Trener Napretka veruje u pobedu protiv Javora

Autor: Milovan Longinov
sreda 10.02.2021.
23:12
Izvor: Sportske.net

Pritisak je veliki, ali...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Napretka Milan Đuričić rekao je danas da njegov tim želi pobedu protiv Javora u predstojećem meču Super lige Srbije i istakao da veruje da će je i ostvariti.

"Javor je generalno ekipa koja neguje timski duh. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca, poput Lukovića, Maričića, Jevremovića... Igraju tvrdu odbranu, imaju novog tamnoputog igrača, koji je odigrao prvu utakmicu protiv Mladosti i još ga ne poznajemo dobro, ali prvi utisak je da poseduje značajan kvalitet", rekao je Đuričić, prenosi klub.

Fudbaleri Napretka u petak dočekuju Javor u utakmici 21. kola Super lige Srbije.

"Sigurno je da Ivanjičani u Kruševac dolaze rasterećeni, jer ključno je da pobedjuju kod kuće, a na strani - šta urade. U tome je neka njihova prednost", rekao je Djuričić.

"S druge strane, mi jako želimo tu pobedu i mislim da ćemo je i ostvariti. Verujem u tim, u svoj rad i klub u koji sam došao", istakao je trener Napretka.

Napredak je trenutno 16. na tabeli domaćeg šampionata sa 18 bodova, dok je Javor na 13. poziciji sa 24 osvojena boda.

"Da je lako, nije, posebno zbog pritiska što šest ekipa ispada. Čak i oni koji imaju 30 bodova strepe da ne udju u lošu seriju i problem. Crta se podvlači na kraju", rekao je Đuričić.

"Posle prvog dela prvenstva smo ostali u zoni ispadanja, sa 18 bodova, u nastavku nam treba više. Nećemo moći non-stop da pobedjujemo. Negde ćemo izgubiti bodove, nekada ih dobiti kad se i ne nadamo, ali moramo da gradimo opstanak na optimizmu, a biće nam potrebno i malo sreće", dodao je on.

Utakmica Napredak - Javor igra se u petak od 14.30.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke