ligu Evrope, pete u Ligu šampiona. Ali, za tako nešto nema kompromisa u zvezdaškoj javnosti. Niko ne prihvata ovaj plan kao realan, nego se traži titula po svaku cenu. Ta velika emocija navijača prema Zvezdi nameće da mora da se balansira'',
objašnjava generalni direktor Zvezde.

Ipak, i pored svih pomenutih problema, Terzić podseća da je Zvezda i letos bila ''veoma blizu'' ostvarenja cilja.

''Bila je mogućnost da dovedemo tri igrača i platimo ih milion evra, uđemo u Ligu šampiona od koje bi prihodovali 16 miliona. Taj novac u potpunosti stabilizuje Crvenu zvezdu. To nismo učinili, a opet smo bili veoma blizu. Par detalja nas je sprečilo da se plasiramo dalje. No, Zvezda mora stvoriti bolje infrastrukturne uslove za razvoj Omladinske škole.

Svesni smo da je pred nama gotovo nemoguća misija. Moramo voditi računa o svakom dinaru, a sa druge strane biti svesni da u maju moramo osvojiti titulu'',
poručio je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MikiTheLegend
Monday, 23.01.2017
21:06

Koga laze ovaj covek? Proslog leta je isto molio za strpljenje i rekao odnosno obecao da ce Zvezda igrati grupnu fazu evropskog takmicenja bar jednom u naredne 3 sezone, jedna je vec prosla, Terzic i ekipa imaju jos dve sanse...

avatar
Monday, 23.01.2017
22:09

Znam da je vraški teško biti u poziciji - koži Mijailovića, Terzića, Raosavljevića i Božovića i priznajem da ja nebih imao petlju za tako nešto. Ali, ko se u kolo hvata, u noge se uzda. I još nešto: Ova ekipa uz nekoliko saradnika smanjila je dug, izvršila finansijsku stabilizaciju, napravila jači i skuplji tim, itd., ostvarila određeni NIVO. Međutim, nema spavanja na lovorikama, mora se napredovati, u ovom prelaznom roku ekipa se mora ojačati bar 10%. Jer, NENAPREDOVATI ZNAČI NAZADOVATI.

avatar
MikiTheLegend
Wednesday, 25.01.2017
00:39

Titula, manji dug, sve je to lepo ali ako se nesto obeca to valja ispuniti, pa necemo valjda da menjamo petogodisnji plan svake godine... A sto se tice finansija jedna lasta ne cini prolece tj jedna sezona sa pristojnim prihodima ne znaci mnogo pogotovo jer ja ne vidim potencijal da ponovo zaradimo 10ak miliona evra prodajom igraca

avatar
Џими Флојд Хаселбанк
Monday, 23.01.2017
20:11

Ја не могу да вјерујем да поред прошлосезонских + 32 у односу на Партизан и за мало избачени Лудогорец (који је одиграо врло квалитетно у групној фази Лиге шампиона) људи и даље могу да пљују по управи Звезде. Мени је јасно да нису сви идеални, али Звезда је најјачи клуб у српском фудбалу тренутно и око тога нема расправе, колико год неко био навијачки заслијепљен. Прије неколико сезона је то био Партизан (што тешка срца признајем) али то је истина. Ово што је Звездан Терзић рекао је врло реално и једини могући сценарио по којем би се евентуално домогли Европе. Да видим тог мађионичара који би са оволиким минусом на рачуну и великом незаинтересованошћу инвеститора направио нешто много више. Корак по корак, па да будемо стандардан тим у Европи за коју годину.

avatar
miodrag.r
Monday, 23.01.2017
18:51

Zar ovaj nije podneo ostavku?

avatar
soru
Monday, 23.01.2017
18:29

da postoji fakultet za prodaju magle ovaj covek bi bio dekan.

avatar
El_nikolic
Monday, 23.01.2017
18:03

Pa bolje da urade to sto predlaze Terzic,svakako nece videti ligu sampiona narednih nekoliko godina, jos ako bude ono samo sa bogatim klubovima,sta nasi klubovi tu imaju da traze? Nemaju ni sad, a kamoli tad, dovede neke propalitete, umesto da uzimaju omladince i da ih drze bar do 21-22 godine,posle imaju 10 godina da prave dobre ugovore sa bogatijim klubovima.. Ali dzabe kad ti momci ne razmisljaju,idu u jake klubove i sta urade? Nista.. uprave ocajne, navijaci bi odma ligu sampiona,titule.. Zvezda je i onako bez evropskog takmicenja koliko znam 10 godina, ovako cekati jos 5,mislim da je dobar plan..

avatar
Black&White
Monday, 23.01.2017
17:30

Prof.Dr.Zvezdan Terzic hahahah

avatar
Mario Žile Stajić
Monday, 23.01.2017
16:57
avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Monday, 23.01.2017
15:54

