UTAKMICA ODLUKE - Partizan vs Augsburg 1:3 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.12.2015.
20:53
Izvor: Sportske.net

Partizan eliminisan iz Lige Evrope - 1:3 u Humskoj!

Sportske.net/partizan.rs
Sportske.net/partizan.rs

Povezane vesti

Pobeda Partizana, remi, minimalan poraz, pa čak i rezultat 0:2 odvešće aktuelnog šampiona Srbije u ''evropsko proleće'', prvi put posle nepunih 11 godina.

Ekipa Ljubinka Drulovića će večeras imati veliku podršku svojih navijača u Humskoj i utisak je da postoje svi uslovi da crno-beli stave pečat na sve ono što su tokom leta i jeseni već uradili na evropskoj sceni.

Utakmica počinje u 21 čas, glavni arbitar je Italijan Paolo Taljavento, a ovo su startne postave obeju ekipa:

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Ćirković, Fabrisio, Subić (Petrović od 65.), Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Ninković (Grbić od 85.), Oumaru.

Augsburg: Hic, Verhag, Janker, Kalsen-Braker (
Hong Jon-Ho od 41.), Stafilidis, Bajer, Ko (Kajubi od 60.), Trohovski, Bobadilja, Matavž, Đi.

Tribine stadiona u Humskoj dobro popunjene, a pred sam početak meča na južnoj tribini lepa koreografija uz poruku: ''Povratak otpisanih''.

PRVO POLUVREME

Utakmica je počela, Partizan je izveo prvi nešto konkretniji napad, ali je Bandalovski sa desne strane neprecizno centrirao.

Nastavljaju crno-beli sa napadima, a na ulasku u drugi minut, Andrija Živković je iznudio ''skraćeni korner'' sa desne strane. On ga je i izveo, a jedan od igrača gostiju glavom izbija loptu u korner i ekipa Augsburga se potom odbranila i otklonila opasnost.

Slede minuti kada Nemci preuzimaju inicijativu, i kao plod takve igre i prvi opasan pokušaj njihovog najboljeg strelca Raula Bobadilje u sedmom minutu. Šutirao je sa nekih 18-19 metara, ali srećom, porede leve stative Živkovićevog gola.

Minut kasnije još jedna opasna akcija gostiju kroz sredinu, iznudili su korner, posle kojeg je Živković uhvatio loptu i otklonio opasnost. Partizan se prilično povukao posle dobrog početka.

Ali, u 11. minutu ''sevnula'' je kontra Partizana preko Abubakara Oumarua, koji je umakao svojim čuvarima i iskosa sa desne strane poslao loptu u suprotni ugao gola golmana Hica - 1:0!

Pogodak Oumarua možete da vidite OVDE.

Usledio je mirniji period igre, što potpuno odgovara Partizanu u ovim okolnostima. Nova pretnja gostiju viđena je u 21. minutu, kada je Trohovski pokušao iz daljine, ali je pogodio u glavu jednog igrača Partizana, da bi zatim Andrija Živković dobro intervenisao.

Partizan je uzvratio tri minuta kasnije, kada je posle centaršuta Oumarua sa desne strane, Brašanac šutirao glavom pravo u golmana Hica. I dva minuta kasnije lepa akcija crno-belih, ponovo po desnoj strani. Andrija Živković je pokušao da sa ivice kaznenog prostora uradi ono što mu je uspelo u Augsburgu, ali ovog puta je, poput Brašanca, gađao u naručje golmanu gostiju.

Nastavljaju se napadi crno-belih, još jedna sjajna kontra viđena je u 27. minutu meča, kada je Brašanac proigrao Živkovića, ali njegov udarac je izblokiran i prilika je propala.

U 33. minutu nova opasnost pred golom Partizana. Kapiten gostiju Verhag je centrirao sa desne strane, lopta je išla ka golu, ali je Živković bio priseban i sigurno intervenisao.

