Terzić o prelaznom roku: ''Odavno nismo doveli tako kvalitetnog igrača!'' Uskoro novi potpis, odbijena ponuda od pet miliona!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.01.2021.
14:58
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Veoma je zadovoljan kvalitetom ekipe koju Crvena zvezda ima.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Pred početak današnje utakmice sa Šahtjorom, gost TV Arena Sport bio je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Ono što najviše zanima navijače u ovom periodu svakako su dešavanja u zimskom prelaznom roku. 

Zvezda je najveći deo posla već obavila dovođenjem Falka, Srnića i Bakajoka.

''Doveli smo tri igrača, Srnića, Bakajoka i Falka. Mediji najavljuju Falka kao italijanskog Mesija i Zvezda odavno nije dovela tako kvalitetnog stranog igrača. On je onaj profil igrača koji je potreban Zvezdi, na malom prostoru može da reši situacije, s obzirom da je Zvezda dominantna u našoj ligi, dosta stvari se dešava u toj poslednjoj trećini terena, slažemo kockice za leto i narednu sezonu.

Da smo sada propustili, Falka u junu ne bismo mogli da dovedemo'', istakao je Terzić.

Pojačanjima iz domaće lige navijači Crvene zvezde ne treba da se nadaju u dogledno vreme.

''Ne, sigurno. Za one najviše zahteve koje Zvezda ima, a to su uspesi u Evropi, u ovom momentu ne vidimo igrača koji može odmah da odgovori tim zahtevima. Ne bi mogli da se izbore.

Zvezda ima možda i najbolji tim u poslednjih dvadesetak godina. Imamo po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji. Vidim i po treninzima, to će sve da pršti. Možda bude i nezadovoljnih, ali stvarno imamo kvalitet koji će doprineti da navijači uživaju ovog proleća i da ćemo ostvariti ciljeve'', objasnio je Terzić.

Problem je i dalje levi bek, jer Milan Rodić još uvek nema pravu alternativu.

''Teško je naći kvalitetnog levog beka. Vidimo i sami kakva je ponuda i u reprezentaciji, zato vam i treba prostor za strance, jednostavno nemamo ih. U slučaju odsustva Milana Rodića, levu stranu će verovatno popunjavati Gobeljić'', potvrdio je Gobeljić.

Prelazni rok se sutra završava u Evropi, hoće li neko otići?

''Ako se pojavi ponuda, razmotrićemo je i doneti odluku. Imamo mnogo igrača, neće nam biti veliki hendikep i ako neko ode. Sutra se završava prelazni rok u Evropi, u arapskim zemljama traje duže, u Kini ceo februar, ne mogu da se zakunem da niko neće otioći. Veliko je interesovanje za našim igračima, ali kriza je, niko ništa ne kupuje, svi traže pozajmice iz mogućnost otkupa.


Imali smo popnude i za Gavrića, Nikolića, Njegoša Petrovića, Nikolić je imao najveću ponudu, dugo se nije pojavio igrač sa takvim pobedničkim karakterom. On je kao naš Pirlo, ili Luka Modrić, prešao je igricu što se tiče testiranja i njega sigurno nećemo pustiti bez ozbiljne sume.

Imali smo ponudu za  Nikolića od pet miliona koju smo odbili. Ne znam da li bismo ga pustili za šest ili sedam, ali za pet miliona nismo hteli da razgovaramo'', naglasio je Terzić.

Ipak, narednih dana treba očekivati i još jedan potpis u Zvezdi. Milunović bi trebalo da produži ugovor.

''Razgovarali smo sa Milunovićem, ja sam optimista, ponuduili smo mu novi dvogodišnji ugovor i mislim da ćemo se dogovoriti'', .

Pominjao se i Dragović iz Leverkuzena u medijima kao potencijalno pojačanje.

''Ima istine, razgovarao sam i sa njegovim agentima, njegov dečački san je da dođe u Zvezdu i mislim da smo na putu da ga angažujemo da na leto dođe. Ima tu još prepreka, ali ja sam optimista'', istakao je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke