U Vojvodini 10 potpisa, ali tu nije kraj - Rastavac najavljuje još pojačanja i odlazaka

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.06.2022.
09:20
Izvor: Sportske.net

Neki odlasci se već naslućuju...

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Novi trener fudbalera Vojvodine Milan Rastavac govorio je za klupski kanal o tekućem radu na pripremama u Sloveniji, planovima za ostatak leta, te stanju u ekipi.

Vojvodina ima visoke ambicije od ovog leta. Promenjena je uprava i klub će ubuduće predvoditi Dragoljub Zbiljić, a nedugo pošto je to ustanovljeno stigao je novi trener u vidu Milana Rastavca.

Novosađani su najavili borbu za vrh tabele i da će učiniti sve ne bi li razdvojili Crvenu zvezdu i Partizan u skorije vreme, ali za tako nešto neophodno je organizovati konkurentniji, širi sastav, te podići kompletan klub na više grane. Stoga se u ranim letnjim danima počelo sa vrednim radom podno u Trening centru "Vujadin Boškov". Sportski direktor Marko Jovanović zajedno sa Rastavcem briše, podvlači i zaokružuje imena koja bi mogla da dođu, koja su došla i koja će da odu. 

Tako, nakon završetka sezona, pa i pre samog dolaska nove uprave, otpočeto je sa potpisima, pre svega novih ugovora. Tako su vernost Voši produžili mladići poput Milana Vidakova, Marka Bjekovića, Mihajla Neškovića, dugogodišnji prvotimac Stevan Đorđević, dok je Branislav Milanov potpisao profesionalni ugovor.

Uz tih pet imena, još je pet novopridošlih: Radomir Milosavljević, Iv Baraje, Nemanja Nikolić, Uroš Nikolić i Lazar Carević.

"Prelazni rok će trajati i dalje. Biće, verujem, mnogih dolazaka. Štaviše - siguran sam. Biće i nekih odlazaka. Pokušaćemo to da izbalansiramo i da ostanemo u fokusu da je naš interes primaran u ovim transakcijama. To neće biti lako jer tržište diktira šta će se tačno dešavati, a mi ćemo se prilagoditi najbolje što možemo", rekao je Rastavac.

Na pripremama, za sada, nema Uroša Kabića koji ima mononukleozu, zatim van tima je defanzivac Devetak, kao i napadač Bojan Matić koji očigledno nije u planovima novog šefa struke.

"Kabić i Devetak su van stroja i kada ozdrave, priključiće se prvom timu. Bojan Matić je dolaskom Nemanje Nikolića pao u drugi plan, s njim je nešto drugačija situacija, ali to je naš izbor".

U Vojvodini su dugo tražili stranca koji bi mogao da napravi razliku na domaćoj sceni. Njega su, veruju, pronašli u Senegalcu Ivu Baraju.

"On bi od utorka trebalo da bude na raspolaganju timu i očekujem da će se to završiti kako treba", naveo je Rastavac.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke