Topi se prednost Partizana, Zvezda sve bliža vrhu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.03.2015.
18:58
Izvor: Sportske.net

Posle današnjeg derbija na Banovom brdu, Partizanova prednost na čelu tabele iznosi samo dva boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu!

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Derbi 20. kola Superlige opravbdao je očekivanja. Zanimljiv fudbal, velika borba na Banovom brdu, na kraju, Čukarički - Partizan 2-2!

I jedni i drugi su od samog starta krenuli ambiciozno, pokušavali da uspostave inicijativu na terenu, a domaći u osmom minutu koriste prvu priliku za gol i dolaze u vođstvo.

Slavoljub Srnić je najpre prihvatio dugu loptu sa centra terena, uspeo je da je zadrži pored igrača Partizana, zatim dodao Bojiću, koji sa dvadesetak metara snažno šutira po zemlji u donji desni ugao Živkovićevog gola i čuvar mreže Partizana je nemoćan - 1:0 za Čukarički!

Bio je to šokantan početak za Partizan, ali je ekipa Marka Nikolića vrlo brzo uspela da uzvrati. Samo sedam minuta je potrajalo vođstvo ''Brđana''.

Igrao se 15. minut, Petar Grbić je odlično probio po desnoj strani, usledio je centaršut za ''zaboravljenog'' Stefana Babovića, koji sa desetak metara, iskosa sa leve strane, šalje loptu u suprotni ugao - 1:1!

Odličan početak meča, a zanimljivo je bilo i u većem delu prvog poluvremena. Partizan je mogao do vođstva u 22. minutu, kada je posle centaršuta Bandalovskog sa desne strane Nikola Ninković šutirao preko gola, praktično sa iste pozicije iz koje je Babović pogodio mrežu.

Na drugoj strani, Mandić i Stoiljković su pravili najviše problema gostima, imali su par parilika do kraja poluvremena, ali nisu uspevali da savladaju Živkovića.

Finiš prvog i početak drugog poluvremena protekao je u nešto slabijem ritmu, a onda je borba ponovo počela da se rasplamsava.

Domaći su bili sve opasniji, pogotovo Nikola Stoiljković, čije su se šanse ređale, a na drugoj strani je tek Darko Brašanac u 67. minutu imao prvu priliku za Partizan u nastavku meča, samo par minuta pošto je ušao u igru umesto Ninkovića.

Tek onda su počele da se ređaju prilike na obe strane, prvo Kojić za Partizan, opa Stoiljković na drugoj strani i onda - novi šok za jesenjeg prvaka.

Igrao se 73. minut, sjajna akcija braće Srnić po desnoj strani, još bolji centaršut za Nikolu Stoiljkovića, koji udarcem glavom pogađa stativu, aod koje se lopta odbila u mrežu - 2:1.

Partizanu je preostalo da napada, ušao je i mladi Šaponjić, a rezultat ofanzivnije igre stigao je u 90. minutu, kada je Branko Ilić pogodio posle kornera sa leve strane - 2:2!

Svi golovi OVDE.

Bukvalno u poslednjim sekundama, crno-beli su tražili od Mažića da dosudi prekršaj nad Babovićem, koji je pao posle jednog duela na ivici kaznenog prostora, ali od prekršaja nije bilo ništa.

Čukarički: Stevanović, Stojković, Ostojić, Rendulić, Brežančić, D. Srnić, Regan, Bojić, S.Srnić, Stojiljković, Mandić (Mirosavljević od 61.).

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, Ilić, Volkov, Drinčić, Babović, A. Živković (Šaponjić od 76.), Ninković (Brašanac od 62.), Grbić (S. Ilić od 70.), Kojić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak