Tošić vozio "Valjak" do pobede, Stojketova povreda kvari utisak!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.04.2018.
20:56
Izvor: Sportske.net

Još uvek aktuelni šampion Srbije revanširao se Čukaričkog za poraz u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije. Crno-beli slavili golovima Zorana Tošića.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana prekinuli su negativan niz i upisali trijumf posle dva vezana poraza u prvenstvu i kupu.

Crno-beli su u "reprizi" prve utakmice polufinala Kupa Srbije savladali Čukarički u Humskoj rezultatom 2:1 (1:0) tako da pet kola pre kraja Super lige imaju devet bodova manje u odnosu na vodeću Zvezdu.

Partizan: Stojković (od 74' Jovičić) - N. R. Miletić, Marković, Mitrović, Antonov - Pantić, Zdjelar (od 65' Zdjelar), Jevtović, Tošić - Ivanović, Ožegović (od 69' Tavamba);

Čukarički: Belić, Docić (od 80' Tedić), Stevanović, Mudrinski (od 46' Kajević), Drinčić, Bojić, Veličković, Ovusu (od 46' Stojanović), Bogosavac, Belaković, Đurić.

Domaćin je u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na meč na Banovom Brdu prikazao jako dobru igru ali se i pored toga ponovo našao u neprijatnoj situaciji.

Partizan je u 18. minutu poveo golom Zorana Tošića, a nakon greške koju je Nikola Drinčić napravio na trideset metara od svog gola. Saša Zdjelar je oduzeo loptu bivšem vezisti Partizana, ona je potom stigla do Ognjena Ožegovića, a ovaj je nesebično dodao Tošiću koji je bio siguran.

Najagilniji igrač Partizana do odlaska na odmor bio je Đorđe Ivanović. Zimsko pojačanje crno-belih pravilo je probleme odbrani Čuke sve vreme, a najbliži golu Ivanović je bio u 29. minutu kada je okrenuo čuvara ali je golman Belić odlično intervenisao.

U nadoknadi vremena Čukarički je mogao do izjednačenja ali je Milan Mitrović sa gol linije izbacio loptu koju Docić zatim nije uspeo da ubaci u nebranjenu mrežu.

Nastavak je doneo nova uzbuđenja u Humskoj. Već u prvom minutu drugog poluvremena greška Saše Zdjelara omogućila je Nemanji Belakoviću da izbije sam pred Vladimira Stojkovića i da poravna na 1:1.

Od tog momenta uglavnom se sve dešavalo na polovini gostujučeg tima. Nastavio je Đorđe Ivanović gde je stao u prvom delu ali mu se nije dalo da matira Belića.

Trener Partizana Miroslav Đukić potom je na teren poslao Sašu Ilića i Leandrea Tavambu i to se pokazalo kao dobar potez

Upravo je pomenuti dvojac odradio najveći deo posla u 81. minutu pre nego što je lopta stigla do Zorana Tošića koji je drugi put na utakmici matirao Belića.

Nekoliko minuta pre pobedonosnog gola Partizana teren je zbog povrede morao da napusti Vladimir Stojković koji je dobio udarac u koleno nakon sudara sa Markom Jevtovićem.

U samoj završnici Belić je još dva puta izašao kao pobednik iz duela sa Đorđem Ivanovićem koji je prvi put od dolaska u Humsku dobio šansu da igra ceo meč i pokazao da ima šta da ponudi.

Narednu utakmicu u Super ligi Partizan igra u sredu protiv Radničkog iz Niša na domaćem terenu, dok će Čukarički u goste Crvenoj zvezdi.





Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
37Dadoo
Monday, 23.04.2018
08:33

Kup mora da se osvoji

avatar
SERBON
Sunday, 22.04.2018
23:36

Ispostavlja se da Jevtović sa svim svojim manama mora igrati. Ionako smo loši ali bez njega je to već užasno.

avatar
bagra
Sunday, 22.04.2018
23:06

Cim ne igra Jankovic mi pobedimo

avatar
magister
Sunday, 22.04.2018
22:08

Tek ću da gledam utakmicu, ali ne mogu da odolim da ne kažem da se mi mučimo sa svakim, sa timovima čiji nijedan igrač ne bi bio u naših prvih 18. Na neviđeno mogu da kažem, Sale treba da igra, Ivanović treba da dobija više vremena na terenu, a Tošić je očigledno klasa. Često ga nema u igri, rekao bih da nekad i smeta i usporava, ali kad je u zoni šuta - tu se vidi klasa. Šutevi, asistencije... Opet, na neviđeno, da bismo ipak prošli ove: Stojković - Vulićević (Mitrović), Miletić, Marković, Miletić (Antonov) - Zdjelar, Pantić, Sale, Tošić - Tavamba, Ivanović.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 23.04.2018
00:16

Ne moze Mitrovic da igra desnog beka, em je levak, em je trom i neokretan pa i prilicno spor, samim tim.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 24.04.2018
07:41

Ivanovic tehnicki slabiji od ozegovica?!

avatar
magister
Monday, 23.04.2018
20:25

Mrzelo me je da pišem mnogo zagrada, ali sam smatrao da se podrazumeva da, ukoliko igra Mitrović, onda je on levi stoper, kao juče, a Miletić desni bek. Inače, mislim da Miletić ima i talenat i kvaltitet izuzetan, ali da mora da poradi na koncentraciji, na 100% koncentraciji, koja traje koliko i utakmica. Opuštanje - kad sudija odsvira kraj. U komplikovanijim situacijama mora - jednostavnije, kad je sam na krilu i već prođe, onda mora da dodaje loptu nekom u šansi, zato je tu došao, a ne da centrira kao da je dvadesetak metara iza, pa u bunar. Jevtović juče odigrao veoma, veoma dobro, oduzimao lopte, uzeo sve vazdušne duele na ispucane lopte oko centra, jako dobro, tačno i brzo proigravao, pa i sa dubinskim loptama. Kod Pantića sve bolja igra 1 na 1 u polju, ali i dalje kilavo kad je najvažnije, u zoni šuta. To je već stvar psihe. Ivanović možda tehnički i slabiji od Ožegovića, možda, ali stabilniji, oštriji, manje pada, drčniji... Tavamba, kad ima svežinu - majstor. Tošić - ponovo proigrao. Možemo valjda da dobijemo taj Čukarički i sa više od dva razlike.

avatar
Peđa3
Sunday, 22.04.2018
21:05

Odbrana i dalje promaja...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 22.04.2018
21:01

Zdjelar igra daleko od ocekivanog, #51 bojkotuje Ivanovica za kojeg sam jedino ja pisao da treba da ga forsira po krilu (o Antonovu da i ne pisem), Nema u roku od minut i po pravi tri katastrofalne greske- dJukicu, odlazi!

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 22.04.2018
21:01

Opet dosta bolja igra od rezultata jer smo opet dosta promašili. Antonov i Ivanović au prava osveženja, a N.R.Miletić i Zdjelar vidno umorni pogotovo N.R.Miletić koji jedva trči u pojedinim situacijama, a nije ni čudo koliko je utakmica odigrao u sezoni. Ožegović slab, Tavamba napravio razliku, par šansi i asistenciju Tošića, a Jevtović je pravo iznenađenje koliko je dobro odigrao.