U danu kada je Strahinja Pavlović završio veliki transfer, moramo se setiti ko ga je ''lansirao''

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.12.2019.
23:46
Izvor: Sportske.net

Fantastičan uspon u samo 11 meseci!

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Vratimo se na početak 2019. godine, 9. januar i početak priprema fudbalera Partizana...

Tadašnji šef struke Zoran Mirković je na prozivku pozvao ukupno 29 igrača, a na tom spisku i jedno za mnoge potpuno nepoznato ime - Kalaba.

Ispostavilo se da se radi o štoperu Strahinji Pavloviću, koji tada još nije bio punoletan, ali Mirković ne samo što ga je priključio seniorskoj ekipi na početku priprema, već je odmah potvrdio da će ga voditi i na sledeću fazu priprema u Turskoj, pokazujući koliko veruje u kvalitete ovog mladog igrača.

Pavlović je ukazanu priliku iskoristio, ali pravi uvid u njegove kvalitete javnost je imala početkom prolećnog dela prošle sezone, kada ga je Mirković posle povrede Svetozara Markovića ''bacio u vatru'' u večitom derbiju.

Pavlović je impresionirao svojom otresitošću, sigurnošću u toj utakmici i od tada je ''zacementirao'' svoje mesto u startnoj postavi Partizana.


Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Zoran Mirkovic

Ali, da Bata Mirković prošle zime nije toliko verovao u ovog momka, ko zna kada bi ''Kalaba'' dostigao ovu današnju vrednost...

Ni to nije sve, treba podsetiti da je Mirković u prvi tim uvrstio i tada 16-godišnjeg Filipa Stevanovića, koji je takođe napredovao i čiji se milionski transfer tek očekuje u narednom periodu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Wednesday, 18.12.2019
22:26

Ja sam Pavlovica prepoznao kao pravog igraca na turniru u Bijeljini pre dve godine, tada mi se dopao desni bek i ofanzivni vezni...

avatar
Calcio Nostalgija
Wednesday, 18.12.2019
08:21

Bata je jedan veliki gospodin i beogradski mangup. Nije uspeo u Partizanu zato sto nije dao da se sa njim manipulise i da mu neko drugi sastavlja tim. Tako je bilo kad je bio direktor,sad i kao trener. Iskreno se nadam da ce se jednog dana vratiti u Partizan,jer skoro nisu igraci bili tako borbeni kao kod njega.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 18.12.2019
23:35

Nije uspeo zato što su i sezonu pre njegovog dolaska zvezdine sudije pokrale Partizan, a to je dovelo do toga da Partizan umesto kvalifikacija za LŠ igra kvalifikacije za LE i do toga da kao nepovlašćen u 4.kolu izvuče Bešiktaš sa mnogo skupim, jakim i iskusnim timom i takođe je dovelo do toga da Partizan mora da (ras)proda sve što može tj. sve najbolje odnosno kičmu timu umesto što bi doveo bolje igrače da je bar kroz kvalifikacije za LŠ ušao u LE, pa su pred početak te sezone zbog toga dovedeni slabiji igrači od onih koji su prodati pre toga. A onda je i u novoj sezoni taj tim Partizana dodatno pokraden od zvezdinih sudija tako da je Mirković doživeo "neuspeh" i u SL. U normalnim okolnostima Mirković uopšte ne bi bio neuspešan trener.

avatar
REVØLT
Wednesday, 18.12.2019
01:22

Tomic Milenkovica, Mirkovic Strahinju Pavlovica i Stevanovica, Milosevic Lazara Pavlovica.