Trener Alkmara pomalo iznenadio odgovorom na pitanje o kartonu

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 19.09.2019.
23:47
Izvor: Sportske.net

Da li je zadovoljan konačnim ishodom?

EPA/Koca Sulejmanovic
EPA/Koca Sulejmanovic

Povezane vesti

AZ Alkmar je poveo protiv Partizana večeras, pa je ostao sa igračem manje, a onda je uspeo da se vrati iz minusa i izjednači na 2:2 u prvom kolu grupne faze Lige Evrope. Da li je trener Arne Slot zadovoljan konačnim rezultatom?

"I da i ne. Ne znam da li bih čestitao svom timu jer je utakmica mogla mnogo bolje da prođe od ovoga. Opet, ako sat vremena igrate sa 10 igrača i završite sa 2:2, onda ipak morate da budete zadovoljni. Pre bih rekao da treba da ih pohvalimo što smo odigrali 2:2 nego što bih im čestitao, jer ipak je nerešeno", rekao je Slot.

Prvo poluvreme su obeležili crveni karton za AZ i penal za Partizan. Trener je pomalo iznenadio srpske novinare komentarom na obe te odluke?

"Smatram da je crveni karton dodeljen sa razlogom i mislim da smo u odbrani imali nekoliko propusta. U momentu kada je on isključen, to je zaslužio", bez oklevanja i uvijanja, direktno, u stilu svoje nacije odgovara trener.

"Što se tiče penala, nadam se da je i on dosuđen s razlogom, ali to ćemo još da vidimo. Iskreno se nadam da ubuduće nećemo više dobijati penale u ovakvim situacijama. Bilo je potpuno drugačije kada smo igrali sa naših 11 igrača i mnogo toga se promenilo i tada je Partizan dobio mnogo bolje šanse. ", dodao je on.

Gol iz kontre sa igračem manje ga nije iznenadio.

"Iskreno, ja sam negde i očekivao jer su na terenu bili Stengs i Boadu. Nisam ih slučajno stavio u centar, nadali smo se da to može da se iskoristi. Njih dvojica su dobro sarađivali, računali smo da će moći da se snađu i na kraju su uspeli. U prvom poluvremenu je Majron (Boadu) možda previše učestvovao u odbrani i zato je bilo teško da postigne gol", rekao je trener.

Od Partizanovih igrača istakao je Natha, Asana i Sadika, ali atmosfera sa 20.000 dece je posebna priča.

"Ovako nešto nismo nikada doživeli, nismo igrali pred 20.000 dece. Mislim da su pružili značajnu podršku Partizanu", rekao je Slot.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Friday, 20.09.2019
08:53

Čovek je dao korektnu i sportsku izjavu,što na žalost kod nas nikada nije slučaj i uvek nam je neko drugi kriv. Partizan pokušava da igra ultraofanzivno,a ima spore zednje vezne i štopere (Šćekić,Zdjelar,Miletić,Ostojić) i tu svaki inteligentan trener zna da postavi taktiku.Juče su holanđani napali naš desni bok tri puta i dali nam dva gola.Razlika između današnje Zvezde i Partizana je upravo zona odbrane. Zvezda disciplinovano pomera linije i kada su okrenuti ka lopti teško im je dati gol,mađutim isto kao i Partizan kada treba braniti kontru i juriti za protivničkim napadačima to izgleda slabo,jer i mi i oni u suštini imamo spore igrače za tako nešto.

avatar
REVØLT
Friday, 20.09.2019
00:07

Moram da priznam da mi je izgledalo da ono nije bio ofsajd njihovog igraca, a penal je 50-50, bilo je elemenata, ali, vise je cak za penal bilo ono posle toga kad je Sadiku sviran faul u napadu. Crveni je zasluzen iako pomalo nategnut.

avatar
Consigliere 1927
Friday, 20.09.2019
09:33

Crveni je zasluzen, a penal je presmesan nego zbog Zvezde i Indjije neces da priznas, al treba da te bude sramota kako ga je ovaj odsvirao. Samo pljujete i gledate Zvezdu, a vama kad se sudi ovako nesto onda je 50%50%. E zato, zato ste mali i ovek ce te biti mali!

avatar
Consigliere 1927
Sunday, 22.09.2019
02:56

Pa da Sadik je njega vukao prvi, a posle niko niko i penal za Partizan. O tome ti pricam.

avatar
REVØLT
Saturday, 21.09.2019
11:09

Em je bilo povlacenja pre pada Sadika, em je covek pao jer je postojao kontakt nogom koji ga je i oborio jer je sav vizljast...