Tumba digao glas: "Pojedinci stavljali lične interese ispred reprezentacije"!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 02.02.2021.
13:35
Izvor: Sportske.net

Bivši selektor istakao i da "orlovi" nemaju lidera.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije, čije detalje smo delimično dan ranije preneli, otkrio je i da su mnogi igrači stavljali lični interes ispred obaveza u državnom timu.

Pre mesec i po dana neslavno se završio jednoipogodišnji mandat iskusnog selektora na klupi "orlova".

U ponedeljak je Sport klub preneo nekoliko zapažanja bivšeg selektora, a isti portal je dana kasnije stavio fokus na neke druge probleme.

Pre svega, to se odnosilo na to da trojica najboljih srpskih fudbalera Sergej Milinković-Savić, Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić ne mogu istovremeno da funkcionišu na terenu.

"Potvrdilo se još jednom da Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović, zbog sličnog načina otkrivanja i kretanja, ne mogu da igraju u ovom sistemu zajedno", naveo je trofejni trener u pismu.

Tumbaković je, uprkos nemogućom misijom koju je zatekao kada je u julu pretprošle godine preuzeo državni tim, osetio volju i motivisanost fudbalera.

"Igrači su profesionalno i bespogovorno izvršavali trenažne obaveze. Vredno su pokušavali da usvoje taktičke zahteve postavljene pred njih i u ogromnom procentu bili motivisani za napredak i igranje u reprezentaciji. U meč sa Ukrajinom ušli su sa dodatnom motivacijom da odigraju na maksimalnom nivou, uz želju da pobede (Tadić i Mitrović)…", stoji u pismu.

Najveći problem se ipak odnosio na veliki uticaj privatnih trenera na naše reprezentativce, što je rezultiralo doziranjem opterećenja i prevremenim napuštanjem tima pod izgovorom povreda.

"Pojavio se problem velikog uticaja privatnih trenera na pojedine igrače (Tadić, Mitrović, Lazović, Milivojević, Radonjić…). Pojedini igrači stavljali su lične i interese klubova ispred nacionalnog dresa i reprezentacije Srbije. Ovo se ogledalo u napuštanjima trening kampa za vreme trajanja trenažnog i takmičarskog procesa, pod izgovorima lakših povreda", naveo je Tumbaković.

Dodao je i da nam uprkos brojnim zvezdama fali lider.

"Reprezentacija Srbije lako pobeđuje objektivno slabije protivnike. Ne pronalazi, međutim, način da pobedi ekipe iz vrha svetskog fudbala, ili utakmice koje sa sobom nose veliki ulog", istakao je Tumbaković.

Bez obzira na brojne polemike, Tumbaković misli da Mitrović i Luka Jović mogu da igraju u tandemu.

"Saradnjom napadača Mitrovića i Jovića, uz podršku Mladenovića, Ristića, Radonjića i Vlahovića, uz odgovornost i kvalitetno postavljanje Spajića, Milenkovića i Stefana Mitrovića, reprezentacija je postigla ono što je malo ko očekivao", zaključio je bivši selektor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke