Tomić: "Jedino su golovi nedostajali"

Autor: Beta Beta
četvrtak 14.07.2016.
23:39
Izvor: Beta

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je večeras da je njegovoj ekipi nedostajalo sportske sreće kako bi pobedila Zaglebje i dodao da veruje da su navijači, i pored remija, otišli zadovoljni sa stadiona.

Beta/Branislav Božić/DS
Beta/Branislav Božić/DS

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je večeras da je njegovoj ekipi nedostajalo sportske sreće kako bi pobedila Zaglebje i dodao da veruje da su navijači, i pored remija, otišli zadovoljni sa stadiona.

"Jedino što je nedostajalo ovoj utakmici su golovi kojih nije bilo isključivo zbog nedostatka sportske sreće. Mi smo stvorili sijaset prilika, dva puta smo pogodili okvir gola... Mislim da smo za prvu utakmicu prikazali jako visok nivo i što se tiče organizacije napada, završnice, presinga", rekao je Tomić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana nisu uspeli večeras u Beogradu da pobede poljsko Zaglebje u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su odigrali 0:0.

"Ostaje velika žal za time što nismo postigli golove, ali to je fudbal. Iskreno se nadam da su navijači i pored rezultata, koji nije dobar i koji nam ne odgovara, otišli zadovoljni sa stadiona. Mislim da smo učinili sve što je u našoj moći da odigramo u skladu sa grbom koji nosimo", rekao je Tomić.

On je naveo da su njegovi igrači pokazali veliku želju na večerašnjem meču.

"Ta želja je iz njih izvukla i više što se očekivalo u ovom trenutku. Momci su pokazali kvalitet, da žele da se nadmeću, da napadaju, da postižu golove... Svega ovoga je bilo sem golova. Ja se nadam da će ih biti u revašu i da ćemo nišanske sprave podesiti mnogo bolje", rekao je Tomić.

Trener Zaglebja Pjotr Stokovjec rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe i rezultatom.

"Jako dugo nismo morali da igramo ovoliko defanzivno kao danas, a pogotovo posle crvenog kartona. Partizan nas je primorao da tako igramo. Partizan je pokazao da je izvanredan tim i siguran sam da će iz utakmice u utakmicu igrati i bolje nego danas. Ja sam zadovoljan igrom svog tima, a pre svega zbog toga što smo bili tim", rekao je Stokovjec.
 
"Igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Vrlo je jasno kakav potencijal ima Partizan i kakve su njihove individualne osoboine. Danas nismo sebi da dozvolimo da igramo otvorenije. Očekujem da u revanšu defanzivno budemo na istom nivou, a da u napadu pokažemo mnogo više", rekao je trener poljske ekipe.

Revanš se igra za sedam dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bobar84c
Friday, 15.07.2016
12:24

Ne znam kako ocenjujete da je partizna igrao dobro, na osnovu cega. Poljaci su se povukli i prepustili im igru odigrali su disciplinovano i profesionalno. Rizikovali su ali niste mogli da im date gol celu utakmicu i jos igrac vise... Igra od sinoc nije realna slika, videcemo kakoce biti kad vas napadnu. Srecno

avatar
cholic
Friday, 15.07.2016
14:43

Bili smo bolji takos sto smo na primer stvorili 10-15 prilika od kojih za bar njih 5 moze da se kaže da su bile što procentne sanse. Na kraju krajeva idi gledaj u svoje dvorište

avatar
bobar84c
Friday, 15.07.2016
15:47

Ja gledam i podrzavam sve ekipe iz srbije koje se takmice tenutno u kvalifikacijama, za razliku od nekih.

avatar
Friday, 15.07.2016
10:46

Mozda cak i Jovicic pre Kljajica kao rezervni golman.

avatar
odjava
Friday, 15.07.2016
10:38

Sta ce biti sa Tomicem i ekipom oko njega ako ne prodju poljake nek mi neko kaze....

avatar
Povratak kralja 66
Saturday, 16.07.2016
12:14

Ništa od toga neće biti čemu se nadaš. Fudbal će se igrati i nakon Lige Evrope, imamo 3 cilja ove sezone: ulazak u Ligu Evrope, titula i kup.

avatar
magister
Friday, 15.07.2016
10:36

Tačno je da je Partizan igrao prilično dobro. Ali, ono što je falilo nije samo sportska sreća. Falila je koncentracija, samopouzdanje, usredsređenost da se u ključnim situacijama odigra tako da se da gol. Umesto skoro paničnog pokušaja Đurđića sa 5m kad mu je protivnik glavom dobacio loptu, mogao je da je u deliću sekunde lako primi, smanji rizik od promašaja, i, naravno sve brzo, plasira gde hoće. Ovako je u magnovanju - promašio loptu. Suviše takvih poteza pred golom i nekoliko kikseva zbog kojih smo mogli da izgubimo. Koncentracija u najvažnijem trenutku je čak bitnija od igre. Tako timovi koji se brane, naprave jednu šansu i pobede. Na tome mora da se radi. Na treningu, sa psihologom.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 15.07.2016
15:22

Ako si se ikad bavio fudbalom, onda znaš da je skoro nemoguće ostati pribran u ovakvim situacijama, pogotovo kad je ulog velik, ti prosto izgoriš u želji da postigneš gol kad ti se ukaže prilika i zato se na žalost desi to što se desi, ja ne mogu da razumem kako je Bogosavac iz 5 metra promašio gol.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 15.07.2016
22:12

Ja sam trenirao fudbal, rukomet, košarku, tenis. Ali kod fudbala sam igrao štopera i zadnejg veznog, tako da sa napadom baš i nemam nikakve veze, jedino kod prekida sam išao napred zbog skok igre, ali ne razumem ja naše klubove, pa to i ja rekreativni fudbaler znam: kad se izvodi korner ne stojiš ko zabijen u mestu i čekaš da te lopta pogodi u glavu, već se zalećeš i zakucavaš u gol... Ne znam što svi naši klubovi i reprezentacija igraju na ovaj prevaziđen način.

avatar
magister
Friday, 15.07.2016
17:26

Volim sport i bio sam prilično dobar u svim sportovima, a pogotovo u fudbalu, kapiten i golgeter u školskoj kasnije gimnazijskoj ekipi, smatran vrlo talentovanim pionirom u klubu koji se tad takmičio u kvalitetnoj ligi, zbog povreda dvaput prestajao da treniram u Partizanu. Kad si siguran u sebe, tad samo gledaš i koncentrišeš se kako da ga daš, da je ćušneš pored golmana dok je na pogrešnoj nozi, da vučeš, vučeš na desno, pa je šutneš u levi (golmanov desni) ugao. Kad neko uđe u maler, počne da misli na zlu sreću, hvata ga nervoza... Bogosavac je reagovao sjajno, uneo loptu i šutnuo u trku, skakutavu. Reakcije Đurđića, kad je promašio loptu i Radovića na odbitak od prečke, glavom, slabe.

avatar
INTER DO SMRTI
Friday, 15.07.2016
08:55

opet dzabe sve,previse nabedjenih igraca...glume zvezde.imao sam priliku posle utakmice ispred svalcionice da trazim dres od igraca,tacnije iscimao sam trojicu za dres i totalno su me iskulirali,ne samo iskulirali vec su bili i pomalo drski.naravno taj gest me iznervira pa sam ih pomalo napusio.ne kapiraju oni nista,ni za koga igraju,ni ciji grb nose,i sve dok je tako nema nista od naseg fudbala.da se razumemo dres je u celoj prici nebitan,ali to pokazuje koliko ne postuju navijace(nisam huligan) a samim tim ni dres koji nose.NAPRED PARTIZAN

avatar
Friday, 15.07.2016
08:37
avatar
Friday, 15.07.2016
08:36

Ivane Tomicu, oprosteno ti je za sinoc jer nismo primili gol, ali ne smes ni po tackom razno da povedes Bozinova u Poljsku! Tim moze da ostane isti, nema tu zamerki, Kljajic, Bandalovski, Balazic, Marjanovic, Ilic, Djurickovic i Vlahovic na klupi, nista Stevanovic, nista Bozinov osim kao posmatraci sa tribina i u svojstvu turista koji ce da razgledaju grad Lubin! Samo hrabro i prolazak je tu!

avatar
Stemi
Friday, 15.07.2016
07:38

Mi ne možemo da dobijemo polja je nikad. Čim igraš utakmicu sa jednim napadačem,a protivnik ima igrača manje, to dovoljno govori. Nije tomić dorastao da vodi partizan, na našu veliku žalost.

avatar
Kung Lao
Friday, 15.07.2016
00:33

E moj Tomiću...

avatar
Povratak kralja XLI
Thursday, 14.07.2016
23:43

Kad sam video kako igramo još više sam uvereniji u prolaz i konačan uspeh nego pre početka utakmice iako smo odigrali samo 0:0. Šteta zbog koeficijenta što nismo dobili i ovaj meč.

avatar
Milos 1996
Friday, 15.07.2016
00:09

Da si ti meni ziv jos 100 godina i da me zasmejavas tvojim komentarima :D

avatar
ilija78
Friday, 15.07.2016
10:24

nemate vi pojma,igraca vise i opet nista,stara prica sa jugoslovenskim nogometnim klubom hahahahahahahaha jeli koliko je kirija za taj vojni stadion?