Udovičić o odluci CAS: "Šok i nepravda"

Autor: Beta Beta
petak 10.07.2015.
23:33
Izvor: Beta

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić osudio je večeras odluku Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani da fudbalskoj reprezentaciji Albanije dodeli pobedu nad Srbijom.

BETA/BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETA/BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

CAS je danas preinačio kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) za utakmicu Srbije i Albanije prekinutu oktovra 2104. godine, te je sada utakmica registrovana službenim rezultatom 3:0 za Albaniju.

"Ne može da se opiše šok koji je ovakva odluka izazvala. Nemerljiva je nepravda naneta onima koji su samo imali želju da se na terenu bore za pobedu svog tima i svoje zemlje, potpuno sportski. Epilog ovakve odluke je poruka koja je užasno opasna za sport, a daje prednost onima koji do rezulata žele da dođu nefer igrom", navodi se u saopštenju ministra Uvovičića.

UEFA je prvobitno registrovala meč službenim rezultatom 3:0 za Srbiju jer reprezentacija Albanije nije htela da nastavi meč nakon prekida izazvanog neredima nastalim zbog pojave bespilotne letelice s nacionalističkim simbolima iznad stadiona u Beogradu.

"Žao mi je naših sportista i znam kakav je osećaj, ali verujem da ih ni ovakvi presedani neće pokolebati i da ćemo na terenu opet pobeđivati jer smo bolji", dodaje se u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ika
Saturday, 11.07.2015
08:45

Sad "može" da se kaže: "Trebalo je gospodski da odreagujemo, da budemo ponosni i za glavu viši, da istrpimo neki udarac" i da ih dobijemo na terenu.
ALI KAKO LJUDI! koliko je samo nepravde nama naneto, koliko je samo besa i frustracije zbog toga što te neki (upotrebiću eufemizam) manje pošteni narodi u Evropi sistematski vređaju i ponižavaju. Setimo se Noleta, pre neki dan, koliko su njega samo napali "očevi civlizacije tj. sir-ovi" Englezi - rasplakao si devojčicu, imaš komunikaciju sa trenerom i sl. Pa svako mora da eksplodira! I kad se to desi onda smo mi necivlizovani.
Naši stari kažu: "pa sad budi pametan".

avatar
Komreolne
Saturday, 11.07.2015
07:57

A ti si se kao zabrinuo