'Tri za tri' u Prvoj ligi - Slede oštre sankcije!

Autor: Beta Beta
utorak 13.12.2016.
17:01
Izvor: Beta

Jesenji deo sezone u Prvoj ligi Srbije obeležile su "nameštaljke" pojedinih klubova zbog čega je Disciplinska komisija FSS pokrenula niz postupaka, a prvi čovek Saveza najavio oštre kazne.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je danas da je pokrenut postupak protiv određenih klubova Prve lige, vezan za "nečasne radnje" i najavio najoštrije sankcije.

"FSS je pokrenuo postupak protiv određenih klubova Prve lige i nadam se da će biti završen do kraja godine. Ne znam kako je bilo pre godinu, dve, pet ili 10, ali za vreme mog mandata, sa svojim timom saradnika neću tolerisati nikakve manipulacije ili nečasne radnje u srpskom fudbalu. A, tih radnji je nažalost, u prvoj polusezoni, bilo u Prvoj ligi", preneo je sajt FSS-a reči Kokeze.

Slaviša Kokeza je za klubove koji su to radili najavio da će biti najoštrije sankcionisani, tako da "više nikome ne pada na pamet da igra 'tri za tri'".

"Klubovi koji su to radili biće najoštrije sankcionisani. Nisam disciplinski sudija niti pripadam Disciplinskoj komisji, ali Disciplinska komisija sa Žarkom Stevanovićem ima apsolutno sva ovlašćenja FSS. Ne bih se mešao u rad organa, da li će to biti oduzimanje bodova ili novčana kazna, ali sigurno je da će ti klubovi biti apsolutno kažnjeni, da nikada više nikom ne padne na pamet da igra 'tri za tri'", kazao je Kokeza.

Prvi čovek srpskog fudbala je istakao da takve stvari ne smeju da se dešavaju.

"To u državi ne sme da se dešava i to je jedan od razloga zbog čega navijači i publika ne dolaze na stadione. Ako se izborimo sa time, publika će se u značajnom broju vratiti na stadione. A, verujte, daću sve od sebe da se sa tim izborim i to ćete videti u narednom periodu", naveo je Kokeza.

Prema njegovim rečima, Prva liga Srbije treba da dobija pomoć i da treba da ima generalnog sponzora.

"Nažalost, od kad sam preuzeo funkciju predsednika FSS, ni Superliga nema zvaničnog sponzora. Sticajem okolnosti uspeli smo da sa televizijom Arena izdejstvujemo da određeni deo sredstava sa Superlige bude preusmeren na Prvu ligu, kako bi klubovi Prve lige pokrili troškove suđenja, službenih lica i tu smo na dobrom putu", rekao je on.

Kokeza je naveo da je FSS u početnim pregovorima sa jednom kompanijom da postane sponzor Superlige Srbije i istakao da se nada da će se oni uspešno privesti kraju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Wednesday, 14.12.2016
00:45

Ko će da vam bude sponzor kada ništa ne radite kako treba?

avatar
ADVOKAT
Tuesday, 13.12.2016
20:42

Znam zasto ce svi da misle kao ja, Spartak je u tom trianglu 3 za 3.

avatar
Wednesday, 14.12.2016
11:58

Ovde je rec o PLS, ali naravno da oni u tome ucestvuju u najvisem rangu:-D

avatar
Tuesday, 13.12.2016
19:15

Da, sve dok ne udje tvoj Brodarac, a onda se to naprasno ukida. I kakav bre crni zarko stevanovic, lik je nevidjeni hohstapler...

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 13.12.2016
19:07

Smešan...2:0 2:6 ...to je regularno.

avatar
Povratak kralja #47
Tuesday, 13.12.2016
18:14

Znači -3 za 3- ne može ali zato može zvezdi da se sklanja ko hoće?!

avatar
Tuesday, 13.12.2016
18:12

sta cemo sa Zvezdom i OFK-om ? ...