Urošević: "Ispunili smo cilj, ostaje žal za prvim mestom u grupi"

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 03.11.2022.
23:55
Izvor: Sportske.net

Partizan će "prezimiti" u Evropi.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kapiten fudbalera Partizana Slobodan Urošević rekao je da je ekipa ispunila cilj plasmanom u nokaut fazu Lige konferencije, ali da žali što je večeras nešto lošije odigrala protiv Slovackog u remiju rezultatom 1:1, u poslednjem kolu, zbog čega je zauzela drugo mesto u grupi D.

"Moram da budem zadovoljan, kada smo videli grupu priželjkivali smo da prodjemo. Potajno smo se nadali da će to biti sa prvog mesta, ali i ovo je uspeh. Jedino ostaje žal kada samo saznali rezultat druge utakmice u grupi jer smo mogli da preskočimo jednu prepreku. Nisam u potpunosti zadovoljan jer smo danas morali da pružimo malo više i zbog nas i zbog dece. Nismo uspeli da izdržimo do kraja, da pružimo najbolju verziju sebe", kazao je Urošević za RTS.

Crno-belima je za prolaz u nokaut fazu trebao bod, pobeda bi im donela prvo mesto i osminu finala, ali će kao drugoplasirana ekipa igrati dodatno kolo, u šesnaestini finala.

U drugoj utakmici u toj grupi Keln i Nica odigrali su nerešeno 2:2, pa će francuski klub kao prvoplasirani proći u osminu finala Lige konferencija.

"Ispunili smo cilj, ali je malo ostao gorak ukus. Ne odgovara nam njihov stil, igraju duge lopte, možda je prva utakmica tamo bila nekako zbunjujuća za nas. Imali su oni šanse, imali smo i mi, ne mogu da kažem da smo zaslužili da pobedimo, ovo je realan ishod", naveo je Urošević.

Golman Partizana Aleksandar Popović rekao je da je zadovoljan plasmanom u nokaut fazu posebno jer je ekipa bila u teškoj grupi. 

"Čestitam igračima, moramo da budemo zadovoljni. Imali smo tešku grupu, svi su nas otpisali na početku ali verovali smo da možemo da se nadigravamo. Imali smo prvo mesto i direktan plasman u osminu finala i zbog toga ostaje žal. Dopustili smo da oni igraju svoju igru u drugom poluvremenu, da imaju mnogo centaršuteva, prekida, oni su izuzetno nezgodna ekipa, igraju direktan fudbal", rekao je on. 

 "U prvom poluvremenu smo igrali dosta dobro, nisu imali polušansu, a posle smo iz nekog razloga popustili i mislim da su igrači toga svesni. Imamo tešku utakmicu u nedelju, posle toga još dve do kraja, prvi cilj je da pobedama završimo prvenstvo, a o baražu ćemo kasnije", dodao je golman crno-belih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke