Traje borba za treće mesto, kome je teže u poslednjem kolu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.04.2019.
21:44
Izvor: Sportske.net

Čukaričkom je i bod igrao u Humskoj ali je usled poraza izgubio treće mesto na tabeli. Odluka ipak pada u nedelju.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda će kao prva na tabeli ući u plej-of, Radnički će zauzeti drugo mesto, a znamo i to da će Mladost biti peta.

Ono što se još uvek ne zna jeste kako će se poređati ekipe od šestog do osmog mesta i ko će biti treći, odnosno četvrti na tabeli.

Čukarički je do 73. minuta derbija sa Partizanom imao rezultat koji mu je garantovao treće mesto na tabeli, zatim je do 79. imao bod koji ga je ostavljao na mestu broj tri, ali je na kraju poražen i samim tim pao na četvrtu poziciju pred kolo odluke.

Partizan uoči poslednjeg kola preliminarnog dela Super lige zauzima treće mesto sa 54 boda, dok "Brđani" imaju bod manje.

To znači da će borba za treće mesto trajati do poslednjeg sudijskog zvižduka nedeljnih utakmica na Banovom brdu i u Novom Sadu. Čukarički će u okviru poslednjeg kola ugostiti Mladost, dok Partizan čeka gostovanje Vojvodini na stadionu "Karađorđe".

Računica je jasna, pošto Čukarički samo dva scenarija vode do trećeg mesta, a oba podrazumevaju da "Brđani" moraju da savladaju Mladost. Pored trijumfa, "Brđani" moraju da se nadaju remiju ili porazu Partizana u Novom Sadu.

Moguće je da Partizan i Čukarički na kraju imaju isti broj bodova (54), ali će u tom slučaju Partizan biti treći zbog boljeg učinka u međusobnim mečevima.

Za mnoge je ova borba za treće mesto zanimljiva iz perspektive predstojećeg "večitog" derbija. Više puta je rečeno da će Partizan gostovati Crvenoj zvezdi ako zauzme treće mesto, dok će kao četvrti moći da računa na domaćinstvo u 160. "večitom" derbiju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 03.04.2019
22:08

I dalje nam nisu uracunata tri boda? :-)) Kakva borba, kakvi bakraci, u ovakvom brlogu, sve je dozvoljeno pa tako i namerno prebacivanje u prvu ili drugu brzinu u nedelju...