Trener niškog Radničkog iskren: "Previše negativnosti..."

Autor: Aleksandar Golubović
petak 13.08.2021.
16:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Rekao šta mu je na srcu.

FK Radnicki Nis
FK Radnicki Nis

Povezane vesti

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Aleksandar Stanković rekao je danas da će njegova ekipa ići da se "nadigrava" protiv Čukaričkog u Beogradu, kao i da je potrebno da tokom cele utakmice ekipa bude fokusirana.

"Predstavljamo klub sa velikom tradicijom i u skladu sa tim moramo i da se ponašamo. U Beograd ne idemo sa 'belom zastavom' već idemo da se nadigravamo. Moramo da budemo fokusirani tokom svih 90 minuta, da greške svedemo na minimum i da to što je bilo loše u prvom poluvremenu utakmice sa TSC-om, ne ponovimo", rekao je Stanković, preneo je klupski sajt.

"Tu pre svega mislim na energetski deo. Moramo da izadjemo motivisani, šansu imamo i ako budemo pravi, smatram da nema razloga da ne ostvarimo dobar rezultat", dodao je on.

Fudbaleri Radničkog iz Niša gostuju u nedelju ekipi Čukaričkog, u meču petog kola Super lige Srbije.

Na tabeli Super lige Srbije Čukarički je šesti sa šest bodova, dok je Radnički osmi sa bodom manje.

"Osvrnuo bih se i na našu situaciju, pošto vidim da se o nama previše rano priča negativno. Kada pogledam tabelu, vidim da imamo pet bodova i da smo na osmom mestu, četvtoplasirani ima jedan bod više od nas, tako da ne vidim tu neki veliki i dramatični problem, jer je početak sezone", istakao je on.

Stanković je dodao da ekipa iz dosadašnjih mečeva mora da izvuče pouke, i prihvati greške, koje su pravljenje. Trener niškog kluba je ocenio da je ekipa sa Banovog brda ozbiljan protivnik, koji meč dočekuje u specifičnom raspoloženju, posle eliminacije iz Evrope.

"Čukarički je svakako želeo uspeh u tom dvomeču, imao je svoje šanse u prvoj utakmici, ali trebalo bi sagledati realno sve okolnosti. I kvalitet rivala i neiskustvo našeg tima u medjunarodnim takmičenjima. Sigurno je da je taj duel sa Hamarbijem ostavio trag na ekipi Čukaričkog, ali ne bi trebalo mi mnogo da se bavimo njima", rekao je on.

Šef stručnog štaba Radničog istakao je da će ekipa na terenu pokušati da "demonstrira svoj kvalitet", kao i da još uvek nije poznato da li će biti kompletni.

"Miljan Škrbić je povredjen, nije trenirao nekoliko dana, a da li će i koliko moći da nam pomogne odlučiće naši doktori dan pre utakmice. Ostali su spremni. Mogu da kažem da će Pejović biti starter, za razliku od prošlog kola, a da je Ristić (Petar Ristić) nadomak prve postave", dodao je Stanković.

Vezni fudbaler Aleksandar Pejović rekao je da će mnogo zavisiti od njegove ekipe, i da ako uspeju da uspostave svoj ritam, imaju šansu.

"Atmosfera u ekipi je odlična, motivisani smo i verujemo u našu kvalitetnu partiju i uspeh", istakao je on.

Meč izmedju Čukaričkog i Radničkog iz Niša, na programu je u nedelju od 18.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke