Tri Srbina među igračima koji su najviše napredovali u ligama "petice"!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 03.06.2019.
15:10
Izvor: Sportske.net

Zaista su pokazali sjajan napredak, jedno ime sasvim sigurno znate.

screenshot - youtube.com
screenshot - youtube.com

Povezane vesti

Specijalizovani sajt "Driblab", koji se bavi statistikom i analizom u svetu fudbala, objavio je listu igrača koji su u sezoni za nama najviše napredovali.

Analizirali su samo fudbalere koji su u sezoni 2018/19 nastupali u ligama "petice", dakle u pitanju su bili igrači iz Premijer lige, španske Primere, Serije A, Bundeslige i francuske Lige 1 i došli do sledećih zaključaka.

Sastavili su dva tima od po 11 igrača, prvi tim čine igrači koji su procentualno više napredovali od igrača koji se nalaze u drugom timu, ali je činjenica da se u njihovom drugom timu igrača koji su najviše napredovali nalazi nekolicina igrača koji su generalno gledano imali bolje sezone.

Ipak, glavni parametar za stvaranje ovih timova je bio napredak koji su fudbaleri ostvarili u sezoni za nama, te je na osnovu toga razgraničeno ko je u prvom, a ko u drugom timu igrača koji su najviše napredovali.

U prvom timu Srbija ima jednog predstavnika, u pitanju je krilni fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta Filip Kostić.

Filip Kostic

Kragujevčanin je imao strašnu sezonu, u Bundesligi je upisao šest golova i 10 asistencija, u Ligi Evrope četiri gola i dve asistencije, a pritom se našao i u idealnim timovima oba pomenuta takmičenja.

Jasno, napravio je veliki napredak u odnosu na prethodnu sezonu, te se sasvim zasluženo našao u ovom timu.

Što se tiče drugog tima igrača koji su najviše napredovali u sezoni za nama, u njemu Srbija ima još dva predstavnika.

Prvi je Luka Jović, za kojeg bi mnogi rekli da bi trebalo da se nađe u prvom timu, ali napominjemo da je u obzir uzet napredak igrača u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu.

Luka Jovic Ajntraht Frankfurt Inter

Luka Jović je napredovao, ali je i prošle sezone odigrao jako dobro, daleko bolje od Paka Alkasera, pa i Duvana Zapate, koji su se našli u napadu prvog tima, prema sajtu "Driblab".

Dakle, Španac i Kolumbijac su ostvarili veći napredak, pa su shodno tome u prvom timu.

Šta reći za Jovića, drugi je najbolji strelac Lige Evrope sa 10 golova, treći najbolji strelac Bundeslige sa 17 golova.

Ima samo 21 godinu i nalazi se na pragu prelaska u redove madridskog Reala, zaista sjajna sezona za bivšeg napadača Crvene zvezde, a jasno je da su pred njim i još bolji nastupi.

Uz Jovića se u drugom timu igrača koji su najviše napredovali našao štoper Verdera Miloš Veljković.

Brel Embolo Milos Veljkovic

Bivši fudbaler Totenhema je upisao 23 nastupa u Bundesligi, postigao je i jedan pogodak, zabeležio je i četiri nastupa u kupu, dok je za reprezentaciju odigrao svih šest utakmica u okviru Lige nacija.

Koliko je napredovao govori i činjenica da je blizu povratka u Premijer ligu, traži ga Votford, šuška se da bi mogli da plate 15 miliona evra za talentovanog srpskog reprezentativca.

Sajt "Driblab" ističe i da je jedan igrač potpuno iznenada u sezoni za nama stasao u fudbalera za najjače evropske klubove.

U pitanju je Brazilac Tijago Mendeš iz Lila, koji je bio jedan od ključnih igrača za "Doge", koje su izborile drugo mesto na tabeli francuske Lige 1, samim tim i plasman u Ligu šampiona.

Tijago Mendes Le Talek Lil Monpelje

Ističu da se potpuno adaptirao na evropski fudbal, da je njegov napredak neverovatan, postao je "box-to-box" igrač, koji se sve više upušta u driblinge i uspešno ih izvršava, a dodaju i da je bio mozak Lila u veoma uspešnoj sezoni.

Traži ga madridski Atletiko, prema specijalizovanom sajtu spreman je da napravi veliki iskorak u karijeri i zaigra na najvišem nivou.

U prvom timu se uz Kostića, Alkasera, Zapatu i Mendeša nalaze i golman Nice Valter Benitez, zatim štoper kluba sa Azurne obale Erel, defanzivci Alavesa i Atalante Maripan i Palomino, vezista Valentino Lazaro iz Herte, zatim Đordan iz Eibara, kao i Ondrej Duda, koji je takođe odigrao sjajnu sezonu u dresu tima iz Berlina.

Uz Veljkovića i Jovića u drugom timu igrača koji su najviše napredovali u sezoni 2018/19 nalaze se golman Đirone Bono, štoper PSŽ Tilo Kerer, Penja iz Eibara, levi bek Hofenhajma Niko Šulc, vezista Nanta Ronžer, zatim vezista Hofenhajma Demirbaj, koji se nalazi na radaru nekoliko klubova iz Premijer lige, kao i sjajni Sančo iz Borusije Dortmund, Endi Delor iz Monpeljea i Jovićev "partner u zločinu" Sebastijan Aler.


Igraci koji su najvise napredovali 2018/19

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke