U susret žrebu: Partizane, u odličnom si društvu - Ajntraht, Espanjol, Vulvsi...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.05.2019.
21:55
Izvor: Sportske.net

A ko su mogući protivnici na putu ka LE?

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Mnogi potcenjuju značaj trofeja u Kupu Srbije, ali ovaj večerašnji za Partizan ima višestruku važnost.

Ne samo što je uvećana kolekcija trofeja u klupskim vitrinama, ne samo što je na najlepši način obeležen kraj karijere legendarnog kapitena Saše Ilića, već su crno-beli večeras izborili i direktan plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope!

Osvajač Kupa stiče to pravo, pa su crno-beli večeras na ''Marakani'' izborili i još dve nedelje priprema za narednu sezonu, od koje se u Humskoj mnogo očekuje.

Dakle, umesto 11. jula, Partizan će novu sezonu na evropskoj sceni početi 25. jula, prvom utakmicom drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ime prvog rivala saznaće već 19. juna, kada će biti obavljen žreb, a ono što već sada sa sigurnošću može da se kaže, to je da će Partizan biti među nosiocima u drugom kolu kvalifikacija, zajedno sa Ajntrahtom, Espanjolom, Vulverhemptonom...

Ko su potencijalni rivali?

Preciznije će moći da se kaže krajem ove nedelje, po završetku šampionata širom Evrope, ali mogući Partizanovi protivnici u ovom trenutku su Gabala iz Azerbejdžana, češki Jablonec, grčki Atromitos, Aris, kiparski AEL Limasol, bugarska Lokomotiva Plovdiv, poljska Lehja iz Gdanjska...

Partizan će nosilac na žrebu biti i ako se plasira u treće kolo kvalifikacija, jedino je neizvesno da li će tu povlasticu imati i u plej-of rundi, poslednjoj na putu ka ulasku u grupnu fazu Lige Evrope.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoJuve
Friday, 24.05.2019
09:14

Idealna prilika da Srpski klubovi zarade još bodova.. pa za god, dvije da budemo nosioci i u LŠ i u LE.. Uz malo sreće i dobrih rezultata i dva predstavnika u LŠ ;-)

avatar
magister
Friday, 24.05.2019
00:01

Danas je dan koji će ostati zabeležen. Osvajanje Kupa i poslednja utakmica Saleta Ilića. Da bi sledeća sezona bila bolja, biće potrebno mnogo toga učiniti, ali o tome ipak neki drugi dan.

avatar
jfvr
Thursday, 23.05.2019
23:42

Дајте Арис,идемо у Солун....