Tumbaković: "Lakše je da trener bude kriv"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.03.2015.
22:17
Izvor: Sportske.net

Potpredsednik FK Partizan koji je bio protiv smene trenera Marka Nikolića izjavio je da "ne treba bacati prašinu u oči" izjavama kako je do promene na klupi moralo da dođe zbog loših rezultata koje je ekipa beležila.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Najuspešniji trener u novijoj istoriji Partizana Ljubiša Tumbaković analizirao je aktuelnu situaciju u Humskoj sa pozicije potpredsednika kluba.

Većinom glasova Upravni odbor Partizana smenio je Marka Nikolića i za novog trenera imenovao Zorana Milinkovića a Ljubiša Tumbaković ostao je pri ranijem stavu kada je promena šefa struke u pitanju.

"Imao sam i imam i dalje stav po tom pitanju a on glasi: u ovom trenutku nije trebalo menjati trenera. Nikolić je praktično doveo ekipu do finala Kupa, prvi smo na tabeli, igrali smo Evropu..." kaže Tumbaković u razgovoru za "Novosti".

Smena trenera objašnjena je od strane pojedinih članova UO FK Partizan serijom loših rezultata na startu prolećnog dela sezone ali Tumbaković spada među one koji ne dozvoljavaju da se takvim izjavama javnosti baca prašina u oči.

"U fudbalu je uvek trener kriv. Tako je mnogo lakše, nego pogledati se u oči i videti koliko se grešilo u nekim drugim segmentima rada" ističe Tumbaković i dodaje,

"Uloga trenera je velika u stvaranju rezultata i svi u klubu moraju da rade u korist trenera kako bi imao otvoren put. Marko nije imao tu situaciju i svako prebacivanje eventualnog neuspeha na trenera bi bilo bacanje prašine u oči" zaključak je Ljubiše Tumbakovića.

Ostaje nam da vidimo kako će većina u Humskoj reagovati na ovakve izjave ali je jasno da je Ljubiša Tumbaković rekao ono što misli većina navijača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke