Tumbaković o kolapsu srpskog fudbala: "Vratili bismo se 50 godina unazad!"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 23.04.2020.
12:06
Izvor: Sportske.net

Hoće li se to desiti?

Beta/AP Photo/ Mindaugas Kulbis
Beta/AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Povezane vesti

Ljubiša Tumbaković, aktuelni selektor reprezentacije Srbije, govorio je i aktuelnoj situaciji u zemlji i svetu i smatra da ništa od ovoga nije dobro po fudbal i sport uopšte, ali da je na prvom mestu zdravlje.

On ističe da je Svetska zdravstvena organizacija neko čije savete treba slušati i organizacija koja je trenutno najjača.

"Mislim da je Svetska zdravstvena organizacija jača od svih ostalih zvaničnih asocijacija i da njeno mišljenje ima ozbiljnu težinu. Ako SZO tako radikalnu meru zahteva od fudbalske organizacije, onda će to važiti i za sve ostale sportske grane
", ističe selektor Srbije za "Žurnal".

Udarac koji se očekuje biće veoma jak.

"Bio bi to zaista veliki udarac za fudbal koji bi nas vratio, ko zna koliko godina u nazad u svim oblicima: takmičarskom, organizacionom, materijalnom... Postavlja se pitanje, to su ljudi koji žive od fudbala a u isto vreme reprodukuju materiju, zahvaljujući igračima, klubovi profitiraju i to je ravan gde svako ima interes. S druge strane, na prvom mestu je zdravlje", rekao je Tumbaković.

Bonus 10

On ne sme ni da pomisli šta bi moglo da se desi sa srpskim fubdalom.

"Kod nas bi tek bio kolaps... Vratilo bi nas 50 godina nazad. Tačno je da veliki evropski klubovi obrću puno novca, ali imaju i velike izdatke. Kod nas je to skromnije, ali s obzirom na socijalni status takođe je mnogo... Ne smem ni da zamislim šta bi se dogodilo s našim klubovima ako bi se tako nešto obistinilo", rekao je Tumbaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Le Tissier
Thursday, 23.04.2020
16:38

Pa u nasem slucaju 50 godina nazad bi bilo napredovanje.

avatar
Čeki
Thursday, 23.04.2020
12:51

A mi ovako vazimo za naprednu naciju u fudbalu jel? Fudbal koji forsiramo u vecini klubova, pa i u reprezentaciji je vec zastareo, tako da nista na tom planu ne bismo izgubili.

avatar
yllb
Thursday, 23.04.2020
12:30

Pre 50 godina smo bili vazeci vicesampioni Evrope ako se ne varam. Tako da, ne bi bilo lose da se fudbal vrati u taj period. 😁