Trener Alkmara svestan, utakmica u Hagu "pitanje života i smrti", šta će odlučiti pobednika?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 27.11.2019.
18:36
Izvor: Sportske.net

Holanđanin istakao mentalitet ekipa sa prostora Balkana.

EPA/Koca Sulejmanovic
EPA/Koca Sulejmanovic

Povezane vesti

Partizan sutra od 18.55 očekuje meč 5. kola grupne faze Lige Evrope u Hagu protiv AZ Alkmara.

Trener holandske ekipe Arne Slot istakao je da je svestan činjenice da su "crno-beli" stigli u Holandiju kako bi ostvarili pobedu.

"Svaka utakmica, pa i ova sa Partizanom, donosi pristisak, ali moji momci to mogu da ponesu. U ovom trenutku smo u dobroj formi i poziciji i sigurno je veoma zabavno biti deo i igrati za AZ Alkmar. Igramo mnogo mečeva u svim takmičenjima, neki tvrde da je mana, ali to nas čini fizički jačima. Upravo zato je važno da nastavimo takmičenje u Ligi Evrope i na proleće. Svesni smo da je Partizan stigao u Holandiju naoružan do zuba, pošto srpski tim mora da pobedi kako bi imao priliku da prezimi u Evropi", rekao je on na konferenciji za medije pred duel sa Partizanom.

Holanđanin je dobro skautirao ekipu Sava Miloševića.

"Ispratili smo protivnika, igraju relativno dobro i u domaćem prvenstvu iako zaostaju za Crvenom zvezdom. Generalno, balkanski timovi znaju dobro da se pripreme za ovakve utakmice i shvataju ih kao pitanje života i smrti. Učiniće sve kako bi pobedili, ali takav odnos i težnju ka krajnjem cilju mogu da očekuju i od AZ Alkmara. Nama je dovoljan i remi, ali želimo da ostvarimo uspeh kako bismo osvojili prvo mesto u grupi", jasan je strateg AZ-a.

Protekli meč dva tima u Beogradu protekao je u znaku crvenog kartona i penala protiv AZ Alkmara.

"Naravno da se pribojavamo sopstvenih reakcija u kaznenom prostoru. Izvukli smo pouke iz utakmice u Beogradu i nadam se da neće doći do sličnih propusta. Bitno je da odigramo timski, ali bi individualni kvalitet zapravo mogao da bude taj koji će napraviti razliku i odlučiti pobednika", istakao je Arne Slot.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 27.11.2019
21:29

Da bre,Srbi,zivot,smrt,kako ne rekose da smo ubice,bilo im glupo :D