Tri minuta kasnije, prilično oštar i neoprezan start Nikole Ninkovića na Karlsena-Brakera i vezista Partizana je prošao sa žutim kartonom, a defanzivac Augsburga po svoj prilici neće moći da nastavi ovu utakmicu.

Umesto njega na terenu je Hong Jon-Ho, a Ninković je čak i dobro prošao sa ovim žutim kartonom.

Ulazimo u sam finiš poluvremena, ali će sudija Taljavento verovatno produžiti ovaj deo igre još par minuta zbog pomenutog prekida.

I baš u toj nadoknadi vremena, Živković i Bandalovski su zajedno napravili prekršaj kod desne sut linije i posle tog slobodnog udarca mreža crno-belih se zatresla - 1:1! A strelac je upravo pomenuti rezervista Hong Jon-Ho, koji se najbolje snašao u gužvi pred golom Živkovića.

Taj pogodak možete da vidite OVDE.

DRUGO POLUVREME

Bez izmena u ekipi Partizana, a posle samo minut igre u drugom poluvremenu, nova velika prilika za Augsburg. Trohovski je sa 18 metara snažno šutirao, ali srećom po crno-bele lopta je prohujala iznad prečke. Ostaje 1:1.

Inicijativa gostujućeg tima i dalje traje, Partizan još uvek deluje uzdrmano posle neočekivano primljenog gola na kraju prvog poluvremena.

Prva kontra crno-belih u nastavku meča viđena je u 49. minutu, kada je Živković lepo proigrao Abubakara, ali je on previše oklevao sa udarcem, pokušavao je driblinzima da se oslobodi čuvara i - izgubio loptu.

A kazna je usledila ekspresno - Verhag - 1:2, vodi Augsburg od 51. minuta! Umakao je kapiten gostiju pažnji Partizanovih defanzivaca i lopta završava u donjem desnom uglu Živkovićevog gola.

Neverovatno šta nisu iskoristili crno-beli u 57. minutu! Sjajna šansa za Brašanca koji sa 13 metara šutira u golmana Hica, a odbojenu loptu Ninković šalje visoko preko gola!

Pravu dramu gledaćemo u poslednjih pola sata. U 60. minutu Trohovski je uputio snažan udarac za petnaestak metara, ali Živković uspeva da odbrani. Ostaje 1:2!

U 65. minutu prva izmena u Partizanu, Subića je zamenio Nemanja Petrović na poziciji levog beka.

Inicijativa Augsburga se nastavlja, Partizan deluje prilično bojažljivo na terenu.

A onda je sevnula Džigijeva bomba! Strašan udarac Ninkovića sa tridesetak metara u sam gornji levi ugao, ali prečka spasava Nemce. Lopta se potom odbila do Živkovića koji šutira tik pored stative! Neverovatno!

Kakva drama! U 78. minutu kontra gostiju preko Kajubija, izbio je jedan na jedan sa Živkovićem, ali golman Partizana nogom brani ovaj udarac!

Dva minuta kasnije nova šansa za Ninkovića na drugoj strani, pokušao je iskosa sa leve strane, iako je imao i Oumarua i Živkovića u kaznenom prostoru, a lopta završava pored stative.

A onda novi šok za Partizan - crveni karton za Andriju Živkovića, drugi žuti preciznije... Prvi je dobio zbog protesta kod slobodnog udarca u 45. minutu...

Trener Drulović reaguje uvođenjem Grbića umesto Nikole Ninkovića u 84. minutu.

A onda, 88. minut, STOPOSTOTNA prilika za Darka Brašanca, već druga u drugom poluvremenu! Potpuno sam je izbio pred golmana Hica i šutirao preko gola!

I naravno, kazna sledi samo minut kasnije - 1:3, Bobadilja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pavke86.pfc
Friday, 11.12.2015
00:47

Zasto precka :(

avatar
mileta
Thursday, 10.12.2015
22:24

Imali smo kod ovog gola vise srece nego pameti.Ovo nije pas vec ocajnicki izbijena lopta koja je slucajno dosla do Omarua.