Trener Čukaričkog: Nemam šta da zamerim igračima

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 10.05.2021.
16:20
Izvor: Sportske.net, Beta

Ponosan je na svoje igrače i uspeh ove sezone.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Trener Čukaričkog Dušan Đorđević rekao je danas da nema šta da zameri svojim fudbalerima u utakmici i porazu od Partizana u prvenstvu i dodao da je ponosan na igre i rezultate koje je ekipa postigla u prethodnih nekoliko meseci.

"Vidi se da je kraj prvenstva. Trener nikada ne može da bude zadovoljan kada njegova ekipa izgubi, protiv koga god da igra. Ali, nemam šta da zamerim svojim igračima. Cilj je ostvaren, Evropa je već odavno izborena, sezona iza nas je izvanredna. Naravno da tugujemo za porazom protiv Partizana, ali mogu da budem ponosan na igre i rezultate u nekoliko prethodnih meseci", rekao je Đorđević za klupski sajt.

Fudbaleri Čukaričkog izgubili su u nedelju na svom terenu od Partizana sa 0:2, u utakmici 36. kola Super lige Srbije. To je prvi poraz Čukaričkog na domaćem terenu od Partizana posle 11. marta 2018. godine.

Partizan je u nedelju prvi gol postigao posle 20 sekundi, a trener Čukaričkog čestitao je protivniku na pobedi i rekao da je Partizan ostvario sjajne rezultate u poslednje vreme. 

"Uvek je teško protiv Partizana, posebno kada se dogodi situacija da primite gol iz prvog napada, a da pritom niste pipnuli loptu. Bio je to psihološki šok za moj tim, ali sam zadovoljan kako smo se vratili. U prvom poluvremenu smo možda izgledali i za nijansu bolje u organizaciji igre. Problem je što nismo bili konkretni, nismo ugrožavali toliko gol rivala", naveo je on.

"Drugo poluvreme je počelo u sličnom ritmu, a kad smo primili drugi gol, ponovo glavom, meč je bio rešen", dodao je Djordjević.

Čukarički nije napravio ozbiljnije šanse za gol, osim prilike Miladina Stevanovića.

"Odlaskom brzih igrača izgubili smo na prodornosti po boku i to se sigurno protiv kvalitetne i organizovane ekipe Paritzana vidi. Nemam zabludu da je to drugačije. Za nas je dobro da smo pitanje Evrope još ranije rešili, da nije bilo nikakvih problema zbog tih odlazaka", rekao je Djordjević.

On je dodao da u klubu razmišljaju o dovođenju igrača na deficitarnim pozicijama, sa kojima bi ekipa mogla da ostvari zapaženije rezultate u Evropi, a ne, kako je rekao, da igra jedno ili dva kola.

"Imamo rešenje, tu je na primer Ergelaš iz omladinskog pogona. Neke momke smo prekomandovali na te pozicije, svako od njih mora da se prilagodi. Eto, i Jojić u Partizanu igra na neprirodnoj poziciji, pretpostavljam da kolega Stanojević to radi zato što mora", naveo je Đorđević.

Posle 36 kola Čukarički je četvrti na tabeli sa 68 bodova, a Vojvodina je treća sa 70. Partizan je drugi na tabeli sa 92 boda, a šampion je Crvena zvezda, koja ima 102 boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke