Tumbaković nakon odluke UEFA ne menja planove, ima i dobrih strana!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 18.06.2020.
08:19
Izvor: Sportske.net, fss

Selektor Srbije poručuje da su on i njegovi saradnici iz stručnog štaba već odradili kompletnu analizu narednog protivnika, kao i oba potencijalna rivala u finalnom meču Lige nacija.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković zadovoljan je odlukom UEFA o terminu utakmice Norveška – Srbija u plej-ofu Lige nacija. "Orlovi" će gostovati kod Norvežana 8. oktobra u Oslu, posle odluke Evropske fudbalske unije o promenama termina takmičenja.

Definitivno je odlučeno da će tada početi odlučujuće borbe za plasman na kontinentalni šampionat.

"Iako je naša želja bila da se obe utakmice igraju u novembarskom terminu, ništa nam na planu priprema ne remeti ova odluka UEFA da se polufinalna utakmica protiv Norveške igra 8. oktobra. Prateći sve što se dešavalo u poslednje vreme, očekivali smo da to budu oktobar ili novembar", rekao je Tumbaković.

"Dobro je u svakom slučaju što se ne igra u septembru, jer igrači ipak moraju da uđu u takmičarski ritam kroz nastupe u svojim klubovima i podignu formu na neki optimalan nivo posle ove prinudne pauze. Mislim da je ovo sasvim korektan termin, pošto nas pre toga očekuju i dva iskušenja u Ligi nacija. Taman da se stabilizuje forma naših reprezentativaca i da izaberemo najbolju moguću postavu za meč godine 8. oktobra."

Selektor Srbije poručuje da su on i njegovi saradnici iz stručnog štaba već odradili kompletnu analizu narednog protivnika, kao i oba potencijalna rivala u finalnom meču Lige nacija.

"Mi smo apsolutno bili spremni i za martovski termin, pošto smo sve isplanirali do najsitnijih detalja. Bila je ideja da Moca Vukotić i Zoran Filipović putuju u Glazgov, jedan da skautira Škotsku, drugi Izrael. Sada sve to pomeramo za oktobar, mada i bez toga imamo gomilu informacija o svakom igraču iz sve tri reprezentacije. Jasno je da smo fokusirani na Norvešku i podatak da se finale igra 12. novembra ostavlja nam sasvim dovoljno vremena da se, u slučaju pobede u Oslu, još temeljnije pripremimo za poslednji korak ka Evropskom prvenstvu."

Najveća opasnost protiv Norvežana preti od fantastičnog napadača Borusije Dortmund Erlinga Brauta Halanda.

"Ne bih govorio o konkretnim imenima, ali mi imponuje taj timski duh Norveške koji nije krasio nijednu njihovu generaciju u prethodnih 20-30 godina. Tačno je da imaju fudbalere koji svojim individualnim kvalitetom zavređuju posebnu pažnju, ali su još jači kao celina čije su osnovne odlike diciplina, borbenost i želja da se dođe do zajedničkog cilja", zaključio je Tumbaković.

Igra se samo jedan meč, što znači da su našoj reprezentaciji potrebne dve pobede iz dva meča ako želi da se nađe na Evropskom prvenstvu.

Potencijalni protivnik "orlova" u finalnom meču su reprezentacije Izraela ili Škotska.

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke