Tončev najavio revoluciju srpskog fudbala u Nišu!

Autor: Beta Beta
nedelja 07.07.2019.
14:35
Izvor: Beta

Prvi čovek fudbalskog kluba Radnički iz Niša Ivica Tončev najavio je brojne novine u organizaciji kluba i formiranju ekipe koja bi za par godina mogla da osvoji šampionsku titulu i napravi ozbiljniji rezultat u Evropi.

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

"Sve što se već od danas bude radilo u Radničkom i na Čairu biće u pravom smislu reči revolucija fudbala, ne samo niškog, već i srpskog, a iz prostog razloga što smo odlučili da prekinemo svaki vid improvizacije, kakva je do sada često bila i da, kao i najveći broj renomiranih klubova u Evropi i svetu i najbolji u našoj zemlji, radimo za budućnost. Nikako od danas do sutra, već na duže i sigurnije staze", rekao je Tončev za "Sporstki Žurnal".

On je naveo da je u planu stvaranje bazične osnove od 14 do 15 fudbalera, ne starijih od 24 godine, od kojih će uz iskusnije igrače krenuti u stvaranje sastava koji će za godnu i po ili dve biti najbolji u Srbiji.

Dodao je da u klubu trenutno ima više od polovine planiranih talentovanih igrača, a da će naredne zime doći još desetak, kako bi kraj sezone 2019/2020 dočekali sa perspektivnom grupom fudbalera, koji će predstavljati budućnost niškog i srpskog fudbala.

"Sa takvim sastavom jurišaćemo na šampionsku titulu u Srbiji, moći ćemo mnogo ozbiljnije da nastupamo na međunarodnoj sceni i promovišemo i srpski i niški fudbal, ali i da doprinesemo da se o Nišu i našoj zemlji sa više respekta govori u najvišim vrhovima evropskog i svetskog fudbala", naveo je Tončev.

Tončev je rekao da svi igrači na koje klub računa, ali i oni koji će doći na Čair, ni pod kojim uslovima, ma koliko bili povoljni, neće u periodu stvaranja kvalitetnog tima i dužeg igranja zajedno biti na prodaju.

"Posle, kada ostvarimo cilj i stvorimo šampionski sastav i kada uz naš kvalitetan tim na scenu budu stupali novi, mladi i talentovaniji igrači, jer je ovaj deo Srbije najveći rasadnik izvanrednih fudbalera, drugačije će se gledati i na Niš i na Radnički, drugačije će se planirati", dodao je on.Tončev je rekao i da klub planira potpunu kontrolu tržišta mladih fudbalskih talenata, posebno na jugu i jugoistoku Srbije, ali i da će se jačati stručni rad.

Na pitanje da li Radnički ma snage, kadrove, sredstva i osnovu za tako nešto, Tončev je odgovorio da nema nikakve dileme.

"Ovde je reč o planskom i izuzetnom projektu za duži period. Nema trke na 100 ili 200 metara, nije reč o sprinterskim i disciplinama na kratke staze. Radnički od ovog leta kreće u maratonsku trku, u nešto dugotrajno i što jedino može da donese uspeh, kvalitetan rezultat, visok plasman u domaćim okvirima i ono što je naš cilj, izlazak na međunarodnu scenu na kojoj će niški klub svake godine biti učesnik jednog od najkvalitetnijih evropskih takmičenja", rekao je on.

Prvi čovek niškog kluba rekao je i da je prezadovoljan prelaznim rokom, "iako je tokom pauze između dve sezone bilo mnogo saplitanja, mnogo pokušaja da nas drugi klubovi spreče ili onemoguće da se pojačamo".

"U jednom trenutku sam pomislio da se pojedini klubovi više brinu kako nas da spreče, nego sebe bolje da organizuju i pojačaju. Neprestano se u srpskim fudbalskim krugovima govorilo kako je Radnički na ivici propasti, da je naš klub bez perspektive i da nam se loše piše", rekao je on i dodao da su prošlogodišnji rezultati kluba "mnogima trn u oku", zbog čega su pokušali "da se svete".

Radnički u prvom kolu kvalifikacija igra protiv Flore, 11. jula u Talinu. Tončev je rekao da je ekipa iskusnija za prošlogodišnje igranje u Evropi i da je optimista da će Radnički doći do drugog kola i duela sa Ajntrahtom iz Frankfurta.

Dodao je da se klub neće obrukati na dočeku gostujućih ekipa u Nišu, da se teren uređuje, svlačionice, prostorije za sudije i delegate i pres centar. On je rekao da će se sređivati i vip loža na zapadnoj tribini i prostor za rad novinara, bez obzira što u decembru sledi rušenje zapadne tribine i izgradnja novog dela stadiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke