Tim je poznat, šta još nedostaje Partizanu?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.07.2020.
12:04
Izvor: Sportske.net

Sudeći po rezultatu jučerašnje utakmice, crno-beli su potpuno spremni za superligaške izazove, da li je baš tako?

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana su jučerašnjom pobedom nad Proleterom od 4:0 u Humskoj stavili tačku na odigravanje prijateljskih mečeva pred početak nove sezone i na pravi način najavili gostovanje u Kruševcu naredne subote, u prvom kolu Linglong Superlige.

Trener Partizana je u ovoj kratkoj pauzi između dva šampionata uspeo da iskristališe startnu postavu, u kojoj od ovoga leta svi klubovi u domaćem prvenstvu moraju da imaju bar dvojicu igrača ispod 21 godine starosti.

Kada su crno-beli u pitanju, imaju veliki izbor talentovanih igrača koji čekaju svoju šansu, ali jasno je da je trener Savo Milošević odlučio da prednost da golmanu Aleksandru Popoviću i Filipu Stevanoviću, koji polako postaje i prva zvezda tima, iako tek treba da napuni 18 godina.

Osim njih dvojice, šansu čekaju i Lazar Pavlović, od koga se ipak više očekivalo u proteklih godinu dana, a nameću se i sve bolji Nikola Čolić, napadač Nikola Štulić, uz još par momaka, koji su za sada još uvek u senci.

Dakle, tim koji je juče zaigrao od prvog minuta, treba očekivati i u Kruševcu protiv Napretka. To su: Popović - Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević - Zdjelar, Natho - Stevanović, Suma, Asano - Sadik.

I pored ubedljive pobede, trener Milošević ipak nije bio zadovoljan igrom u većem delu prvog poluvremena, kada je Partizan i pored stalne inicijative teškom mukom dolazio do prilika za gol, a protivnik je umalo poveo iz svoje jedine prave šanse, posle kontranapada.

Tako nešto se crno-belima neretko dešavalo u prošloj sezoni kada je gubio previše bodova u tim, uslovno ''manjim'' utakmicama, ali posle Nathovog gola iz slobodnog udarca sve je bilo mnogo lakše. Dodatno olakšanje u igri Partizana osetilo se ulaskom raspoloženog Lazara Markovića, koji je u nastavku postigao jedan i asistirao kod još dva gola crno-belih do kraja meča, a imao je i još jednu odličnu asistenciju na početku drugog poluvremena, kada je Sadik propustio stopostotnu priliku.

Ono što trener Milošević ovih dana posebno ističe je da je Partizanova prednost sada što već ima ''namešten'' tim, koji se odlično poznaje, ali sezona je duga i crno-beli će morati da imaju i alternative na približno visokom nivou, što u proteklom periodu nije bio slučaj.

Veliki teret je pao na najboljih 11, pa bi svaka rotacija izazivala probleme u igri, a još ako dođe i do nekih izlaznih transfera koji se najavljuju (Sadik ili Stevanović), onda će bar jedan deo tima morati da se ''namešta'' u hodu.
baner

To se već sada može reći za štopersku liniju, značajno oslabljenu odlaskom Strahinje Pavlovića u Monako. Za sada, njegovo msto zauzima Uroš Vitas, a od novajlije Makija Banjaka se očekuje da se što pre uklopi i da ne pravi kikseve poput onih iz finiša sezone u dresu Olimpije. Bojan Ostojić će svojim iskustvom predvoditi odbranu, ali jasno je da će često morati da se rotira sa Banjakom ili eventualno Vujačićem kako bi uspešno odgovorio svim naporima u dugoj sezoni.

Mnoge stvari biće jasnije već posle prvog kola i meča u Kruševcu, ako Partizan tu bude dominantan, imaće razloga za optimizam u borbi za povratak šampionskog pehara u Humsku. Milošević je svojim igračima juče poslao upozorenje, u subotu ćemo videti da li su ga na pravi način i shvatili...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Monday, 27.07.2020
22:00

Зашто не објаве комплетну прву постави са капитеном Срђаном Јовановићем.

avatar
Osijek 51
Monday, 27.07.2020
21:48

Nedostaje jos jedan klasican napadac , u tom slucaju mogao bi se igrati sistem 4 4 2 koji pruza ubjedljivo najljepsi i najefikasniji fudbal. Sve ostalo su varijacije na temu i sluze kojekakvim sitnim mudrolijama da treneri mogu od fudbala praviti VELIKU nauku.....

avatar
magister
Monday, 27.07.2020
18:42

Dodatak, uz izvinjenje: za pociju stopera, iskliznuo mi VUJAČIĆ, koji pokazuje sasvim pristojan kvalitet i zaslužuje da bude u timu. Isto se odnosi na IVANOVIĆA, koji može da igra i špica, i po krilu, i povučenog špica, a najbolje igre je pružao u veznom redu.

avatar
magister
Monday, 27.07.2020
18:39

1. Golman - deluje da je odluka da u prvenstvu uglavnom brani Popović, a na međunarodnim i derbijima Stojković. Stevanović najavio odlazak, ko će biti treći (drugi) golman? Vukanić? ili će se dovesti neko iskusniji?
2. Bekovi - pravog desnog - nemamo, igraju ga stoper Miletić, koji se doduše zaista navikao na tu poziciju i ume da odigra reprezentativno, i Lutovac, koji se veoma dobro snalazi; levi - Urošević, kao prvi, zaista opravdava očekivanja i može se reći i napreduje, možda već ima i reprezentativni kvalitet. Brežančić - mislim da je izgubio na energiji i entuzijazmu sedenjem na klupi, mislim da je njegovo dovođenje bio - pogrešan potez, zbog koga je kasnije, da bi se Brežančićevo dovođenje opravdalo - prodat Šehović, koji je top talenat;
3. Stoperi - U poslednjih par godina prodati iz Partizana: Savić, Ivanov, Marković, Milenković, Pavlović, a pušteni na pozajmice ili zauvek Balaž, Vlalukin... još je u omladincima Cvjetinović. Trenutno: Ostojić, Vitas, Miletić, Banjak, doveden i Lalatović... Tu - imamo viška i - valjda smo ok?;
4. Zadnji vezni: Zdjelar, Šćekić, Smiljanić, poziciju drugog igra i Natko, proban na toj poziciji i L. Pavlović, a od mlađih, Momčilović, Knežević, za prvog i Denis Stojković za drugog z.v. Veliki broj igrača, ali i osećaj da u tom delu tima najčešće - škripi. Ili jaki u defanzivi, a nekreativni napred (kad igraju Zdjelar i Šćekić) ili sa bržom i boljom igrom, ali i problemom u defanzivi, kad uz Zdjelara igra neko kome to nije prirodna pozicija. Valjda je to sad popravljeno, to je najvažnija potrebna promena u odnosu na prošlu sezonu;
5. Kreativni vezni: Suma, L. Pavlović... ali na tu poziciju jako dobro uskaču i Stevanović i L. Marković, a pokazao je da ima smisla i Denis Stojković. Tu sigurno i u mlađim kategorijama ima nekih koji će uskočiti uskoro;
6. Krila: Marković, Stevanović, Lutovac (češće bek), Čolić, Asano, Stanojlović, Lakčević... Naoko, pa i po cenama na tržištu - ovo je najjači deo tima. Pojedinačno on zaista jeste, ne samo jak, nego i izuzetno mlad i čak da se i prodaju dva ključna igrača, npr. Stevanović i Asano, i da niko ne dođe, mi bismo i dalje imali respektabilan spisak za te pozicije. U stvarnosti - najviše fali ono što je Marković radio protiv Proletera: kretanje, promena pozicija, udvajanje, utrajanje i konstantni proboji po bokovima. Umesto toga, prečesto - šablon, prebacivanje s leva na desno i obratno, a onda ostavljanje igraču da proba sam, najčešće protiv dvojice ili ako naši udvoje - čak i trojice. To je posledica nedovoljne uigranosti sa kreativnim i z. veznim. Kad bi se više i ozbiljnije uključivali i stvarali trojke, na obe strane terena, bili bi nezaustavljivi.
7. Sadik. Pa prazno. Matić, Arambašić, Štulić, ali tu može da se uključi i Stanojlović, naravno i Asano i Marković. Daleko smo i tu od deficita. Ali, tu je čini se najinteresantnije - kako će se dalje ova trojica mladih igrača razvijati, da li neko od njih može da postane - pravi, rasni golgeter (Štulić, Arambašić, Stanojlović). Štulić deluje najkarakterističnije, igra baš kako špic treba da igra, i po zemlji i u skoku. Arambašić - deluje da ima najviše talenta, da najbolje odigrava, ali i da mu fali malo težine i mišića, pa i šut. Stanojloviić, krilo, najlakše ulazi u šanse, zna i glavom, igra jednostavno, ali ume i da promašuje. Sačekajmo.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 29.07.2020
14:36

Zaboravio si Jovica koji je uz Colica najvise pokazao medju mladim igracima na ovim pripremama, verovatno jer nisi znao brojeve na dresovima, a utakmice su bile bez komentatora. D. Stojkovic je vise ofanzivni nego centralni vezni, a Stanojlovic je klasicno krilo bez potencijala da bude i spic, cak Arambasic moze da bude pre krilo nego spic.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 30.07.2020
14:18

Ne ponasa se Partizan bahato i prostacki prema medijima, iako ima puno pravo i razloga za to, vec se oni prema njemu tako ponasaju. Mediji u ovom slucaju Arena Sport je duzna da se informise, da uzmu protokol ili ako ne postoji protokol da pitaju za sve igrace i brojeve pre pocetka utakmie, a oni su poceli prenos bez da to saznaju, to je direktno njihova greska. Colic je bio 44 na Zlatiboru, a 90 protiv Proletera, dok je Jovic bio 90 na Zlatiboru.

avatar
magister
Wednesday, 29.07.2020
20:26

Priznajem - ne znam ko je bio Jović. Napisao sam kad je bila ona utakmica, valjda s Trepčom: za mene misteriozni brojevi 7. 8, 44 i 90. Kasnije je 44 bio Čolić, protiv Lučana, a onda je protiv Proletera rečeno da je Čolić 90. Iako je utakmica prenošena na Areni, nije bilo spiska igrača, a za Proleter jeste? Zašto se Partizan tako bahato ponaša prema medijima i navijačima? Zato što ga vode - prostaci, amateri, koji su umislili da su bogom dani, zato što ih je neko tu silom postavio. Naravno da ovo nema veze sa Savom, čiji sam iskren fan. Stanojlović - je uvek igrao krilo, gledao sam, ali kako ja vidim fudbal, on - može da se uigrava i za špica. Ima taj momenat upada u prazan prostor, ume da se čuva ofsajda bolje nego Sadik, rešava situacije uglavnom iz prve, ima i sasvim okej skok i igru glavom - u 16. Denis jeste više ofanzivni, ali bi s obzirom na ono što je pokazao, više šansi imao, a i potrebe Partizana su takve i reprezentacije - na poziciji centralnog sa defanzivnim zadacima. A, ponavljam, deluje da ima smisla za to.

avatar
nemam pojma
Monday, 27.07.2020
17:17

Mislim da bi trebalo sugerisati Kokezi da bi trebalo u ekipi obavezno imati i dvojicu 40+ igrača, jednog obavezno među startnih 11. A zbog rodne ravnopravnosti barem jednu ženu u prvih 11 i isto toliko u protokolu! Postaviti predlog kao anketu na sajt Praktične žene ili Story, pa rezultate ankete uvažiti kao obavezu većine!

avatar
ŠDanilo
Monday, 27.07.2020
16:52

Mislim da bi Jojić rešio sve probleme jer on je igrač za gol više. Zna da namesti, a što je najbitnije zna da ugura kad timu ne ide.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 27.07.2020
12:53

Partizan ni prosle sezone nije gubio bodove zbog nekog kiksa, vec je gubio bodove zbog direktnih sudijskih odluka na stetu Partizana i generalno celokupnog sudjenja tokom meca na stetu Partizana. Juce je izostalo organizovano sudjenje protiv Partizana, ali je sudija sa 2 nedosudjena penala za Partizan i izmisljenim ofsajdom Stevanovicu u stopostotnoj sansi sprecio 3 potencijalna gola za Partizan i da Partizan nije iskoristio 4 od svojih mnogobrojnih prilika krivac za kiks bi bio sudija, a tek onda igraci koji su kiksirali pred golom bilo Partizana ili protivnika. Ukoliko se i u prvenstvu nastavi sa sudjenjem kao protiv proletera mozemo reci da nije Partizan spreman za nastavak prvenstva, vec da je zvezda spremna. Prvih 45 minuta u kojima su igraci bili teski, bez svezine, bez otvorenih pluca i sa teskim nogama pokazuju da Partizan nece biti najspremniji za prvo kolo sampionata i da mu treba vremena da udje u ritam utakmice sto je pokazalo drugo poluvreme. Moje misljenje da je strucni stab ranije trebao da krene sa smanjivanjem intenzivnog rada i da ekipa bude svezija za pocetak prvenstva. Jos jedan razlog je selekcija igraca u vanrednoj situaciji sa dugim prelaznim rokom koji ce se zahuktati pa mozda tek i za mesec dana, a sto ce odloziti poptunu selekciju tima. Ako uzmemo u obzir pravila Kokezanije sa 4 stranca i 4 bonus igraca u protokolu moje misljenje je da Partizan treba da pokusa da angazuje sledece igrace: 1. Radunovica ili Janosevica umesto Stevanovica kojem istice ugovor, 2. Boranijasevica jer je potreban bek s ofanzivnim karakteristikama za SL bunkere umesto Vujacica ili Lutovca koji bi bili poslati na pozajmicu jer nije realno da budu prodati, 3. Radina jer Zdjelaru treba zamena, a mogli bi u paru nekada da igraju umesto Smiljanica s kojim nije ni trebalo nastaviti saradnju, 4. Docica koji bi bio zamena za Natka, mogli bi i zajedno na terenu kada bi Natko presao na poziciju Sume umesto Scekica od kojeg je Radin bolji igrac u svakom pogledu osim u skok igri i za kojeg bi trebalo prihvatiti prvu ponudu, 5. Sulejmanija koji kada je spreman je na nivo A reprezentativca umesto Ivanovica koga treba pozajmiti ukoliko ne bude imao ponuda, a dolaskom Sulejmanija otvorio bi se prostor da Partizan moze da proda Asana ukoliko dobije odgovorajucu ponudu i time ponovo redukuje broj stranaca na 4, ali i tim novcem i novcem od eventualne LE sacuva bar do zime Sadika i u svakom slucaju Stevanovica za koga ne bih ni razmatrao ponude dok ne postane A reprezentativac, 6. sto se tice napadaca pre zavrsetka kvalifikacija za LE ukoliko ima u opticaju boljeg domaceg od Matica, a nakon potencijalnog ulaska u LE svakako pa makar bio i stranac, ali dovoljno kvalitetan i tako isprofilisan za razbijanje bunkera. Tek tada bismo mogli reci da je Partizan i kvalitetom i profilima igraca potpuno spreman za borbu na 3 fronta: Radunovic, V. Stojkovic, Popovic (U21) - Boranijasevic, Lutovac (Vujacic), Miletic, Vitas, Banjak*, Ostojic, Urosevic, Brezancic - Zjelar, Radin, Natko*, Docic, Pavlovic (U21) - Sulejmani, Markovic, Suma*, D. Stojkovic (U21), Stevanovic (U21), Colic (U21) - Sadik*, napadac, Matic, Stulic (U21).

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 27.07.2020
16:48

Moze li Borini umesto Boranijasevica, sredicemo mu pasos :-) I Abate je slobodan igrac. I Lakcevica tu negde treba uglaviti.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 29.07.2020
14:46

Moze Lakicevic umesto Boranijasevica, ali on sigurno nece doci nazad u srpski fudbal, ne zbog Partizana, vec zbog drugih.

avatar
nemam pojma
Monday, 27.07.2020
16:56

Uglavnom se slažem, sem što mislim da je potreban bolj igrač od Radina. Vujačić, Brežančić nemaju potreban kvalitet. Radunović, Boranijašević, Docić, posebno Sulejmani, bi bili jako dobra pojačanja. Taj napadač bi mogao biti Škuletić. Tri, možda 4 napadača, Matić ili onaj mladi Arambašić. Dopao mi se na prvo gledanje mladi D. Stojković. Lepo ga je gledati sa loptom.

avatar
Brajkoo
Monday, 27.07.2020
12:37

Partizan igra najbolji fudbal u Srbiji, to je evidentno ali dzaba kada se poslednjih godina titula ne osvaja na terenu nego u fss

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 27.07.2020
12:20

Da se rotira sa Vujacicem? 😀

avatar
Le Tissier
Monday, 27.07.2020
12:11

Moze neki desni bek ako nije problem?

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 27.07.2020
16:48

Polako s tim desnim bekovima 😄

avatar
GrobariBu2
Monday, 27.07.2020
17:37

Nemamo ni jednog desnog beka,a opet imamo 10 stopera...kao ranijih godina 5 lijevih bekova. VAZURA ???! Igramo jako dobro ali treba nam kvalitetan desni bek sa dobrim centarsutem, ako zelimo titulu...mi koji igramo Football Manager (Wing Back) 😁