Tri dileme Sima Krunića, ''Čuka'' neće trpeti zbog reprezentacije

Autor: Beta Beta
sreda 13.02.2019.
21:31
Izvor: Beta

Trener fudbalera Čukaričkog Simo Krunić rekao je danas da je zadovoljan pripremama svoje ekipe, da su pojedini igrači i premašili očekivanja i istakao da ekipa neće trpeti zbog toga što je imenovan za pomoćnika selektora reprezentacije Srbije.

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Istakao je takođe i da ekipa neće trpeti zbog toga što je imenovan za pomoćnika selektora reprezentacije Srbije.

"Izuzev povrede Darka Puškarića poslednjeg dana boravka na Kipru, na meču protiv Levskog, zadovoljan sam kako je sve prošlo. Da se ne lažemo, rezultati na pripremama su jedno, sasvim drugo je prvenstvo", rekao je Krunić za sajt kluba.

Čukarički je na pripremama na Kipru remizirao  protiv Gornjika (1:1), Urala (0:0) i Levskog (1:1), a pobedio je Suduvu (2:0), RFS-a (2:0) i Tjumen (3:1). Krunić je na tim mečevima pružao šansu gotovo svim igračima koje je imao na raspolaganju.

"Zadovoljni smo sa svim igračima, pojedinačno su ispunili očekivanja, neki su pokazali čak i više od toga", rekao je šef struke Čukaričkog.

Čukarički će prvi meč u 2019. igrati u subotu u Nišu protiv Radničkog.

Upitan da li ima dilema oko startnih 11 za taj meč, Krunić je odgovorio: "Imam, na tri mesta u timu".

Obzirom da se Puškarić povredio, te da će propustiti meč protiv Radničkog, baš kao i Boris Kopitović, koji odradjuje crveni karton, najveća dilema je ko će uz Stefana Šapića biti na mestu štopera.

"To nas je zaista dosta poremetilo. Ali, imamo adekvatne zamene za svaku poziciju, pa i kad se desi ovako nešto. Jesmo najmladja ekipa u Ligi, ali ujedno imamo svoje projekte kluba. Ovo će biti prilika, da u veoma bitnoj utakmici, vidimo gde su trenutno neki mladji momci, koliko se uklapaju...", rekao je Krunić.

"Možda je samo problem što ćemo morati da izmešamo pozicije u timu, a što se tiče omladinaca, već su igrali za prvi tim i to vrlo dobro", dodao je on.

Na priprema na Kipru su prve minute za prvi tim dobila čak osmorica omladinaca.

"Nekoliko puta sam već napominjao da imamo kvalitetne mlade igrače, da smo najmlađa ekipa u Super ligi. Tim jeste mlad, ali to je naša strategija, dugoročna, da klub forsira igrače iz omladinske škole, koja godinama unazad ima visok renome", rekao je trener Čukaričkog.

Krunić je, u međuvremenu, postao i pomoćnik selektora reprezentacije Srbije Mladena Krstajića.

"Čast mi je da na bilo koji način mogu da pomognem reprezentaciji Srbije. Pre ove odluke obavili smo razgovore i što se mene tiče koliko god sam potreban FSS i reprezentaciji, tu sam. Gazda Čukaričkog Dragan Obradović mi je dozvolio da se priključim stručnom štabu reprezentacije Srbije. Ekipa sigurno neće trpeti", rekao je Krunić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke