Tončev otvorio dušu nakon eliminacije od Flore, najveći problem u Srbiji - fudbaleri?

Autor: Ivan Cvetković
petak 19.07.2019.
21:44
Izvor: Sportske.net, FK Radnički Niš

Da li je prvi čovek Radničkog u pravu?

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev ocenjuje da je neuspeh u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Flore iz Talina velika lekcija za sve u klubu, ali i sve u srpskom fudbalu.

"Fudbalski klub  Radnički ne traži bilo kakva opravdanja za neuspeh u kvalifikacijama za Ligu Evrope, već će rukovodstvo, nakon što se smire strasti hladne glave analizirati sve što se desilo u proteklom periodu. Već su uočene greške, na čijem rešenju će se svakako raditi kako se ne bi opet ponovile. Između ostalog, imajući u vidu finansijsku stabilnost kluba ali i zalaganja tokom kvalifikacija razmotriće se svi ugovori fudbalera. Suština je da više neće biti dozvoljeno da ekipu čine igrači sa ugovorima od šest meseci ili godinu dana, koji se ponašaju  kao da je Radnički samo usputna stanica na njihovom putu u inostranstvo. Svojom neozbiljnošću i nezalaganjem na utakmicama pokazali su da ne poštuju klub u koji su došli i koji im je dao veliku šansu da pokažu svoj talenat", istakao je Tončev koji dodaje da više nema nikakvih dilema da je osnovni problem u Srbiji kod fudbalera, stoji u zvaničnom saopštenju.

"Srpski fudbal je definitivno za naše fudbalere samo neka prolazna varijanta. Svi se ponašaju kao da su na autobuskoj stanici, ili na aerodromu. I svi navodno čekaju finansijski ogromne aranžmane, uopšte ne misle na klubove u kojima igraju, već čekaju pozive. Pa ako ih bude odmah odlaze, a ako toga nema tek onda su im dobri domaći klubovi. Ne želim da budem demagog, ali reći ću ono što mora da bude obaveza svih u fudbalu Srbije - moraće svi klubovi da se bore protiv ove i ovakve pojave", ukazao je Tončev.

Govoreći o odlasku fudbalera iz prethodne sezone Tončev ističe da Radnički mnoge od tih fudbalera nije mogao da zadrži i dodao da je zbog toga niška ekipa ostala bez kostura tima iz prethodne sezone.

"Naša uprava će narednih dana doneti odluku da se ugovori sa fudbalerima, i najmlađim i najstarijim, ubuduće potpisuju na najmanje tri godine. Na taj način nećemo dozvoliti da Randnički ostane samo sa četiri ili pet fudbalera iz prethodne sezone. Nema više ugovora na šest meseci ili godinu dana. Nećemo dozvoliti da nas niko ucenjuje, da posle kratkog vremena provedenog u Radničkom pojedinci odlaze i ostavljaju klub na cedilu", naglasio je Tončev.

On ističe da su u fudbalu iznenađenja moguća i da ne pobeđuje uvek bolji tim, tako da je u ovom slučaju pobedio klub iz Estonije.

"Uostalom, u toj Flori kojoj se neki podsmevaju igra veliki broj reprezentativaca Estonije, koji su pobedili reprezentaciju Srbije pre nekoliko godina. A kada govorimo o podršci većina sada nezadovoljnih imala je priliku da prisustvom na utakmici u Nišu pokaže koliko voli i podržava svoj klub,  ali oni tog dana nisu bili tu da budu 12. igrač Radničkog", ukazuje Tončev.

"Rukovodstvo Radničkog ne odustaje od ciljeva koje je definisalo  još decembra 2017. godine, kada je  preuzelo  klub. Uostalom, sva obećanja koja se tiču uspeha Radničkog su ispunjena u kraćem roku nego li što je predviđeno te 2017. godine", podseća Tončev.

"Nije mi nimalo lako zbog neuspeha, ali kada vidim kako je prošao splitski Hajduk protiv Gzire junajted sa Malte, onda shvatam da i od našeg neuspeha ima mnogo većih. Tu Gziru Radnički je oba puta pobedio prošle godine, a Splićani su se posle pobede u gostima protiv amatera okliznuli i to na svom “Poljudu”. Ko to može uopšte da objasni?"

Govoreći o status trenera Sime Krunića on ističe da je ovaj stručnjak preuzeo ekipu u najgorem trenutku.

"Siguran sam da mnoge od njegovih kolega ne bi to nikako učinili. Priključio se ekipi koja je već bila na pripremama. Zato ističem da nema pravo publika da mu upućuje ružne povike, da skandira da treba da ode. Radnički sa Krunićem ima ugovor potpisan na godinu dana i on će ostati godinu dana. Tu nemamo nikakve dileme", kategoričan je Tončev.

Tončev je naveo da postoji dogovor sa Krunićem da se do kraja prelaznog roka angažuju fudbalere koji će doprineti bržoj i kvalitetnoj igri.

"A oni na koje Krunić više ne bude računao postićemo da odu iz Radničkog i da potraže novu sredinu. Poraz u kvalifikacijama ostavljmo iza sebe, i okrećemo se ka domaćem prvenstvu kako bismo dokazali da naš uspeh nije slučajan već rezultat kontinuiranog rada", zaključio je prvi čovek Radničkog.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanja/V-A/22
Tuesday, 23.07.2019
19:31

Kolika kolicina izrecenih gluposti u svrhu svoje odbrane i prikrivanja sopstvene nesposobnosti ... covek se posteno nalupao i ostao ziv

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 20.07.2019
12:32

Proverio sam na sajtu Radnickog da nije mozda greska novinara, ali nije, recenice su ovde prenesene u originalu pa se s pravom mozemo pitati (А они на које Крунић више не буде рачунао постићемо да оду из Радничког и да потраже нову средину –каже Тончев.) kako u Radnickom misle da postom izvrse selekciju igraca i ko ce da posti, uprava ili igraci. Da li je to ta najavljivana fudbalska evolucija od strane Tonceva. Mozda ipak nije problem u fudbalerima koji su nezadovoljni uslovima u srpskom fudbalu koje ste vi stvorili i u ugovorima od po 6 meseci i godinu dana koji ste vi sa njima potpisali, mozda je ipak problem sto vi, koji vodite srpski fudbal ste malo nepismeni, a fudbalski totalno nepismeni. Pa da, Jirka i Meleg na pozajmici bez pravo otkupa ugovora su dosli u Radnicki da ostave trag, igrace na pozajmici 3-4 sezone. Vas uspeh u domacem fudbalu nije nimalo slucajan, a naravno da cete se potvrditi i ove sezone - kad je tesko Bojan Nikolic, Petar Piper, Novak Simovic, Lazar Lukic, Siroki, Santrac...oni ne razmisljaju da odu iz srpskog fudbala, s njima ste sigurni u nove pobede u domacim takmicenjima.

avatar
svojnasvome
Saturday, 20.07.2019
10:50

Xaxa tokom prosle sezone nisi govorio da su problem igraci...sa sudijama I igraci su dobri

avatar
Buva
Saturday, 20.07.2019
09:17

Lalat vam je bio pola ekipe

avatar
RašaNoviSad
Saturday, 20.07.2019
08:29

Č U K A R IČ K I

avatar
pjer
Saturday, 20.07.2019
07:47

a za koga je igrao ovaj Toncev ....

avatar
Realan_PFC
Saturday, 20.07.2019
07:18

veci problem su politicari u sportu ........... nedopustanje privatizacije ......... fudbaleri sui najmanji problem, platite if kako dolikuje i oni ce se truditi ............ platite ih redovno

avatar
DRUG OSTOJA
Saturday, 20.07.2019
05:50

Koliko god da ga ja lično ne volim, za mnoge stvari je u pravu, pogotovo to što naši fudbaleri gledaju na naše klubove kao na odskočne daske, ali to je kriva cela država, savez, a i sami klubovi.

avatar
Burazer
Saturday, 20.07.2019
01:22

No comment za seljaka sa tompusom...

avatar
Nenad Šmigić
Saturday, 20.07.2019
00:22

sve dok ti i takvi kao ti budu upravljali srpskim klubovima,tavoricemo na dnu liste evropskih klubova,tu je problem a ne u fudbalerima.

avatar
Nenad Šmigić
Saturday, 20.07.2019
00:17

vazno je da si ti nabio tompus u usta...videla zaba da se konji kuju....

avatar
boris96pfk
Friday, 19.07.2019
22:50

Upravu je sto se tice fudbalera u Srbiji, svi klubovi moraju praviti ugovore na minimum 3g i time ih igrac nikako ne moze ucjenjivati. Bolje da igraju i igraci losijeg kvaliteta ali ti i naredne sezone imas uigran tim, nego da igraju neke zvjezde a naredne godine pola tima nemas.

avatar
neme
Friday, 19.07.2019
21:56

Kakva vam je ovo slika sa tompusom pa jel ovo sportski sajt sa sportskim radnicima ili obracun kod OK korala.Neka dovede Neska sad je bez posla pa pohod na titulu.😨😨😨