Terzić: ''Ja sam 'decision maker', moj najveći kvalitet je dobra procena igrača''

Autor: Darko Mitrović
petak 09.10.2020.
23:44
Izvor: Sportske.net, K1

Generalni direktor Crvene zvezde govorio je o brojnim detaljima iz svoje karijere, ali i stavovima vezanim za dalji razvoj kluba.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Kako je i najavljeno ranije danas, K1 TV je večeras emitovao intervju sa generalnim direktorom Crvene zvezde Zvezdanom Terzićem u emisiji ''Šta sam tebi i ko sam sebi'', autora Ivana Stankovića.

Govoreći o daljem razvoju fudbala u Srbiji i regionu, Terzić je ponovio stav da je regionalna liga budućnost.

''Jedino dugoročno rešenje su regionalne lige, da bismo bili konkurentni, i da bismo mogli da dovedemo ne zvezde poput Ibrahimovića i Bekama, ali svakako neke kvalitetne igrače'', istakao je Terzić.

S tim u vezi, pomenuo je i košarkaška takmičenja i naglasio da se košarka ne može porediti sa fudbalom.

''Košarku volim, volim i da igram basket i veliki sam navijač Zvezde, ali ne može se porediti. Fudbal je ozbiljan biznis, igra se u sviom zemljama sveta. Košarka se igra u otprilike četiri zemlje Evrope. I u Zvezdi i Partizanu ogroman broj igrača su stranci. Zvezda u fudbalu sa 25-30 miliona budžeta ne može da parira evropskim klubovima koji imaju skoro 50 puta više. U košarci nemate toliko veliku razliku. Sa tim parama iz košarke, u fudbalu ne možete da priđete ni Ligi Evrope.

Moramo da pratimo koje su tendencije i da se njima prilagođavamo. Možemo da pričamo o Bariju i drugim uspesima, ali tada novac nije toliko činio svoje. Primera radi, igraju Mančester siti i Mančester junajted, na terenu 22 stranca, a Englezi izmislili fudbal.

Zamislite sada kako bi izgledala liga samo Srbije da se svi igrači mlađi od 28 godina vrate u Srbiju, to bi prštalo od kvaliteta. Ali, najveći izvori prihoda su nam transferi i prodaje talentovanih igrača''
, objašnjava Terzić.

Voditelj je primetio da za Terzića kažu da je lukav i da jedno priča, a drugo radi.

''Ja sam mnogo proveo na uilici sa ljudima svakakvog kova, nije svaka priča za svakoga ista - jedna je za popa, druga za lopova. Moraš nekada i da pričaš na drugačiji način da bi opstao u surovom sistemu u kom egzistiramo, ali savetujem sve da poštuju datu reč'', istakao je Terzić.

Posebno je ponosan na svoje obrazovanje.

''Završio sam državni Ekonomski fakultet dok sam bio igrač i posle Velibora Vasovića sam bio prvi fudbaler koji sam završio fakultet. Generalno, škola mi je išla ok i baš sam ponosan na tu diplomu Ekonomskog fakulteta'', kaže Terzić i potom ističe koliko je teško voditi klub kakav je Crvena zvezda.
-
Baner 4

''Rukovođenje Zvezdom ima svoje specifičnosti, jer se kroz Zvezdu prelamaju mnogi interesi. Tu teško možete da dovedete čoveka sa najboljeg univerziteta i da on funkcioniše u ovom nesređenom sistemu. Da dovedete nekog čelnika Bajerna, on bi pobegao posle tri dana. Imate rashode, prihode sigurne nemate. Moraš da se navikneš da kasni plata po 3-4 meseca...

Ako ne poznajete fudbal, ne možete da vodite fudbalski klub. Pogotovo što u fudbalu odlučuju detalji. Ako pogrešite u izboru trenera ili pojačanja, a za to vam treba Božiji dar kako će se ko uklopiti, a to se ne uči iz knjiga, nemate šta da tražite. Morate da poznajete osnove biznisa i ekonomije. Morate da budete svesni značaja Zvezde za narod u Srbiji''
, kaže Terzić.

Potom je otkrio i svoje najveće kvalitete u poslu koji obavlja.

''Ja mislim da imam Božiji dar da saslušam sve saradnike, ali i da presečem i kažem biće ovako. Ja sam ''decision maker'', spreman sam da snosim posledice donete odluke. Pokušavam da se okružim pametnijim ljudima, ne volim klimoglavce, više volim da učim od drugih.

Moj najveći kvalitet je dobra procena igrača. Najviše bih voleo da radim ono što najbolje znam. Imam odličnog sportskog direktora, ali sve što sam u životu napravio, napravio sam kroz dobru procenu igrača.

OFK Beograd sam ni iz čega doveo na evropsku scenu, posle mog odlaska sve se srušilo'',
konstatovao je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 10.10.2020
18:47

Покрали нас лопови.

avatar
Shadows
Saturday, 10.10.2020
16:00

Bondarenko opisao srpski fudbal I zasto je pobegao iz ping pong lige.U Srbiji se titule namestaju na izborima u Srbiji se vec zna ko ce u narednih 4 godine biti sampion,sramota.

avatar
Dorotej
Saturday, 10.10.2020
15:15

Tako je Terziću, kad te niko ne hvali, moraš sam da se hvališ. Ako si prvi čovek kluba, normalno je da si "decision maker". Što se tiče tvog tale SVi navijači Zvezde nemamo kratko pamćenje.nta Terziću da proceniš kvalitet igrača, podsetio bih te, ne tako davno kad smo navijači Zvezde usuli "drvlje i kamenje" na transfere, razlagao si da ti nisi kriv, da za transfere odgovara sportski direktor (Mrkelinjo). Sada, kada se čini da izlazimo iz tunela, Evropu smo uboli, ti si taj koji ima sve zasluge. Činjenica jeste da uprava Zvezde radi dobre poteze u zadnje vreme, a i Stanković se sve bolje snalazi u ulozi trenera. Videćemo na derbiju gde smo.

avatar
Nenad Van Sebe
Saturday, 10.10.2020
10:44

Najstrašnije od svega je što on to stvarno misli.. Pa sem Marina za koga je i moja baba znala da je dobar igrač, tebi nijedan ne sastavi pola ugovora.. Terziću, pogledaj Dembelea, dobar igrač..

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 10.10.2020
10:18

Motaj kablove,gasi sajt :D

avatar
mkg
Saturday, 10.10.2020
09:08

"OFK Beograd sam ni iz čega doveo na evropsku scenu, posle mog odlaska sve se srušilo''.
Obično se po odlasku "uspešnog rukovodioca" firme same od sebe uruše.

avatar
Old_school
Saturday, 10.10.2020
08:42

Sjajne procene. Zahvaljujuci tebi i strucnom sportskom direktoru, od 20 pojacanja mi ubodemo 1. Zato 5 godina ne mozemo prodati nikoga za valjanu cenu. Jer uslov da dovedemo pojacanje kod Mrkele je 30+ godina i da bar 6 meseci nije igrao. Sa tim parama koje ste procerdali, sad bi imali i tim i igru. O onim sto ste pokrali, ne smem ni da sanjam. To sto si ti na celu najveceg nam kluba, dovoljno govori kakvo nam.je stanje u drzavi.

avatar
Tristan
Saturday, 10.10.2020
08:24

a kolko igraca OFK-a ste prodali a pare slucajno promasili kasu kluba (i da, razumem - par tih igraca stvarno postali slobodni agenti u roku od 10 minuta a klubovi u koji su odmah otisli uplatili random novac u dobrocinske svrhe)
bilo bi smesno ako ne bi bilo tako tuzno

avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 10.10.2020
07:37

Da si magija da unistis grobare jesi ali da procenis igraca bas i ne

avatar
Emil Lackovic
Saturday, 10.10.2020
06:32

Najbolje bi bilo da ti i Mrkela se prodate i Zvezdi vratite sto je njihovo ali love vas kupiti kada vas znaju kakvi ste nesposobnjakovici

avatar
ViniciusJR
Saturday, 10.10.2020
02:25

Hahahahahah...Zvezda je velikan na ovim prostorima, ali kad vidim ko ih vodi u kosarci i fudbalu, tacno mi je zao kluba i navijaca. Covke i ovaj istog kova, tipa "aj kad nece niko, da se sam ishvalim malo"...kakva sprdnja od intervjua. Mamic je majstore alfa i omega za biznis (na strani mutnje radnje), ali fudbalski je napravio bum u dinamu. Prodaju igrace po najjacim ligama za preko 20 miliona, dovodi igraca iz La Masije i od njega napravi prvotimca Spanske reprezntacije, dovodi talenta iz Brazila za 5,5miliona zato sto zna da ce ga za 2 godine prodati makar 30 miliona. E to je posao i fudbalski biznis.

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 10.10.2020
01:56

Kafu, Mateo Gardija, Žander, Tomane like this...

avatar
gorango
Saturday, 10.10.2020
01:30

Terza ne s..i!!!

Sta si od nasih igraca prodao u zadnje vreme? Za koje pare?

Sat si dobro doveo od igraca? Ko se uklopio?

Nisi hteo da kazes procenjujes nego da procentujes igrace!

To je tvoj najveci talenat!!!

Ja kao veliki zvezdas mogu samo da kazem SRAM TE BILO!!!

Molim redakciju da mi pusti komentar.
Hvala.

avatar
Realan_PFC
Saturday, 10.10.2020
01:13

dovede 10 stranaca, ubode jednog pravog, ovih 9 posle nemoze da se resi ............... dobra procena

avatar
barbaroga
Saturday, 10.10.2020
01:09

Mozda u pocetku, kada je doveden i trener Milojevic, medjutim, nakon ulaska u LE i dve LS umesto da se jos ojaca ekipa dovodjena su katastrofalna "pojacanja", a istovremeno prodavani klinci koji nisu ni zaigrali za prvi tim. Doduse, imali smo dosta srece pa smo ulazili u grupne faze, kao i ove godine. Medjutim, ova Zvezda nema buducnost, nema mladih igraca koji mogu da budu nosioci igre i eventualno se prodaju za ozbiljne pare. Nema tu sistematskog rada.

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Friday, 09.10.2020
23:56

Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaa...

avatar
Horhe Kampos
Saturday, 10.10.2020
07:12

Кингу први пут да се слажем са тобом😉

avatar
Südkurve München
Friday, 09.10.2020
23:47

Vidim bas dobro procenjujete igrace.

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 10.10.2020
18:48

Ниједног није погодио.

avatar
Südkurve München
Saturday, 10.10.2020
20:54

U pravu si, pogodjeni igraci su samo oni koje su Grof i Miloje trazili