Tumbaković izabrao, ovo je tim Srbije koji će se boriti za plasman na EURO!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 02.11.2020.
09:09
Izvor: Sportske.net, fss

Kako vam se čini?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Selektor Ljubiša Tumbaković objavio je spisak igrača za reprezentativne akcije u novembarskom ciklusu utakmica najboljeg nacionalnog tima.

Srbija se najpre 12. novembra sastaje sa Škotskom u Beogradu  u meču za plasman na Prvenstvo Evrope, tri dana kasnije Orlovi nastavljaju sa susretima u Ligi B nacija, rival nam je Mađarska u Budimpešti.

Poslednji duel kojim zatvaramo ovogodišnje učešće u Ligi B nacija je utakmica sa Rusijom u Beogradu 18. novembra.

Za razliku od prethodnog, na ovom spisku nema trojice fudbalera, u pitanju su Nikola Maksimović, Adem Ljajić i Danijel Aleksić.

Među "orlove" se vratio fudbaler Fejnorda Uroš Spajić, a priliku da debituje za seniorsku reprezentaciju mogao bi da dobije igrač Olimpijakosa Lazar Ranđelović koji je takođe pozvan.

baner 16

Srbija spisak

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

35 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 02.11.2020
17:36

Imam potrebu da još nešto prokomentarišem. Dugo već gledam fudbal, a bogami sam ga, kad sam bio mlad, i dobro igrao. Odavno sam uočio da postoje izuzetni igrači po individualnim karakteristikama, čak genijalni u pojedinim sredinama, ali teško uklopljivi u ad hoc grupu izuzetnih, kakva je reprezentacija. Uglavnom se radi o igračima koji imaju osobine zbog kojih dominiraju još od mlađih kategorija, steknu status i iskoriste svoje šanse i postanu lideri u svojim sredinama, ali kad treba da budu deo celine u kojoj nemaju lidersku ulogu, kad nisu oni ti koji se pitaju i koji daju ton igri - nestanu i ne daju ni deo onog kvaliteta koji pružaju u svom klubu.

U košarci je takav primer bio Mišović iz Borca Čačak, najbolji strelac lige godinama, ali bez reprezentativne karijere, koju je možda svojim individualnim kvalitetom i zasluživao. U fudbalu na primer Fikret Mujkić i Bukal iz Željezničara, pa čak i Duško Bajević iz Veleža (koji je doduše imao dosta nastupa, ali ni približno nije ostvario rep. karijeru kakva je bila očekivana u odnosu na izuzetan individualni kvalitet. Izuzetan je bio npr. Đorđić iz Partizana, Ostojić iz Zvezde, Rora, kasnije Deverić iz Dinama, pa i Bjeković... i još mnogi, čak i iz Zvezde, Partizana, Hajduka i Dinama.

Selektor mora da ima viziju igre i dovoljno hrabrosti i snage da se ne izvinjava kad nekog izostavi (kao što je radio Muslin, koga izuzetno poštujem, a smatrao sam da je smenjen s pravom, jer je forsirao totalno dekadentan fudbal i prošao grupu na puno sreće i životnu formu napadačke trojke: Kostić, Tadić, Mitrović). Da ne pominjem sad mnogo konkretnih igrača, ali, npr. Nikola Maksimović. Izuzetan igrač. Igra u jednoj od najačih liga, poznatoj po sjajnim defanzivcima i u takvoj je stekao super status, jer ima IZUZETAN kvalitet. Međutim, u igri za reprezentaciju, šanse koje je, s pravom, zasluženo dobio - nije iskoristio. Verovatno mu je problem to ad hoc prilagođavanje i prija mu klub u kome u dušu poznaje svoje saigrače. Ne mislim da nikad više ne treba da dobije šansu, naprotiv, mislim da ga treba pozivati, ali uigravati postepeno - dok se ne saživi sa timom, pa tek onda mu dati ponovo šansu u 11. Bogami je i SMS-u baš trebal vremena. Ali izgleda da ga je dočekao. Kao i Đuričić.

Na sličan način doživljavam i selektorski posao. Nije isti kao biti trener u klubu. Tumbakovića sam uvek doživljavao kao trenera stvaraoca i voleo sam da bude u Partizanu i da rukovodi svim kategorijama, uključujući i prvi sastav. Nisam bio baš uveren da može kao selektor. I dalje nisam ubeđen, ali se sad već pomalo nadam. On, svakako, razume fudbal i ume da čita igrače. I voli igru. Možda mu to bude dovoljno i da postigne rezultat kao selektor.

avatar
RG VILI
Monday, 02.11.2020
12:36

Nije mi jasno da su pozvani Radonjic,Ristic i ovaj cetvrti golman

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 02.11.2020
13:47

A Stefan Mitrovic i Despotovic?

avatar
nenadnenad1234
Monday, 02.11.2020
14:28

Ristic je jedan od najspremnijih igraca u reprezentaciji i svakako je jedan od prva dva izbora na poziciji levog wing-backa (uz Kostica).
Zasto je pozvan Radonjic? Da li stvarno treba komentarisati zasto je pozvan igrac koji je mozda tek treca, cetvrta, peta,... opcija na poziciji na kojoj ga trener vidi?

avatar
Dorotej
Monday, 02.11.2020
10:52

To je to. Najbolje što imamo. Podržavam da nema Ljajića i Maksimovića. Aleksića slabo pratim pa nemam mišljenje. Za mene je šok za Đuričića da ima problem sa virusom. On je trenutno naš najbolji igrač. Pravi razliku na terenu. Dugo nismo imali takvog igrača u tranziciji, koji uma da "naslaže" po nekoliko protivničkig igrača, jak u duelu, borben. Nadam se da će igrati protiv Škotske inače smo u problemu. Za njega nemamo adekvatnu tamenu,

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 02.11.2020
11:21

Zasto Ljajica da nema? Ako nista drugo, bas zbog te neizvesne situacije sa Djuricicem ce nam trebati i Adem.

avatar
NikkiCFC
Monday, 02.11.2020
20:25

Nemamo zamenu za Djuricica? Pa SMS je usao umesto njega protiv Norveske i dao dva gola. Mnogo bolji igrac, mozda nas najbolji. U formaciji koju igramo SMS mora da krene sa Tadicem i Mitrom. Gde ti tu vidis mesta za Djuricica?

avatar
Dorotej
Monday, 02.11.2020
17:04

Ima jako puno razloga da ga nema. Samo ga navijači Partizana vide kao velikog majstora. Objektivno, u svakom timu u kome je igrao, je izgubio mesto prvotimca i preselio se na klupu. Ima premalo snage, premalo pomaže odbrani, premekan je u duelima i tako bih mogao da nabrajam. Za njega je Đuričić druga galaksija, a i Katai je bolji (nije kvalitet Đuričića). Pa to ne pišem kao navijač Zvezde. Recimo, za mene Dušan Vlahović kao takav (borben, grize, solidna tehnika) ima prednost pred Lukom Jovićem.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 02.11.2020
10:28

Kad se pogleda kostur nekog tima (utakmica protiv Norveske + minimalna nadogradnja) je tu.
Kao sto uvek pricam, uvek se moze traziti dlaka u jajetu i postavljati pitanje zasto je neko pozvan, a neko nije. Naprimer:
1.Da li Zivko Zivkovic kao prvi golman PAOKA zasluzuje poziv i da bude treci golman pre Rockova i Nikolica?
2.Da li Andrija Zivkovic zasluzuje poziv u reprezentaciju i da bude cetvrti ofanzivni vezni u rotaciji, pre Randjelovica, Kataia, Nemanje Radonjica?
3.Da li Sasa Zdelar zasluzuej poziv i da bude sesti igrac u rotaciji, ili je ipak Nemanja Radoja bolje resenje?

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 02.11.2020
10:52

Znam da si sarkastican, ali, Jovanovic pre (Zivka) Zivkovica i Fejsa pre Radoje - Andrija nije ofanzivni vezni (nije mu AMC primarna pozicija)
iako moze i to da igra.

avatar
Nikola Ljubić
Monday, 02.11.2020
12:05

prve 2 tacke se slazem. Ali mislim da Zdjelar ima kvalitet za reprezentaciju. E sad, da li on ili Radoja... po meni vise stvar ukusa i taktike. Ali realno Radoja ima jace utakmice u nogama....

avatar
nenadnenad1234
Monday, 02.11.2020
11:56

Zar se ne slazes da je besmisleno raspravljati o tome dal treba da bude pozvan igrac koji ce biti treci, cetvrtiti,... igrac rotacije?

avatar
Nikola Ljubić
Monday, 02.11.2020
10:27

4 golmana? 4 napadaca, a da pri tom igramo sa 1 spicem. Ovo je jako neozbiljno... Nadam se da cemo pobediti Skote i proci na prvenstvo, a onda po principu "Muslin" smeniti selektora nakon obavljenog zadatka i postaviti novog za sledece prvenstvo. Milojevic je slobodan, a i Paunovica vredi pitati. Sa Tumbom se prijateljski rastati.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 02.11.2020
10:48

Plus, ali, kakav bre Milojevic...

avatar
Nikola Ljubić
Monday, 02.11.2020
11:58

Meni se ne svidja sta je Tumba uradio od reprezentacije. A alternativa nema mnogo... Miloje je dobar posao uradio sa zvezdom, posebno kad se pogleda gde je zvezda bila pre njega....

avatar
nenadnenad1234
Monday, 02.11.2020
10:55

4 golmana imamo da ne bi dosli u situaciju ko Ukrajna, da na utakmici LN nam treci golman (u obavezi je imati 2 rezervna golmana) bude covek od 45 godina.

4 napadaca imamo zbog trenutne situacije u celom svetu, jer ne znas ko ce biti zdrav za nedelju dana.

Milojevic nije slobodan, ima milionski ugovor u Saudijskoj Arabiji, kao i Veljko Paunovic. Ako vec dajes neke predloge daj konkretne. Mozda mozemo Poketina da pitamo, covek je slobodan?

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 02.11.2020
10:18

Rajković/Dmitrović- Milenković, Veljković/Spajić, Kolarov/Pavlović-
Lazović, Maksimović/Lukić, Gudelj/Milivojević, Ristić/Mladenović-
Tadić, Milinković-Savić/Đuričić- Mitrović.

avatar
Nikola Ljubić
Monday, 02.11.2020
12:13

Mislim da centralni odbrambeni mora biti neko fizicki jaci od pomenute dvojice. Jednom je probao sa Kolarovom i to nije ni na sta licilo. Mozda pre Mitrovic. Lukic nije za prvi tim. Kao ni Mladenovic. Tadic i Sergej mogu tesko zajedno, fali brzina... Ali to je to, bolje nemamo...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 02.11.2020
13:49

Da malo izvrnemo ovo:-D Rajkovic- Milenkovic, Spajic, Pavlovic, Ristic/Mladenovic (bolje Filip ako igramo sa cetvoricom u liniji)- Maksimovic, Gudelj- Tadic/Lazovic, SMS/Djuricic, Lazovic/Tadic- Mitrovic.

avatar
magister
Monday, 02.11.2020
13:08

Skoro pa da se i potpišem ispod, sa malim izmenama, npr. Kostić, a ne Mladenović i verovatno bih dao prednost Đuričiću (ako bude zdrav) ispred SMS-a. I možda bih Pavlovića uvrstio u prva 3 stopera.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 02.11.2020
10:12

Koji ce mu cetiri golmana? I koja je logika da zoves 32 igraca, to su tri tima.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 02.11.2020
10:24

1.Ukrajna je imala tri pozvana golmana, dvojica su se povredila (ili korona virus) pa je ko treci golman na utakmici LE morao da zvanicno da sedi trener golmana (Sokovski).

2.Zbog trenutne situacije postavlja se pitanje ko ce sve biti pusten i moci da igra, a neki igraci su i povredjeni (Kostic, Lazovic, Ristic).

3.Igramo tri utakmice u nedelju dana i potrebna je veca rotacija igraca.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 02.11.2020
11:58

Primetio sam gresku tek kad sam napisao tekst.
Pa pazi ako Djuricic, Kostic, Ristic, Lazovic,... ne mogu da pomognu reprezentaciji mi smo sa 32, vec spali na 28 igraca.
Drugo ako neki igrac dobije preporuku od kluba da ne ide u Srbiju, zbog trenutne situacije u nasoj zemlji, ali i u celom svetu, eto tebi neocekivanog problema.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 02.11.2020
10:51

Nije LE nego LN. Opet ti prvo cekas da vidis sta cu ja napisati pa da i sam napises nesto Hahaha Znam da treba malo vise igraca jer ce neki odmah posle Skotske i otici, ali, ovo je previse. Inace, i Djuricic je pod znakom pitanja zbog korone, zato je trebao odmah i Ljajica, da ne kazem da je njemu tu svakako mesto jer se uvek odazivao, a i treba nam uvek takav profil u kadru.