U Partizanu nemaju dilemu, žele trofej samo na Marakani!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 11.06.2020.
13:58
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Novosađani imaju drugačiju ideju, ali za sada bez promena.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ostvarili su plasman u finale Kupa Srbije pobedom u sinoćnjem Večitom derbiju 1:0.

Za trofej najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u našoj zemlji boriće se sa ekipom Vojvodine koja ima želju da bude domaćin finala.

Ipak, prema propozicijama je predviđeno da se utakmica odigra na stadionu Crvene zvezde, a generalni direktor "crno-belih" Miloš Vazura istakao je u izjavi za Telegraf da klub neće razmatrati niti jednu drugu opciju.

"Partizan će podržati odluku Fudbalskog saveza Srbije u vezi sa odigravanjem finalnog meča Kupa Srbije. Po propozicijama bi to trebalo da bude neutralan teren i, s obzirom na činjenicu da se igra finalni meč nacionalnog takmičenja, smatramo da je red da se igra u prestonici, u Beogradu. To je naš stav, a, kao što rekoh već, odluka je na krovnoj organizaciji našeg fudbala i kakva god ona bude, Partizan će je podržati", rekao je Vazura.

Prema članu 8. pravilnika, mesto odigravanja finalne utakmice Kupa Srbije odrediće izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, imajući u vidu da stadion na kome bi se igrala finalna utakmica ispunjava infrastrukturne kriterijume koji su propisani za takmičenje u Superligi.

Baner 5

"U slučaju da se ne donese odluka iz stava 1. ovog člana, finalna utakmica se igra u Beogradu, po pravilu na stadionu FK Partizan. Ukoliko su finalisti FK Partizan i FK Crvena zvezda, putem žreba se utvrđuje koji je klub domaćin, odnosno na kom se stadionu igra finalna utakmica. Ukoliko su finalisti FK Partizan i neki drugi klub, finalna utakmica se igra na stadionu FK Crvena zvezda. Ukoliko su klubovi finalisti saglasni, moguće je da se utakmica igra na stadionu jednog od njih", stoji u pravilniku FSS.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke