Tri stvari zbog kojih Srbija mora da dobije sledeći meč!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 19.11.2018.
09:17
Izvor: Sportske.net

"Orlovi" su u poziciji da sami kreiraju svoju sudbinu i pobedom nad Litvanijom naprave više korisnih stvari za naš reprezentativni fudbal.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Poslednju "klapu" na takmičenje u grupnoj fazi Lige nacija izabranici Mladena Krstajića spuštaju u utorak uveče na stadionu Partizana u Humskoj.

Srbija se pred duel 6. kola četvrte grupe u C diviziji nalazi na prvom mestu na tabeli sa 11 osvojenih bodova i u situaciji je da pobedom nad Litvanijom napravi odličan posao u novoformiranom takmičenju.

Dva su takmičarska cilja koja reprezentacija treba da ostvari u duelu sa Litvanijom. Pobedom u poslednjoj utakmici grupne faze Lige nacija "Orlovi" bi overili prvo mesto u grupi i time obezbedili plasman u B diviziju, ali i u baraž C divizije.

Plasman u B diviziju doneće "Orlovima" u narednom takmičarskom ciklusu duele sa dosta ozbiljnijim rivalima, dok nam mesto u baražu C divizije garantuje rezervnu opciju u slučaju da kroz kvalifikacije ne obezbedimo učešće na kontinentalnoj smotri.

Sutra uveče znaćemo ko će nas čekati u baražu za Evropsko prvenstvo kroz Ligu nacija, a siguran učesnik iz C divizije za sada je samo pobednik druge grupe - Finska.

U prvoj grupi za prvo mesto se bore Izrael i Škotska, a u trećoj Norveška i Bugarska i to su uz Finsku potencijalni rivali Srbije u baražu ukoliko savlada Litvaniju a podbaci u kvalifikacijama za EURO 2020.

Treći razlog zbog kojeg je pobeda nad Litvanijom "pod obavezno" finansijske je prirode. FS Srbije dobio je na ime učešća u Ligi nacija 1.125.000 evra, a još toliko će se sliti u kasu srpske kuće fudbala ukoliko Srbija osvoji prvo mesto u svojoj grupi.

Kao što možete da vidite, a to smo tvrdili i pre početka novoformiranog takmičenja, dobre igre u Ligi nacija imaju višestruki značaj za naš državni tim i nadamo se da će uz ozbiljan pristup "Orlovi" u utorak potvrditi da im je mesto makar u B diviziji evropskih selekcija.

Utakmica Srbija - Litvanija igra se u utorak, 20. novembra, sa početkom od 20 časova i 45 minuta na stadionu u Humskoj, a više o tome kako bi "Orlovi" mogli do provog mesta ukoliko ne savladaju sutrašnjeg protivnika možete čitati OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 19.11.2018
13:35

Nadam se da će sa tim parama konačno postaviti dobru travnatu podlogu barem na 3 stadiona u prvoj ligi.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 19.11.2018
13:01

Bila bi najveca bruka kad u ovakvoj grupi ne bi osvojili prvo mesto. Samo ako Srbija zeli jednu ozbiljnu Reprerzentaciju onda Reprezentaciju treba da pravi selektor, a ne menadzeri. Neka mi neko objasni po kojim parametrima su Lukic, Milenkovic i Rukavina zasluzili dres Reprezentacije. I moze li neko da mi objasni ko je Mitrovicu zacementirao mesto u spicu kad imamnogo boljih i perspektivnijih igraca od njega (Prijovic, Jovic, Pavkov, Pesic). Zar je moguce da u srpskoj Reprezentaciji nema mesta za Vujadina Savica, Milana Rodica i Milana Pavkova.

avatar
DeXy \'92
Tuesday, 20.11.2018
11:35

Ma ubaci ceu zvezdinu postavu debilu jedan! Sta fali mladom milenkovicu? Pavkov odigra 1 dobru utakmicu i odmah u reprezentaciju? A sta ce tu onda jovicic i radonjic? Iznervirao si me opasno

avatar
DeXy \'92
Tuesday, 20.11.2018
13:57

Koja bre svetska klasa radonjic i jovicic jel si ti normalan? A to sto me strasno nerviras i dalje stoji...rado bi ti operisao vugla

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 20.11.2018
12:07

I za kraj, sve sto meni kazes to si ti.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 20.11.2018
12:00

Znas li ti za granice pristojnosti kad se nekom obracas. Milenkovicu fali to sto ima neko mnogo bolji od njega. Jovic i Radonjic su svetska klasa igraca.

avatar
NikkiCFC
Monday, 19.11.2018
12:02

Rekao bih da nije bitno uopste, ali sa Krstajicem ovo je ipak najbolja sansa za plasman.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 19.11.2018
10:52

Sutra lepo 4-4-2: Jovanovic- Milenkovic (u ovoj formaciji bi to premestanje imalo mnogo vise smisla), Veljkovic, Spajic, Kolarov- Zivkovic, Maksimovic, Matic, Ljajic- Prijovic, Jovic. Izmene: Lukic (Maksimovic), Tadic (Zivkovic ili Ljajic), Mitrovic (Prijovic).

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 20.11.2018
05:04

Vidi desila ti se greska stavio si Ljajica dva puta :D revolt je pogresio,revolt je pogresio,nja nja nja :)

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 20.11.2018
13:46

Kako sam stavio dva puta? :-D Pogledaj ti to malo bolje, drugi put je naveden samo kao opcija za onog koji bi mogao da bude zamenjen.