''Transfermarkt'' ažurirao brojke, koliko sada vrede fudbaleri Zvezde i Partizana?

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.04.2020.
21:17
Izvor: Sportske.net

Kao što se i očekivalo, zbog pandemije koronavirusa došlo je i do značajnog pada u tržišnoj vrednosti igrača, po proceni pomenutog specijalizovanog fudbalskog sajta.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Kako se aktuelna pauza odrazila na fudbalere dva naša najveća kluba?

Kada je Crvena zvezda u pitanju, ona sada po ''Transfermarktu'' vredi ukupno 45.35 miliona evra.

Pojedinačno, Milan Pavkov je po njihovoj proceni najvredniji fudbaler Zvezde - 3.5 miliona evra, ali to je ujedno i veliki pad u njegovoj vrednosti, s obzirom da je prethodno procenjivan na 4.5 miliona evra.

Miloš Degenek i Seku Sanogo se procenjuju na 3.2 miliona evra, Ričmond Boaći na tri, Milan Borjan, Milan Rodić i Mateo Garsija na po 2.8, a El Fardu Ben na 2.4 miliona evra.

Najveći skok ima Veljko Nikolić - sa 50.000 na 300.000 evra, a zanimljivo je da je sada vrednost Željka Gavrića na pomenutom sajtu pala sa 400 na 350 hiljada evra, i pored odlično započetog drugog dela sezone u prvom timu Zvezde.
-
Baner

Što se tiče ekipe Partizana, ona po ''Transfermarktu'' ukupno vredi 34.95 miliona evra, a najveću pojedinačnu vrednost ima mladi štoper Strahinja Pavlović, koji se sada procenjuje na 7.2 miliona, a jesenas je ta suma iznosila osam miliona. Ali, Partizan je još zimus realizovao njegov transfer od 10 miliona evra plus bonusi, koliko će Monako morati da plati, pa ovaj pad crno-beli neće osetiti kada je Pavlović u pitanju.

Za Pavlovićem sledi Filip Stevanović čija se vrednost sada procenjuje na 3.6 miliona evra, a jesenas je bio procenjen na 4 miliona.

Lazar Marković je sa 4 miliona pao na 3.2 miliona evra, a zanimljivo, Natho i Miletić imaju istu vrednost - 2.4 miliona (prethodno po tri miliona).

Umar Sadik je procenjen na dva miliona, koliko i Saša Zdjelar, a Sejduba Suma na 1.6 miliona, koliko je Partizan za njega platio kada je pre tri godine stigao u Humsku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
НЕМАЊА
Thursday, 09.04.2020
11:09

U ovom momentu moram da priznam da Partizan nema toliko slabiji tim pojedinačno od Zvezde, kakav je bio slučaj poslednjih par sezona. Čak moram da priznam da je Natho verovatno najkvalitetniji fudbaler u ovom momentu u našem prvenstvu. Borjan, Miletić, Pavlović, Degenek, Rodić, Zdjelar, Natho, Ben, Suma, Gavrić, Boaći. Ovako u ovom momentu izgleda najjači sastav Zvezde i Partizana, kombinovano. Ako Sanogo bude igrao kao što se očekuje dobio bi prednost u odnosu na Zdjelara, ali s obzirom da nije odigrao ni jednu utakmicu nisam ga računao, a Pavlović je idalje tu, iako više nije igrač Partizana, s toga sam i njega morao da računam, da nisam stavio bih Milunovića. Što se tiče Borjana i Stojkovića odlučio sam se za Milana jer je od kada je došao u Zvezdu bolji i ne samo da je bolji nego je verovatno najbolji golman koji je branio u Srbiji u zadnjih mnogo godina, kada bi gledao recimo ukupan učinak i jednog i drugog na golu večitih, Stojković bi dobio prednost, ali u ovom momentu Borjan je definitivno bolji. Suma igra sjajno ove sezone i uz Natha je najbolji u Partizanu i u ovom momentu je ipak bolji od Veljka Nikolića, iako lično smatram da će ga Veljko uskoro preskočiti kvalitetom, Gavrić je najtalentovaniji naš igrač u ovom momentu, dok za Asana smatram da je vrlo precenjen i lošiji od malog Gavrića. Najveća dilema je bila Sadik - Boaći, i na kraju je isto obrazloženje kao u slučaju Sume i Veljka, Boaći je u ovom momentu bolji, dok od Umara očekujem da ga uskoro preskoči. Za Bena, Natha, Rodića, Miletića i Degeneka nema šta da se obrazlaže.

avatar
Wednesday, 08.04.2020
22:30

Smejurija za Sumu i Stevanovica pa i za Sadika...

avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 08.04.2020
21:39

To je glupost jer realno Zvezdin tim vredi mnogo vise od partizanovog. Tim koji jedni godinu prodje grupnu fazu Liga Evroppe i dve godine za redom igra Ligu Sampiona gde pobedi buduceg sampiona Evrope, njegovim igracima drasticno raste cena.

avatar
Nedeljko Panic
Thursday, 09.04.2020
10:00

Po tebi, jer vidis sve obrnuto.