Treba li Zvezdi još jedan golman?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.08.2015.
10:41
Izvor: Sportske.net

U smiraj letnjeg prelaznog roka a nakon odlaska Predraga Rajkovića vicešampion Srbije dao se u potragu za još jednim pojačanjem. Na spisku crveno-belih nalaze se dva imena ali se postavlja pitanje da li je Zvezdi uopšte potreban još jedan golman.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Najavljivali su prethodnih dana u Ljutice Bogdana da bi dovođenjem Slavoljuba Srnića trebalo da bude zatvoren letnji prelazni rok ali je transfer Predraga Rajkovića u izraelski Makabi izgleda doveo do promene plana.

Crvena zvezda ostala je bez kapitena i prvog čuvara mreže pa se pominje mogućnost da bi u narednom periodu ekipi mogao da bude priključen još jedan iskusan golman.

Miodrag Božović u datom momentu na raspolaganju ima bivšeg reprezentativca Damira Kahrimana i Marka Trkulju, a u opticaju je i omladinski reprezentativac Filip Manojlović koji je poslat u Bežaniju na dvojnu registraciju.

Neki logičan sled stvari upućuje na to da bi mesto među stativama trebalo da zauzme Damir Kahriman, dok bi Zvezda mogla da vrati Manojlovića u klub i dodeli mu ulogu drugog čuvara mreže.


Čini se, međutim, da na stadionu "Rajko Mitić" ne razmišljaju na ovaj način jer se sve češće može čuti da Crvena zvezda želi da angažuje još jednog iskusnog golmana.

Ovakav rezon može se opravdati željom da Damir Kahriman dobije jaku konkurenciju u kojoj bi se dvojica iskusnih golmana žestoko borila za mesto u timu. Za sada su u opticaju dva imena, dvojica iskusnih golmana za koje Zvezda ne bi morala da plaća obeštećenje jer nemaju klub.

Sredinom leta već je bilo pomena o tome da bi u klub mogao da se vrati Saša Stamenković koji formu održava sa ekipom Miodraga Božovića, a kao druga mogućnost pominje se Bojan Šaranov.

Bivši golman OFK Beograda i Makabija iz Haife prethodni angažman imao je na Kritu gde je branio mrežu Ergotelisa, a nakon isteka ugovora ima slobodu u izboru nove sredine.

Čelnici Crvene zvezde moći će i nakon zatvaranja letnje transfer pijace da angažuju slobodne igrače sve do 1. oktobra pa tako neće biti problema da crveno-beli realizuju saradnju sa jednim od dvojice pomenutih golmana ukoliko procene da je još jedan čuvar mreže potreban ekipi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PintoDaCosta
Sunday, 30.08.2015
18:25

Manojlovic i Trkulja se oporavlja moze da bude zamena.. Po meni ni Kahriman ne treba, a kamoli Saranov i Stameni (ma koliko ga voleli KAO COVEKA).

avatar
Srbija voli Zvezdu
Sunday, 30.08.2015
15:35

Ma daj dosta vise bre sa glupostima. Imamo golmana koji moze dostojno da zameni Rajka, a to je mali Manojlovic. Kahriman moze da bude njegova zamena, a plus toga imamo i Trkulju tako da ne dolazi u obzir dovodjenje Stamenkovica, a plus toga velika je rupetina od golmana.

avatar
delije sever NS
Sunday, 30.08.2015
13:47

Bilo bi sramota,zbog Kahrimana,dovoditi ovog sarana,uostalom u par utakmica Kahriman je pokazao da je odlican golman,uz to treba misliti na mlade kojima se treba polako davati sansa,makar u pocetku to bila drugi golman.

avatar
NJRBOB
Sunday, 30.08.2015
13:28

Odmah Manojlovica baciti u vatru! Dok su bile pripreme u toku dobro je branio...

avatar
Srba Stamenkovic
Sunday, 30.08.2015
13:09

Manojlovic prvi golman!

avatar
Dare062
Sunday, 30.08.2015
12:56

Treba.Pod hitno,kahriman kikser!!

avatar
Sunday, 30.08.2015
12:31

dovesti minimum jos 4 golmana , 7 napadaca , 11 veznih i 9 odbrambenih ... maksimalno iskoristiti prednosti spektakularnih privatizacija sa Kosova ...

avatar
partizan igokea zg
Sunday, 30.08.2015
12:22

Ma treba dovesti jos 3 golmana, da bude paklena konkurencija. Kriminal...

avatar
Toni Kroos
Sunday, 30.08.2015
12:22

Kazu da je golman kao vino,sto je stariji to je bolji.. Cini mi se da to nije slucaj sa Kahrimanom ali ko zna,mozda je bolji nego ikad,dugo nije branio.. Da budem iskren,pre sam za Kahrimana na golu jer bi to znacilo da ce mali Manojlovic biti drugi golman i da ce polako da ulazi u tim sto,za godinu-dve,moze da ispadne kao velika investicija.. Nije Filip Manojlovic za dzabe bio na Novom Zelandu! Kada smo se vec pokazali kao zemlja sa jako dobrim mladim igracima,treba to da iskoristimo ubacivanjem ovih mladica u prvi tim.. Ovo ne mislim samo za Zvezdu vec i za ostale klubove.. Klubovi sa istoka imaju i previse novca a dosta su zainteresovani za nase igrace - TO TREBA ISKORISTITI! Ne bi me cudilo da Astana,nakon prodaje Makse,opet kupi nekog srpskog igraca,turci ce sigurno kupovati nase igrace,kao i do sada.. Da je Zvezda bila pametna da Kairatu uvali onog Vereda,koji je dosao za dzabe, za 1 milion pa makar on u Kairatu ispao i novi Mesi/Ronaldo.. Ovako,Zvezda nikada nece dobiti ponudu ni blizu ove cifre za Vereda.. Ovo ne znaci da zelim da prodajemo nase klince sa 17,18 godina vec da oni treba da dobiju sansu kako bi klub mogao da ga proda,ali tek nakon 19.20 godine igraca.. Partizan je,cini mi se vise nedostatkom u rotaciji,ubacio malog Lukica i ocekujem ponudu od ,minimum, 1.5m za njega,vec narednog leta.. Da se vratim na Manojlovica.. Za njega Zvezda ne moze da uzme 3m kao za Rajka jer on vec ima 19 godina i nece biti najbolji golman (U20) ali Zvezda moze da izvuce 1-1.5m i 30ak procenata od sledece prodaje sto bi,s obzirom da je on dete Zvezde,bio sjajan posao.. Nadam se da ce se opametiti,ne samo moja Zvezda vec i ostali timovi.. Sportski pozdrav!

avatar
Zoran Vukic
Sunday, 30.08.2015
11:52

normalno da trebaju za prvenstvo i kup i treci rezerva

avatar
Wtf -26
Sunday, 30.08.2015
11:48
avatar
EDO
Sunday, 30.08.2015
11:46

Sta ce im,u derbiju da stoje dva na golu nece ih spasti debakla..

avatar
Amar Zo
Sunday, 30.08.2015
11:45
avatar
kkkfafa
Sunday, 30.08.2015
11:12

Još deset igrača inače neću da se druźim!...

avatar
gosfkcz
Sunday, 30.08.2015
11:02

Ostavite Kahrimana da brani. Ako dovedete nekoga onda stvarno ne vidim zasto momka vucete za nos i drzite u klbu.

avatar
pjer
Sunday, 30.08.2015
10:49

zelimo pojacanje iz azerbejdzana