Tumbaković: "Menadžeri (ni)su nužno zlo"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.02.2015.
12:18
Izvor: Sportske.net

Potpredsednik Partizana Ljubiša Tumbaković izneo je svoje mišljenje po pitanju mladog Danila Pantića i objasnio kakav odnos Partizan želi da ima sa fudbalskim menadžerim.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Bivši trener i sportski direktor Partizana koji trenutno obavlja ulogu potpredsednika zaduženog za sportska pitanja govorio je za izveštače "SOS kanala" o tekućim pitanjima koja se tiču kluba iz Humske.

Pored ocene prelaznog roka i onoga što ekipa prikazuje na pripremama, nezaobilazna tema bila je i odluka Danila Pantića da odbije produžetak saradnje što je rezultiralo suspenzijom.

"Grešku treba tražiti u menadžerima, roditeljima, pa tek onda u Danilu Pantiću. Jako mi je žao što on danas nije ovde, što svoj talenat ne iskazuje u Partizanu i što svoju tržišnu vrednost ne uvećava igrajući za svoj klub" kaže Ljubiša Tumbaković.

Omladinski reprezentativac ostaće na margini jer klub smatra da ne postoji igrač koji je veći od Partizana. To nužno dovodi i do gubitka očekivane zarade od talentovanog igrača koji je tokom januarskog prelaznog roka bio želja Čelsija.

U vezi sa onim što se događalo u prošlosti a ponovilo se u slučaju Danila Pantića, u Humskoj je pokrenuto pitanje odnosa koje klub ima prema fudbalskim menadžerima o čemu je svoj stav dao i Ljubiša Tumbaković.

"Ako kažemo da su menadžeri zlo onda generalizujemo. Partizan ima jako dobru saradnju sa većom grupom menadžera i ne mogu da kažem da su nužno zlo. Oni moraju da postoje kao posrednici ali definitivno ih treba postaviti na mesto koje im objektivno pripada" ističe Tumbaković i dodaje,

"Nijedan menadžer ne može da se izdigne iznad kluba ili igrača. On ima svoju ulogu i vrednost ali kada to izađe iz okvira realnosti onda prestaje da bude menadžer a jako je mnogo tih kvazi menadžera" zaključio je Tumbaković.

Potpredsednik Partizana govorio je i o strategiji razvoja kluba u periodu od pet godina koju će zajedno sa Draganom Ćirićem pokušati da implementira i tako pomogne crno-belima da nastave dominaciju koju imaju u zemlji od početka devedesetih godina prošlog veka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke