Terzić otvorio dušu: ''Za LŠ je potrebno mnogo sreće i strpljenja, ali radimo ispravno!''

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 01.09.2016.
19:58
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić opširno je pred novinarima govorio o aktuelnoj situaciji kluba iz Ljutice Bogdana.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Terzić je u opšrinom izlaganju otvorio dušu, govorio je o protekloj sezoni, kvalifikacijama za LŠ i LE, kao i o budžetu i stanju u klubu.

U centru pažnje je bio odlazak Aleksandra Kataija, ali i ponuda koju su crveno-beli  dobili za Mihaila Ristića od Makabija.

''Pre svega želim da kažem da mi je izuzetno žao što nismo ispunili velika očekivanja zvezdaške javnosti i plasirali se u neku od grupnih faza evropskih takmičenja. Na nama je da uradimo ozbiljnu analizu da li su ta očekivanja bila realna. Svi u klubu smo govorili da nas čeka težak posao i težak put i da će mnogo toga zavisiti i od sreće na samom žrebu i sreće u utakmicama. Rekli smo da ćemo vredno raditi i mislim da smo u datim okolnostima dali maksimum. Mislim i da nismo imali sreće kod žreba, da smo oba puta dobili veoma teške rivale koji dugo igraju zajedno i imaju kontinuitet. Bez obzira na to, mislim da smo mogli da prođemo Ludogorec i kako vreme odmiče sve je veći žal što nismo uspeli, za tim greškama koje su se potkrale u prvom meču. Kada je visio treći gol u mreži rivala desilo se par nedopustivih grešaka. Takve stvari se ne mogu dešavati u ovakvim mečevima. Već tada sam rekao da će u revanšu biti mnogo teže što se i potvrdilo. Iskreno, želim da se izvinim zvezdaškoj javnosti zbog utakmice u Italiji koja je bila nedopustivo slaba i koju Crvena zvezda ne sme sebi nikada više da dozvoli bez obzira na rivala i razliku u kvalitetu. Onakav pristup igri i ponašanje je za Zvezdu nedopustivo. Nesporno je da su i Ludogorec i Sasuolo bolje i spremnije ekipe, ali ostaje utisak da smo mogli bolje. Možda ne da prođemo, ali svakako da ostavimo bolji utisak. Sa druge strane, ona euforija pred Ludogorec je pokazala koliko je ovom narodu bitan fudbal i samo fudbal, i dokaz da se u Zvezdu mora uložiti da bi se opravdala očekivanja zvezdaške javnosti. Žao mi je što se ta energija sa tribina prelila na teren. Očigledno je da su nespremni psihološki ušli u taj meč''
, započeo je razgovor pred novinarima Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda

Terzić je podsetio na mnoge stvari koje se, po njegovim rečima, prelako zaboravljaju.

''Moram da se vratim unazad jer nisam dugo pričao. Imamo mi i razloga za ponos. Prešli smo dug put od avgusta prošle godine kada smo se kao Feniks digli iz pepela. I sporstki i poslovno. Prvi put je Zvezda osvojila titiulu sa 30 bodova prednosti. Prvi put posle deset godina smo godinu završili sa pozitivnim finasijskim poslovanjem, a i ove ćemo ponoviti isto. Možemo da kažemo da smo odradili veliki deo posla. Ostao je utisak da je moglo bolje, ali to nije tačno jer je to spinovano. Pa ne igramo mi svake godine Evropu pa sada nismo igrali. Prvi put smo bili ovako dominantni, prvi put je vraćeno poverenje publike. E sada, da li se moglo bolje ili su očekivanja bila prevelika? Mislim da je ovo drugo. Da bi bilo kao nekada, potrebna su ozbiljna ulaganja i investicije i svež kapital. Sada se postavlja pitanje ko to može da obezbedi. Znate da, kada sam došao, dug je bio 58 miliona evra, izbačeni smo iz Evrope pre mog dolaska, a sada smo stabilizovali klub. Prošle sezone smo prihodovali 15 miliona evra, od čega je čak 14,2 miliona prihodovano iz inostranstva. I sav taj novac je potrošen u Srbiji gde poslujemo javno i transparentno. Sve priče pojedinih medija su zlonamerne. Na sve to smo platili porez državi, negde oko tri miliona evra. U ovoj sezoni Zvezda ima obezbeđenih 8,35 miliona'', izneo je Terzić cifre, i nastavio:

''Prošle godine nam je Gasprom, koji nas sponzoriše sa četiri miliona evra i kome smo veoma zahvalni, dao novac za sezonu i po unapred i potrošeno je u danu, a ne kako su neki pisali da je potrošeno na ova pojačanja. Srećom, Gasprom se vraća sa polovinom novca za ovu godinu i to je dva miliona evra. Tu je i Telekom sa 800.000 godišnje. Takođe, još u maju smo rešili da pokušamo sve da ućemo u neku od evropskih liga, a to je značilo da se sačuva tim, sačuva trener Božović i da se dovedu igrači bez obeštećenje kako bi se pojačao tim. Mi smo tada mogli da kažemo da nemamo novca za trenera, ovaj tim i pojačanja, ali nismo hteli tako da se ponašamo. Dobro je poznato da je Miodrag Božović rekao da ne obećava ništa i da će on dati maksimum da probamo, ali ništa nije obećao. Samo je rekao da mnogi ulažu, da su nephodna sredstva, da mi živimo u prošlosti, u našem muzeju. Pa svi kažu kako taj neki Kopenhagen može? Pa taj Kopenhagen plati dva miliona za Pavlovića. Mi nismo spremni da platimo to obeštećenje i zato oni ulaze u Ligu šampiona. Naš trener je lepo rekao, ne možete to očekivati od igrača koji dolaze bez obeštećenja. Jer, da li su to top pojačanja ako klub neće da ih zadrži? Zato je Zvezdi potrebno i mnogo sreće da bi došla do Lige šampiona'', objašnjava generalni direktor kluba.

Marakana


Zvezdina situacija nije nimalo „ružičasta“, a rešenje nije lako vidljivo.

''Postavlja se pitanje ko je taj koji treba da ulaže u Zvezdu? Mi možemo da obezbedimo novac i održavamo klub. Ne zaboravite da nas je rival maltene terorisao šest godina, a sada smo mu maltene nabili kompleks. Verujem da ćemo biti šampioni i ove godine i one tamo i one tamo i navijači Zvezde će imati razloga za ponos. Za nešto više će trebati ogromna ulaganja. Pre svega na stadionu koji je star, to su desetine miliona evra, investicije u trening kamp, u nove igrače, stopiranje prodaja. Mi prodajama izbegavamo da smo na teretu države, ali jedemo sopstvenu supstancu. Da je Zvezda privatni klub ne bi prodala ni Grujića ni Jovanovića ni Rajkovića, nego bi se svakih šest meseci pojačava dopunskom selekcijom. Mi bismo i jare i pare. Da imamo rezultate i funkcionišemo, a da ne prodajemo igrače. U stalnom smo raskoraku između želja i mogućnosti. Možda je to i moglo bolje, ali mi je kao profesionalcu savest čista jer verujem da sam sa saradnicima dao maksimum da ostvarimo velike i sportske i poslovne ciljeve. Treba imati realne ciljeve. Mi na Skupštini nismo ni obećali Ligu šampiona i Ligu Evrope. Obećali smo da ćemo biti šampioni'', podsetio je Terzić.

terzic bozovic

Klub se, za razliku od ranijih perioda, sada uglavnom finansira iz sopstvenih prihoda.

''Mi smo već ove sezone obezbedili 8,35 miliona evra: 1,25 miliona od UEFA, 200 hiljada od TV Prava, 700 hiljada od ulaznica, 1,4 miliona od Ibanjeza, 2 miliona od Kataija, 800 hiljada od Telekoma i 2 miliona pomenuta polovina ugovora sa Gaspromom. Mogli smo da prodamo Kataija za više. Imali smo Lokomotivu i Bešiktaš za 3 miliona i 20 odsto. On nije hteo tamo. Bili smo nemoćni. On je hteo Španiju. Selta je osetila naše teško stanje i počela je da nas ucenjuje. To nismo hteli da dozvolimo, rekli smo - nećete nas ucenjivati. Onda smo rekli Kataiju - ostaćeš u Zvezdi jer si jedan od najboljih igrača u poslednjih deset godina, nosiš desetku, ali interes Zvezde je da potpišeš novi ugovor. Pričali smo par dana, a onda je Katai sam predložio da se odrekne 350.000 evra koje su mu pripadale od transfera, jer se toliko odrekao i u Olimpijakosu kada je dolazio bez obeštećenja pa je Zvezdi ostalo čisto dva miliona. Praktično, to znači da smo ga prodali za 2,35 miliona evra i 20 odsto od buduće prodaje. Posebno nam je drago da smo sve te igrače doveli bez obeštećenja. I Katai i Ibanjez. I Zvezda je zaradila čistih 3,4 miliona evra. A Katai vredi onoliko koliko na tržištu ponude. Sada se spinuje sa njegovom vrednošću, pa što ga selektor nije zvao u prethodnoj akciji među čak 32 igrača? Što je Olimpijakos bio srećan samo da ga pusti? Ne zaboraviti da mi igrače prodajemo iz Surdulice, Ivanjice i Milanovca, a ne iz Lige šampiona. Svi pitaju za Kataija u Olimpijakosu. Mislite da ga tamo hvale? Znate li da je Bešiktaš odustao od njega kada su se raspitali o karakteru. Ima 25 godina dolazi iz slabog takmičenja, ne mogu da ga vide u jakom meču, a nije među 32 igrača u reprezentaciji u prethodnom meču. Ja da sam direktor u Barseloni doveo bih ga tamo, jer mislim da je fenomenalan igrač. Ali, drugi ga ne vide. A ne zaboravite da smo Grujića prodali za šest miliona koji nije bio ni u A ni u mladoj selekciji nego rezerva u omladinskoj selekciji. A Grujić je dobar igrač, ali neko to u omladinskoj selekciji nije prepoznao, a mi jesmo. Tako je i sa Kataijem'',
objašnjava Terzić, i razjašnjava situaciju oko Mihaila Ristića.

''Evo sada imamo ponudu Makabija od dva miliona i 20 odsto za Ristića. ali sam predložio UO da se to odbije i najverovatnije će tako biti. U njega izuzetno verujem da će biti bek na top nivou. Ima sličnu karijeru kao Mihajlović ili Kolarov. Lako je moguće da dobije i kapitansku traku u Zvezdi.

Mihailo Ristic

Prodajom Ristića, klub bi prihodovao još novca, međutim...

''Sa tom cifrom bismo prebacili 10 miliona i za ovu sezonu. Naš budžet za ceo klub je 9,2 miliona, da živi. Problem je što nas muče dugovi. Prošle godine smo više od 50 odsto prihoda imali u odnosu na potrebe, ali smo morali da plaćamo dugove. Ovo je prvo rukovodstvo koje nije nastavilo trend rasta duga. ni jedan kredit nismo digli, niti nekom budućem rukovodstvu ostavljamo dugove u amanet. Mi pričamo o milionima - dva, tri šest, a zadnjih deset godina svi su odlazili za nekoliko stotina hiljada evra. Mi smo sve to uradili na našu procenu. Nama je sada malo kada dovedemo za nula a prodamo za dva miliona. Mogli smo mi da kažemo Alavesu, ne može dva, dajte osam, a oni bi rekli neka vam to da neko drugi i šta bismo radili danas? Tek kada Zvezda bude imala unapred obezbeđen budžet moći ćemo da se ponašamo realno i kažemo - ne zanima nas vaša ponuda. Ali, za to treba vreme i kapital koji će neko uložiti, a ne da prodajemo igrače. Ko to treba da bude, ne znam, ali neko mora. U ovim uslovima radimo izuzetno dobro i kvalitetno. Argumenti govore u našu korist. Pre nas su iz Zvezde igrači odlazili bez obeštećenja, a od kada sam ja tu niko nije otišao preko arbitraže. Ne treba da pričamo da li su Grujić, Ristić, Rajković, Grujić i Jović talentovaniji od onih koji su otišli za nula: Janković, Simić i Maksimović. A kada sam došao, Ristić i Jovanović nisu imali nikakve ugovore! Ali, nije realno da se sa budžetom od 9,2 miliona igra Liga šampiona. Može da se desi, ali nije realno ''
, objašnjava Terzić.

Crvena zvezda je načinila novi korak kada je podmlađivanje ekipe u pitanju. U prvi tim se vraća talentovani golman Filip Manojlović.

''Manojlović treba da dokaže da je vredan naše odluke da mu se ukaže poverenje. U trenutku kada nam je ostala samo liga pravi je trenutak da damo Manojloviću šansu. I svesni smo da će grešiti, ali da imamo kvalitet da ostali igrači to nadomeste. Priča o odlasku Babunskog nije realna. Da Zvezda trguje sa Dinamom nije realno i, uostalom, nikakvu ponudu nismo imali. Hugo ostaje i sa njim pričamo o produženju ugovora. Imali smo ponudu od 1,5 miliona za njega, ali smo je odbili. Za Kataijeve pozicije smo imali zamene, za Hugovu nemamo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

90 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 04.09.2016
14:40

Denikv...Ja sam bio u Bariju, pred Barija u Drezden i Minhen, to sto mi je Zvezda dala tebe Partizan nikad nece. Kada ce se skupiti 20.000 grobara na nekom Partizanovom gostovanju ili finalu nekog evropskog kupa? Uvek cete biti mali, vas najveci uspeh je sto ste ucesnici vecitog derbija. Zvezda je zivot, sve drugo su sitnice!!!

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Saturday, 03.09.2016
19:27

Denikv...Mozda si u pravu da trebamo sacekati da Zvezda osvoji sledecu titulu, ti mislis 10godina,ok,tvoje mislenje cenim. Koliko ces godina cekati da Partizan osvoji internacionalnu titulu, Lige Prvaka ili Liga Evrope...Na ovo pitanje mogu da odgovore svi koji misle kao Denikv.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 02.09.2016
12:54

Терзићу све што си рекао је на месту осим оно за комплексе јер то је урађено неколико деценија пре него што си ти дошао у Звезду. Терзићу стварно није лепо да се китиш туђим перјем.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 02.09.2016
09:34

Dosta toga sto je rekao Terza stoji, ali dosta i ne. On sam izbjegava da kaze sta su Zvezdini ciljevi. Zasto ne sastavi neki visegodisnji plan pa da kaze kako ce raditi i gdje Zvezdu vidi za 2-3 godine, a ne da sad prica jedno a sutra drugo. On sam je potpalio euforiju za LS, a jasno je bilo svima da to moze samo uz ludu srecu. Ostaje cinjenica da je prelazni rok odradjen katastrofalno, da nam je odbrana bila ispod svakog nivoa, da su nas drugu godinu zaredom oducili od fudbala u Evropi. Svjestan sam da ne moze nista preko noci, da je dug takav da bi bio opterecenje i Real Madridu... Stalne smjene rukovodstva i trenera ne vode nigdje, pa hajde da vidimo mozemo li sljedece godine bolje...

avatar
Marko Telalović
Friday, 02.09.2016
16:36
avatar
Dosta vise
Friday, 02.09.2016
09:31

posle dugi niz godina Terza vraca Zvezdu polako ali sigurno tamo gde joj je mesto, nemoze preko noci.Kao neko ko voli Zvezdu vec 34 godine vidim boljitak u nasem klubu i zelju za napredovanjem, pustite bre coveka vise na miru da radi , partizanove kuje bi da ga rastrgnu sada kada vide da coveka radi profesionalno i odlicno ,TERZA verujem da imas podrsku 99% Zvezdasa samo napred .Oslobodi se vodja navijaca jer niti misle dobro Zvezdi niti ce da ucine dobro Zvezdi

avatar
Panic Nedeljko
Friday, 02.09.2016
09:20

Pa zar terza nije podnio ostavku?
Uh mene, nece on jos otici dok vas ne posalje tamo gde je poslao ofk.

avatar
MilošPB
Friday, 02.09.2016
19:16

Iz OFK-e je otišao 2005. gde je promovisao npr Ivanovića i OFK-a je posle dovela i Kolarova. 10 godina posle Terzića OFK-a je u haosu, a po tebi je Terzić kriv?!? Molim te objasni kako?

avatar
ACACHELSEA
Sunday, 04.09.2016
15:30

Da li si cuo nekada da neki ljudi vladaju iz senke na nekim funkcijama.Ovaj interpolovac je optuzen za kradju upravo igraca iz Ofk-a.Procenti svakog igraca ili odredjenih i posle njegovog odlaska su isli njemu.Zato je Ofk tu gde jeste.

avatar
Panic Nedeljko
Saturday, 03.09.2016
08:53

Pa, tako sto je samo teoretski otisao, a u stvari je povlacio sve konce dok ofk nije zavrsio tamo gde je. nI ludom jasno.

avatar
Panic Nedeljko
Friday, 02.09.2016
09:15

Pa zar nije terza podnio ostavku? Uh mene, pa da, nece on jos otici, dok vas ne posalje tamo gde je poslao ofk.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 02.09.2016
08:33

Терзићу шалу на страну све то је лепо што си рекао али брате два милиона за Катаиа је премало.

avatar
Terapeut
Friday, 02.09.2016
08:27

Mozemo mi da negodujemo ili podrzavamo do prekosutra - cinjenice su proste i one kazu: Zvezda je postala politicki klub, koji sluzi za kupovinu socijalnog mira i to je jedina istina!nHvala Premijeru, a 'vamo se Premijer na konferencijama zali na srpski fudbal - ko tu ne govori istinu - 'se Vi to malo igrate dobrog i loseg policajca sa gradjanima!?

avatar
paok
Friday, 02.09.2016
07:16

Samo lupajte minuse, istina boli. Jel sam mozda slagao da nije izjavio da bi prosli Bugare.

avatar
Povratak kralja 4 2
Friday, 02.09.2016
18:13

Je l' vidiš sad ko je meni lupao minuse? :D

avatar
MilošPB
Friday, 02.09.2016
19:18

Kada? Kad su se tek formirali kao tim ili tri godine kasnije sa istim timom?

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Friday, 02.09.2016
06:31

Svaka cast, Terzicu, pa i normalno da je drzava uz nas, pomaze i daje podrsku, kao i svaka drzava koja prepoznaje, postuje, nagradjuje trajne vrednosti. Kao sto je Zvezda puno dala drzavi, tako i ona uzvraca. Drzava Srbija podrzava srpski ponos koji se zove Crvena Zvezda, a ne stranske klubove ili klubove osnivane u tudjini. Mnostvo gradjana to prepoznaje, ostale imaju pravo da misle i pricaju sta hoce, to je ispravno i demokratski. nSamo nastavite raditi, Zvezda je bila, jeste i bice poznata i priznata na Balkanu, u Evropi, u celom svetu. Istoriju pisu pobednici...

avatar
paok
Friday, 02.09.2016
11:44

Pricas gluposti. Ne treba drzava da daje ni Zvezdi ni Partizanu nego treba sami da se snadju za pare. Ni jedna drzavna firma ne treba da im daje pare. Eventualno neka im drzava plati struju i vodu i to je to. Davati njima u ovoj situaciji je cista glupost, ljudi rade za 300 eura a u gubitase idu milioni a za cega.

avatar
Monday, 05.09.2016
08:33

Dobro, koje su to vise price?! Njihov dug nije manji od 60 miliona, nisi valjda i ti toliko naivan da verujes u njihove mantre i lazi koje fabrikuju iz dana u dan?! Sve i da su malo smanjili to sto duguju, i dalje imaju ogromno zaduzenje. Odes lepo na sajt APR i vidis da u njihovom slucaju to iznosi 58, a u nasem (samo) 12 sa stanjem na dan 31.12.2015. godine. I odakle ti to da mi imamo cak 20 miliona evra duga, nas ni pod razno ne bi trebao da bude iznad 10 kad se uracunaju prihodi koje smo ostvarili i to nema nikakve veze sa tim da li se ja licno nalazim uvredjenim ako je moj klub zaduzen manje ili vise, prosta logika ti nalaze da je tako i da je njihov pet puta 12, a osnovano je ocekivati i nova povecanja, a da je nas tu negde oko 10 s tim da ne ocekujem tendenciju smanjenja, nekog daljeg obaranja sada vise nece biti jer se i nama crno pise.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 04.09.2016
14:17

Pa onda privatizacija, zasto ne uzmes kao primer slucaj tvog ljubimca Paoka i predlozis kako da se privatizira Partizan?

avatar
paok
Saturday, 03.09.2016
12:06

Kakve to veze ima sto ja nemam sliku. Evo postavicu je za koji dan ako ti je tako lakse. I ja ostajem pri svome da drzava ne treba da daje pare nikome i tacka. Jel ti mozda sedis kuci a platu ti daju drugi, ne buh rekao da je tako.

avatar
paok
Saturday, 03.09.2016
08:01

Ala lupas, kome je Telekom sponzor. Lepo ti pise da je Terzic izjavio da se dobija 800.000 od Telekoma. Da to nije mozda strana firma. Za stadion je normalno da nam se da, pa mi smo ga odrzavali od kako ga koristimo. A ko je vama sagradio stadion, u to vreme su bile radne akcije i po toj logici narod je gradio sve a to sto smo bili komunisti je vec druga stvar. I vama je stadion poklonjen samo sto necete to priznati isto sto ne priznajes da vam drzava daje pare, Telekom.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Saturday, 03.09.2016
01:41

Ne zelim da upadam u dijalog sa nekim bez slike i imena, a imam da kazem dosta na ovu temu. Pozdrav, nezavisno ciji si navijac, mozes uporediti moje i tvoje reci pa zapitati se ko prica g........

avatar
paok
Friday, 02.09.2016
19:57

Vidi nisi u pravu i to je sigurno. Kako poslujemo pozitivno ako svaki igrac odlazi i oprasta dugove. Kakvo je to poslovanje, da nije mozda pozitivno. Drugo, Zvezda je u minusu 40 a mi 20 miliona, sta je tu normalno, sta su smanjili. Ako sam ja pogresio sto nasi ne napisu koliki je dug. Uostalom ja ni jednima ni drugima ne verujem sta god da kazu. Kazes mi smanjujemo dug, odakle nama uopste dug posle toliko transfera i igranja u Evropi, kakvo je to pozitivno poslovanje. Molim te ajde probaj da objasnis. Nemoj mi samo reci da je Djura sve napravio i ostalo, i on je kriv ali ovi nisu nista bolji.

avatar
MilošPB
Friday, 02.09.2016
19:25

Jedina DRŽAVNA firma koja je nekog sponzorisala (Partizana) je bila EPS. Normalno je da ruski Gazprom sponzoriše najveći srpski brend Zvezdu, kao što sponzorišu i Šalke (za Bajern nemaju para). Država ne treba ni da poklanja vojni stadion, jer im je već poklonila Zemunelo veselih devedesetih.

avatar
Povratak kralja 4 2
Friday, 02.09.2016
18:15

Koji milioni idu u Partizan od države i kako je Partizan gubitaš kad smanjuje dug što znači da posluje pozitivno?! Razmisli sledeći put pre nego što zvezdu i Partizan staviš u isti koš!

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 02.09.2016
00:09

samo jedno pitanje, kazes ne znas ko moze da ulozi vece pare, pa odgovor ti se sam namece, a sto ne date privatizaciju klubova, jer zato sto bi svi vi ostali bez procenta od prodaje igraca od koje ste se svi vi posusnjari obogatili i danas se bogatite,...

avatar
Povratak kralja 4 2
Friday, 02.09.2016
18:34

Ovi što mogu da prodaju obogatili su se od prodaje, oni što ne mogu da naprave veći transfer od utaje poreza, a zvezdini -funkcioneri- i od jednog i od drugog.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Saturday, 03.09.2016
20:01

Kad radis kopi-pejst, (copy-paste) sto su neki rekli, pa zelis da i nesto dodas svoje, proveri prvo kako zvuci i ima li znacaja i logike, pa onda posalji.

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 02.09.2016
20:49

sta li si ti hteo da kazes...

avatar
Friday, 02.09.2016
00:02

Koja demagogija...

avatar
Voja
Thursday, 01.09.2016
23:48

Pa nije to tako sjajno kako Terzic predstavlja u javnosti a ukratko evo zasto. To sto je uradjeno u prosloj takmicarskoj sezoni na domacoj sceni je uglavnom baceno u vodu eliminacijom iz evrope i ove godine, odnosno eliminacije od Ludogoreca i to zbog katastrofalnnih priprema za nastup u Evropi. I nije sreca ili nesreca u pitanju vec neozbiljan i neprofesionalan pristup samoj pripremi za kvalifikacije.nZnalo se jos zimus da je ovoj ekipi Zvezde potreban dobar stoper i desni bek i eventualno jos neko u spicu. I ako ste na tu srecu mislili da pogodite sa pojacanjima na slepo kao prosle godine onda se vidi da ste to odradili diletantski i umesto kvaliteta koji je bio potreban dovodite igrace koji to nemaju ni za nasu ligu i sto je najgore tako nekvalitetne i nespremne igrace forsirate da moraju da igraju u nameri da neko blesne od njih kako bi dokazali da ste napravili dobar posao. E pa niste nista napravili dobro ove godine a na srecu ne treba da se zalimo jer Ludogorec sa ozbiljnim pristupom toj utakmici mogao da se prodje i pitajte se onda koliko je to para od UEFA, tel.prava, publike od prodaje igraca itd. I na kraju moze se konstatovati da Bozovic ni do sada nije bio neki veliki trener a obzirom nkakve manire ima neverujem da ce ikada biti, ali za nasu ligu je dobar.

avatar
paok
Friday, 02.09.2016
11:46

Dobar komentar, svaka cast.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 04.09.2016
14:25

Voja, doveli smo igrace bez obestecenja i ti ocekujes da svi blesnu za mesec-dva? Ajmo, ljudi, hocemo od nista da postignemo previse. Svi smo mi treneri i selektori, al mislim da Grof zasluzuje sansu, da bar zavrsi ovu sezonu u domacem prvenstvu i proba da nesto uradi sledece godine u Evropi. Posle toga, mozemo pricati da li je dobar za nas (dal je veliki to je mnogo relativno) i dali zasluzuje klupu Crvene Zvezda. I ne zaboravi, Zvezda je zivot, sve su ostalo sitnice. Nazalost, zivot nije samo med i mleko.

avatar
Povratak kralja 4 2
Thursday, 01.09.2016
23:33

Terza je počeo već da koristi novu varalicu, najmodernije izdanje zvano -LŠ nekad- :D

avatar
Povratak kralja 4 2
Thursday, 01.09.2016
23:32

Slažem se da si ti za analizu kao i da niste imali sreće da izvučete OFK ili nekog drugog domaćeg satelita. Nije uspeo da sastavi 5 rečenica, a da ne slažem jer zvezda prvo nije osvojila ništa, a tek ne sa 30 bodova prednosti! Svež kapital od strane države je ušao u zvezdu i to kad se uračuna sa za dve godine unapred potrošenim tvz. sponzorstvom Gazproma dolazi se do rekordne potrošene cifre, a bruka u Evropi se nastavlja jer ste nameštali u Srbiji i nameštate sve više i više. Upravo su utakmice protiv Ludogoreca i Sasuola dokaz da se u zvezdu ne treba ulagati jer je to rupa bez dna koja nijedan dinar ne može da opravda. Slažem se da niste mogli bolje jer ste zaslužili i od Valete da ispadnete da ih sudije nisu pokrale, a niste mogli bolje iako ubedljivo najviše para dobijate od države zato što ne znate inače da se te iste pare ulože u bilo koji drugi srpski klub koje država decenijama ulaže u zvezdu imao bi bolje rezultate od zvezde. Smešno je da bilo ko iz zvezde govori o poštenom poslovanju i transparentnošću jer to u tom klubu ne postoji. zvezda je uložila u plate za pojačanja kao Kopenhagen u transfere, a dobro je što ćete zadržati Grofića kome dovedete sve igrače koje je tražio i on ništa ne obeća i isto to ispuni i ja mu iskreno čestitam na tome :D Kaže da je zvezda privatni klub ne bi prodavala igrače, a on se prvi pobunio protiv privatizacije jer od prodaje igrača sam živi. Kako je samo zabavan, nastavljam dalje da čitam ali prvo moram da obrišem suze od smeha da bi mogao da vidim dalje. Ma da, Luković, Anderson, Fibel, Ibanjez, Donald, Le Talek, Poletanović, Katai, Srnić, Plavšić, Muoče, Kanga, Ruiz, Vieira, svi su oni iz Surdulice...kako da ne i ne znam zašto kao parametar za sve što je loše uzimate Surdulicu, zašto ne pođete od sebe :D Još jedna laž, Mijailović je otišao preko arbitraže pisajući ti anonimna pisma :D I na kraju šlag na torti da sa budžetom od 9,2M € nije realno da se uđe u LŠ, a Partizan je ušao dva puta, prvi put kada su kvalifikacije bile mnogo mnogo teže...ćaoooo snovima...papa zvezdo papa i laku noć vama koji ste mi prijavili komentar :D

avatar
Povratak kralja 4 2
Thursday, 01.09.2016
23:28

Ove iz -Ponosa grada- što mi traže sliku, ime, adresu i broj moram da razočaram jer nisam jedan od vas :D

avatar
jfvr
Thursday, 01.09.2016
23:07

Bez Vucica bi bili mrtav klub,ne samo zbog toga STO NAM DAJE NOVAC.....Dovoljno si rekao....CAO ZRAVO

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 01.09.2016
23:04

Zvezdas sam i naravno da mi je drago ako je Zvezda prvak i naravno da zelim da je gledam u LS,ali ne ovako,naravno ne zelim ni da Partizan osvoji bilo sta zbog vlasti koja je u tom trenutku na celu drzave. Licno jednu stvar ne mogu da shvatim,ok svi znamo da se daju pare Zvezdi i Partizanu,ali prvo zaposli ljude koji su pametni i koji se razumeju u svoj posao i daj im momacku platu,tipa 10k eura mesecno i daj im relativno pristojan budzet (tipa 10m za jednu sezonu samo za kupovinu) ali ne matorce vec talentovanu decu da dovedu,koja ce nase klubove uvesti u elitna takmicenja i kojima ce porasti cena pa ce se zaraditi dobre pare,ojacati klubovi i onda kada ojacaju nece biti potrebe ni da im se pomaze niti da se prodaju i lepo onda bbas da budu drzavna preduzeca koja donose novac

avatar
Panic Nedeljko
Friday, 02.09.2016
10:54

Slazem s,tobom sem jedne tvrdnje, to da Partizan dobija novac od drzave kao Zvezda.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Saturday, 03.09.2016
20:05

A odakle znas, to ti je u poverenju rekao Vazura, Iliev, ili neko treci postenjakovic?

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 02.09.2016
12:08

Ne dobija sada,ali je dobijao vise od Zvezde kada je druga vlast vladala.... Realno je da se i jednima i drugima pomaze zbog velikog broja glasova,inace bi Vojvodina bar jednom bila prvak da je sve posteno

avatar
Anderton
Thursday, 01.09.2016
22:56

Koliki su to kompleksi kad on ne može da izdrži da ne pomene nas. Čovek koji je bio minoran igrač da nekog nešto uči, za njega je čak i Sikimić igračina. :)

avatar
paok
Thursday, 01.09.2016
22:45

Ako se secate Terzic je rekao da bi oni izbacili Ludogorec one godine kada je igrao sa Partizanom. Evo imali ste prilike pa kako ste prosli a sada ste imali duplo bolji tim.

avatar
Povratak kralja 4 2
Thursday, 01.09.2016
23:30

On je rekao i da su Partizan i Tole krivi zbog zvezdinog minusa od 52M € (tada) jer su to 5 LŠ bez kojih je zvezda ostala zbog Partizana i Toleta, a sad kaže da je teško ući u LŠ sa budžetom od 9.2M €. Ovde Grobari nisu ni potrebni #samopokopavanje

avatar
Stefan Lazović
Friday, 02.09.2016
01:34

Ludogorec je jaca i uigranija ekipa nego kada su igrali sa vama, pa posle ispali od Dinama

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 01.09.2016
22:13

Kaže čovek magico da neće da budu na teretu državi?Gasprom,Telekom,porez,struja,doprinosi ...U startu preko 7 miliona evra i onda kaže nabija komplekse?Zašto se igra prvenstvo ako ti znaš da ćeš biti prvak sve do sledećih izbora i kako znaš baš do izbora?Šta je sa interpolovom poternicom i gde si se krio ovih dana?

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Thursday, 01.09.2016
22:58

Prvenstvo se igra da bi igrali Ligu Prvaka bar do sledecih izbora i jos koji mandat jos.

avatar
Don Silvio
Thursday, 01.09.2016
23:30

Najbolja mi je ta vasa promenila se vlast do sledeci izbora pa to samo pokazuje kako ste dolazili do onih titula

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 01.09.2016
21:52

Mi smo poslednjih godina jedini javno objavljivali i to više puta i naš budžet, i naše finansijsko stanje, naše dugove, naše poslovanje i zarade i gubitke od kupoprodaje igrača. Kad i drugi urade isto onda mogu da se ovde jave sa verodostojnim argumentima jer sa svojim trolovanjem nikom neće zamazati oči, nego nasuprot tako samo sebe čine komičnim.

avatar
paok
Thursday, 01.09.2016
22:42

Pa ako je on rekao da se duguje toliko ili da se prihodovalo toliko ne mora da bude istina. Samo oni znaju pravo stanje a za novine mogu da izjavljuju sta hoce.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 02.09.2016
09:28

To je tacno, ali ipak sutra mozes da ga uhvatis za nesto. Partizanovi ne pricaju nista, nemamo blage veze jesu li duzni 0, 5 ili 20 miliona, ni ko ih sponzorise i sa koliko, nista!

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 02.09.2016
00:11

slazem se, ali bih te podsetio da su prosle godine Vojvodina i Radnicki izasli sa svim tim ciframa i stanjem u kojem su se nalazili...

avatar
gosfkcz
Thursday, 01.09.2016
21:36

Gle sto su se lavorasi raspomamili u komentarisanju.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 01.09.2016
21:06

Ми ништа не кријемо од српског народа јер наше пословање је транспарентно.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 01.09.2016
21:04

Терза ти си краљ а оно са Вучићем је било као шлаг на торту, хихихихи.

avatar
dusan1987
Thursday, 01.09.2016
20:58

terza ne može se sa tolikim dugom u evropu,nažalost od ZVEZDE više nema ništa, samo slavno ime. Bolje da ste manje stranaca doveli a pare preusmjerili mnogo više u podizanje kvaliteta uslova za trening mlađih kategorija i školovanje trenera i drugog osoblja po evropi, da ljudi vide kako se radi po vrhunskim klubovima, ne može se pružati prilika svakom živom da bude trener nego mora da se prođe neka kontrola od nekih stručnih ljudi,ali kod nas niđe struke da je tako govori i to što je terza generalni direktor, dečko sumnjivog morala, dok se ne počiste takva go..a ništa od napretka.

avatar
Povratak kralja 4 2
Thursday, 01.09.2016
20:49

U pravu je Stipo, Terzić je obelodanio da Grofić ništa nije obećao i da je to isto ispunio i ja im svima zajedno od sveg srca čestitam na tom uspehu :D

avatar
mostar54
Thursday, 01.09.2016
20:35

По обичају Терзић је изнео много запажања цифри а никако није конкретно објаснио ко ке крив што играње на карту пласмана у европско такмичење није успело. Није објаснио зашто је екипа састављена по Грофовим жељама подбацила. Све остало је бацање прашине у очи у коју ће најверније Делије да поверују.

avatar
MikiTheLegend
Friday, 02.09.2016
04:59

To bi bilo tacno da pre kvalifikacija nije vise puta receno da za ovu sezonu nije cilj Evropa, da cemo pokusati, ali da nije realno obecavati ili ocekivati grupnu fazu LS ili LE...

avatar
indija durot
Friday, 02.09.2016
06:37

Zvezda nije podbacila.I Ludogorec i Sasulo imaju mnogo vece budzete,Igraci im duze igraju zajedno..Marselinjo,Kafu,Bernardi,Vannderson su igraci ekstra klase..Mi smo cak bili blizu iznenadjenja protiv Bugara ali dobro..Los koeficijent i tezak zreb jedini su razlozi za ispadanje.Drugo je to sto vecina ovde ima prevelika i nerealna ocekivanja..Polako i sa verom bice Zvezda opet kao nekad.

avatar
Povratak kralja 4 2
Thursday, 01.09.2016
20:30

Slažem se da si ti za analizu kao i da niste imali sreće da izvučete OFK ili nekog drugog domaćeg satelita. Nije uspeo da sastavi 5 rečenica, a da ne slažem jer zvezda prvo nije osvojila ništa, a tek ne sa 30 bodova prednosti! Svež kapital od strane države je ušao u zvezdu i to kad se uračuna sa za dve godine unapred potrošenim tvz. sponzorstvom Gazproma dolazi se do rekordne potrošene cifre, a bruka u Evropi se nastavlja jer ste nameštali u Srbiji i nameštate sve više i više. Upravo su utakmice protiv Ludogoreca i Sasuola dokaz da se u zvezdu ne treba ulagati jer je to rupa bez dna koja nijedan dinar ne može da opravda. Slažem se da niste mogli bolje jer ste zaslužili i od Valete da ispadnete da ih sudije nisu pokrale, a niste mogli bolje iako ubedljivo najviše para dobijate od države zato što ne znate inače da se te iste pare ulože u bilo koji drugi srpski klub koje država decenijama ulaže u zvezdu imao bi bolje rezultate od zvezde. Smešno je da bilo ko iz zvezde govori o poštenom poslovanju i transparentnošću jer to u tom klubu ne postoji. zvezda je uložila u plate za pojačanja kao Kopenhagen u transfere, a dobro je što ćete zadržati Grofića kome dovedete sve igrače koje je tražio i on ništa ne obeća i isto to ispuni i ja mu iskreno čestitam na tome :D Kaže da je zvezda privatni klub ne bi prodavala igrače, a on se prvi pobunio protiv privatizacije jer od prodaje igrača sam živi. Kako je samo zabavan, nastavljam dalje da čitam ali prvo moram da obrišem suze od smeha da bi mogao da vidim dalje. Ma da, Luković, Anderson, Fibel, Ibanjez, Donald, Le Talek, Poletanović, Katai, Srnić, Plavšić, Muoče, Kanga, Ruiz, Vieira, svi su oni iz Surdulice...kako da ne i ne znam zašto kao parametar za sve što je loše uzimate Surdulicu, zašto ne pođete od sebe :D Još jedna laž, Mijailović je otišao preko arbitraže pisajući ti anonimna pisma :D I na kraju šlag na torti da sa budžetom od 9,2M € nije realno da se uđe u LŠ, a Partizan je ušao dva puta, prvi put kada su kvalifikacije bile mnogo mnogo teže...ćaoooo snovima...papa zvezdo papa

avatar
Crno belo smece
Thursday, 01.09.2016
21:25

Vi ste nas najveci satelit,stalno nam se sklanjate,Katai i Vieira znaju ;-)

avatar
indija durot
Friday, 02.09.2016
06:38

Niko te vise ne cita.

avatar
mostar54
Thursday, 01.09.2016
20:29

Da li si mislio na ovo poslovanje: nnZVEZDIN DUG PO FINANSIJSKOM IZVEŠTAJU ZA 2015. GODINU:nn1.Dugoročne obaveze : 323.551.000 RSD = 2.630.000 €n2.Kratkoročne obaveze: 6.020.096.000 RSD = 48.950.000 €n3. Odložene poreske obaveze: 1.059.010.000 RSD = 8.610.000 €nn4. Potraživanja po osnovu prodaje: 190.879.000 RSD = 1.550.000 €nnZVEZDIN dug = 58.640.000 €nnhttp://pretraga2.apr.gov.rs/pretragaObveznikaFI/nnUkucaš po matičnom broju 07000782njavno obajvljeni finansijski izveštajinIzbor Izveštaja – Konsolidovani godišnji FIn2015 godina

avatar
denikv
Thursday, 01.09.2016
20:11

terzicu ti rece da bi ona zvezda izbacila luidogorec. meni si cini da ne bi ni ova ni ona, ni neka buduca ako je bude bilo.

avatar
Povratak kralja 4 2
Thursday, 01.09.2016
20:48

Ne bi ni jedna ni druga, a ni obadve zajedno sa 22 igrača na terenu protiv njihovih 11. E, kad bi sudile domaće sudije... :D

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Thursday, 01.09.2016
22:22

Mozda nece, al Partizan nikako...Zvezda bar ima sansu vise.

avatar
Anderton
Thursday, 01.09.2016
20:10

Dušu? Hahahahaha..vic godine.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 01.09.2016
20:08

Svaka čast Terziću jer ti si naše poslovanje obelodanio što drugi ne smeju da urade. Lepo je i što si onima sve lepo rekao.