Pa to je okej,ali ne sme se to uraditi,jednostavno ne moze,slazem se sa gabrom dole

avatar
Monday, 23.01.2017
18:04

Pa ja 100 prelaznih rokova nestrpljivo očekujem pojačanja, bombe prelaznog roka, itd. A opsednut sam Zvezdom kao ono dete marmeladom. Znate li koji su majstori prodefilovali kroz Zvezdu, u kakvim potezima i akcijama sam uživao, s kime je Zvezda igrala odlučne utakmice? A sada gledam ovu bedu... Znam da ovo nije racionalno, ali NE MOGU VIŠE DA ČEKAM!

avatar
MikiTheLegend
Monday, 23.01.2017
21:02

Nerealno je to sto si napisao ali da se udje u Evropu ove ili naredne sezone je realno a uostalom i obecano od strane istog ovog Terzica proslog leta....

avatar
MikiTheLegend
Monday, 23.01.2017
21:00

Sta je okej? Pa zar nam nije proslog leta isti ovaj Terzic rekao da je cilj da se u naredne 3 sezone udje bar jednom u LS ili LE?

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Monday, 23.01.2017
18:49

sta je tu je,znam..

avatar
Dača
Monday, 23.01.2017
13:56

Ovaj bi mogao da nasledi Dejvida Koperfilda.

avatar
Monday, 23.01.2017
13:23

Razumem Terzića sto posto, ali tako drastičan restart sa dva koraka unazad je neprihvatljiv. Došlo se do jednog nivoa i granice se moraju pomerati. Kojom BRZINOM? Pa recimo po oko 10% u svakom prelaznom roku. Polako, ali sigurno. U kojim ROKOVIMA? U leto 2017. godine plasman u LE, u jesen-zimu 2018. godine plasman za prolećni deo LE, u leto 2019. godine plasman u LŠ, itd. Šta sa mladima? Mora se u komšiluku (ex Ju) naći jedna FILIJALA i proširiti broj igrača pod profesionalnim ugovorom za 15-20. Šta sa prinovama sa strane? SERVIS ZA BRZU DORADU IGRAČA. Malo mi je prizemno potenciranje investicija. Ja sam više za rad sa ljudima, stvaranje igrača, tima i igre. . Ajde, de: jedan teren sa veštačkom travom ili balon i to je to. Ništa više.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Monday, 23.01.2017
15:54

Slazem se sve sto si napisao :)

avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 23.01.2017
13:12

Хоћемо титулу и Европу Терзићу.

avatar
Branislav
Monday, 23.01.2017
12:16

Necemo mi igrati LS jos jedno min 5 godina. Kad pogledam nas skauting, sve mi je jasno.

avatar
X
Monday, 23.01.2017
10:47

Cuj ovo, par detalja ih sprecilo da se plasiraju u LS.. Jedva prosao drugo kolo a kaze par detalja... I vi posle verujete ovom coveku?!??!

avatar
Zoran Kaloper
Monday, 23.01.2017
11:20

Evo ja cu ti dati dva detalja, oni imaju mn0ogo bolje igrace ,i drugi mnogo pametniji strucni stab.

avatar
X
Monday, 23.01.2017
11:41

Kakvi su to onda detalji? Detalj u fudbalu je neka minimalna pobeda, gol u 90-om minutu, gol u gostima itd... Vas su detalji odveli u trece kolo.. Ludogorec vas je razbio na terenu, to nisu detalji..

avatar
Zoran Kaloper
Monday, 23.01.2017
11:20

Evo ja cu ti dati dva detalja, oni imaju mn0ogo bolje igrace ,i drugi mnogo pametniji strucni stab.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Monday, 23.01.2017
10:32

Ovaj veci zvezdas od Dzajica, jbt. Pre ce biti da je bas obrnuto i da navijaci mozda i mogu da istrpe par susnih godina zarad tog viseg cilja i interesa i vaseg oporavka, a da upravo ti i najvise ti od svih, kao samoproklamovani glasnik zvezdinog severa, to ne zelis da uradis. Kako ste bili blizu ulaska u Ligu sampiona kad ste ispali u pretposlednjem kolu, prosli biste Cehe 100 posto? Ako nam neciji klubovi fudbalski ne odgovaraju, to su upravo oni...

avatar
indija durot
Monday, 23.01.2017
10:28

Samo nemojte decu prodavati ili procente agencijama..zadrzite bar 2,3 goine racica,nikolica,ilica,joveljica,vucicevica..jedno me samo zanma,kako je terza siguran da vecina delija nije za restart niti insistira na tituli u slucaju kvalitetnog visegosisnjeg plana..