Trajković zavio Partizan u crno!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.08.2014.
22:36
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su u ludom revanš susretu sa Ludogorecom odigrali 2:2 (2:2) a sve je moglo da bude drugačije da Branislav Trajković nije ostavio saigrače na cedilu posle 4

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Drugu godinu za redom fudbaleri Partizana eliminisani su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od šampiona Bugarske pa im u narednim nedeljama ostaje utešna prilika da se domognu grupne faze LE.

Partizan (4-4-2) -
25 Lukač; 4 Vulićević, 3 Volkov, 15 Trajković, 6 Stanković; 8 Brašanac (od 82' Ninković), 18 Drinčić, 22 S. Ilić (C) (od 46' B. Ilić), 17 A. Živković (od 70' Luka); 27 Lazović, 32 Škuletić

Ludogorec (4-4-2) - 21 Stojanov, 15 A. Aleksandrov, 16 Angulo, 27 Moti, 80 Žunior Kaisara, 17 Dani Abalo (od 46' Misiđan), 18 Đakov (C), 23 Zlatinski, 84 Marselinjo (od 85' Fabio Espinjo), 7 M. Aleksandrov (od 78' Anise), 9 Bezjak

Kako je tekao meč pročitajte OVDE!

Neverovatno prvo poluvreme videli smo večeras u Humskoj. Prvi deo revanš susreta lako se može podeliti na dve faze odnosno perioda kada je dominirao jedan od dva tima.

Fudbaleri Partizana otvorili su utakmicu povučeno, u strahu, uz mnogo grešaka u dodavanju što je dalo gostima šansu da dobrim presingom od starta preuzmu kontrolu nad igrom.

Uprkos činjenici da smo prvu priliku na utakmici videli pred golom Ludogoreca u udarca Darka Brašanca, fudbaleri gostujućeg tima prvi su stigli do gola koji je šokirao sve na stadionu u Humskoj.

Dobar prodor Bezjaka po desnoj strani terena nije adekvatno ispratio Vladimir Volkov a napadač Ludogoreca po zemlji šalje loptu u peterac gde Marselinjo sjajno uklizava a lopta uz pomoć Branislava Trajkovića odlazi iza leđa Milana Lukača za vođstvo Bugara od 0:1 posle 19 minuta igre.

Još uvek su se fudbaleri Partizana oporavljali od šoka kada je kompletna odbrana ispala na sredini terena i dozvolila Kaisari da se stušti po desnoj strani terena i sjajnim povratnim pasom pronađe usamljenog Marselinja koji hladnokrvno zakucava loptu u mrežu za, činilo se u 21. minutu, nedostižnih 0:2!

Ono što se nakon drugog gola Ludogoreca dogodilo u glavama fudbalera Partizana verovatno samo oni znaju da objasne ali se na terenu pojavila totalno drugačija ekipa, spremna da napadne i bez straha uđe u klinč sa osokoljenim protivnikom.

Najavu onoga što će uslediti u periodu od 30. do 35. minuta videli smo u 26. minutu kada je Petar Škuletić zaobišao istrčalog Stojanova ali umesto u mrežu loptu poslao u njen spoljni deo.

Nije se dugo čekalo da napadač Partizana ispravi grešku pošto je nakon ukazane pomoći golmanu Stojanovu u 30. minutu iskoristio precizan pas u prostor koji mu je uputio Brašanac a onda iz punog trka zakucao loptu u gol za 1:2 i nadu crno-belih da mogu do čuda!

Posle Škuletićeve propuštene prilike Partizan je preuzeo inicijativu i kontrolisao konce igre pa se samo čekalo da stigne izjednačujući gol. U 36. minutu Volkov je bio uporan, iznudio korner, a onda je Drinčićev centaršut završio na nozi Andrije Živkovića koji pogađa stativu.

Nakon odbitka najbolje se snašao Škuletić koji spretnim udarcem šalje loptu iza leđa Stojanova za izjednačenje i erupciju oduševljenja na tribinama stadiona Partizana!

Neshvatljivo je međutim ono što su fudbaleri Partizana uradili nakon drugog datog gola. Desetak minuta pre odlaska na odmor ponovo su se povukli a Branislav Trajković stvari je učinio dodatno lošim svojim bezobraznim i sramotnim potezom kada je u 41. minutu udario svog rivala bez lopte i zaradio crveni karton!

Do odlaska na odmor strasti su se uzburkale pa su javno opomenuti Bejzjak, Saša Ilić i Vladimir Volkov a prava je sreća što prvopomenuti u 43. minutu nije postigao treći gol za Ludogorec nakon što ga je odbrana Partizana ostavila samog na četiri metra od gola Milana Lukača.

Već na početku drugog dela igre Nikolić je morao da pošalje Branka Ilića na teren a promenu je izvršio i trener gostiju.

Posle samo osam minuta igre fudbaleri Ludogoreca imali su priliku da prelome utakmicu ali je Partizan u tim trenucima imao mnogo sreće. Prvo je rezervista Misiđan iz slobodnog udarca pogodio levu stativu gola Milana Lukača a na odbijenu loptu potom je natrčao Bezjak i iz stoprocentne situacije pogodio desnu stativu gola domaćih!

Kako je vreme odmicalo fudbaleri Partizana postajali su sve nervozniji a gosti su svaki kontakt koristili da uzviknu i dobiju prekršaj od glavnog arbitra čime su uštedeli mnogo vremena.

Prvu stopostotnu priliku u nastavku domaći su stvorili u 70. minutu nakon prodora Andrije Živkovića i centaršuta kojim je omladinski reprezentativac uposlio zahuktalog Škuletića koji sa pet metara prebacuje gol.

Nakon tog pokušaja samo je Danko Lazović do kraja imao još dve solidne prilike za postizanje gola a kako mu to nije pošlo za rukom crno-beli u samoj završnici nisu uspeli da dođu do tako željenog trećeg gola zbog čega crno-beli četvrtu godinu za redom kvalifikacije za LŠ završavaju u trećem kolu.

Vicešampion Srbije imaće priliku da kroz plej-of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope stigne makar do grupne faze tog takmičenja što bi bio kakva-takva satisfakcija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke