Uživo pred kamerama otkriveno, evo zašto je došlo do ''kratkog spoja'' između Tumbe i Jovića!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.10.2019.
21:34
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Valjda je sada nešto jasnije...

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Slučaj Luke Jovića i dalje potresa ovdašnju fudbalsku javnost, jer mnogima nije bilo jasno zbog čega ga nije bilo u reprezentaciji Srbije u prethodne dve utakmice i gde je nastao problem na relaciji saselektorom Ljubišom Tumbakovićem.

Večeras je, između ostalog, i na ovu temu govorio sportski direktor FSS Vladimir Matijašević večeras na TV Arena Sport.

On se najpre, na pitanje voditelja, osvrnuo na igrače koji su se vratili u nacionalni tim posle promene selektora (Milivojević, Nastasić, Nikola Maksimović...)

''Svaki igrač ima pravo da igra za Srbiju, stvarno nisam doživeo da neko neće da igra za Srbiju, ne znam šta je bilo u prethodnom periodu, znam iz priče. Oni su tu za nacionalni tim, a selektor sa nama svima okolo je tu da odredi ko će u datom trenutku biti njemu na raspolaganju. Uspeh svih nas u Savezu je što smo se dogovorili da svaki igrač treba da igra za svoju reprezentaciju, ako zaslužuje'', objašnjava Matijašević.

On dalje ističe da lično do sada nije imao nikakav problem sa Tumbakovićem.
 
''Ljubiša Tumbaković je pre svega dobar čovek i dobar je i iskusan trener, osvajao je trofeje, nemamo nikakvih problema. On je taj koji određuje tim, a mi svi ostali razgovaramo i pričamo, ali valjda je normalno da trener poslednji donosi odluku'', ističe Matijašević.

A onda, tema koja najviše zanima javnost - zašto je došlo do problema sa Lukom Jovićem?

''Glupo je pričati o toj temi. Luka Jović ima 23 godine, talenat je, otišao je u veliki klub, u madridski Real. Čitam ovdašnje medije, vesti, to je ''bum'' za našu malu zemlju.

Ja mislim da treba pustiti Tumbakovića da radi svoj posao i da kodeks ponašanja mora da se prilagodi nacionalnom timu.

Ja sigurno ne mogu odavde da izađem i da ne kažem doviđenja. To je malo ružno. On nije kažnjen, ja sam ga lično zvao, rekao sam mu da treba da se ustali u timu, a ta greška što je bila, to je bila neka dečačka greška. I on je čak rekao, svestan je da Mitrović daje golove...

Luka Jović je dobar dečko i treba da igra za reprezentaciju u budućnosti, a da li će da bude pozvan sad, sutra, to je na selektoru'', poručio je Matijašević.

Kada je u pitanju mlada reprezentacija, nedavno je došlo do promene selektora, Neška Milovanovića zamenio je Ilija Stolica.

Matijašević uverava da ''Orlići'' i dalje imaju isti cilj i da plasman na Evropsko prvenstvo nije pao u drugi plan posle lošeg starta.

''Nije. Ja sam to i rekao na konferenciji. Ja se iskreno nadam da će se mlada reprezentacija plasirati. Imamo mečeve sa Estonijom, Rusijom, svi nam dolaze kući. Momci imaju kvalitet, pokazali su to i u Poljskoj.

Ilija Stolica ima neki svoj sistem, ali napravićemo sistem i u mlađim kategorijama koji bi trebalo da se uskladi, da selektori više razgovaraju'', naglasio je Matijašević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zabac86
Tuesday, 22.10.2019
07:35

Aha, znači tu smo. Prepotenko bi hteo da igra a ne može. Pa sine, ovo je reprezentacija kakva god da je. Mitar je jedan od retkih koji se trudi i u klubu i u reprezentaciji. Jednostavno njegova igra to govori. A ostali su tu odprilike da odrade posao jer im je (bar tako izgleda na terenu) nebitna utakmica u reprezentaciji.

avatar
Brane Lala
Tuesday, 22.10.2019
03:44

U sustini nije rekao nista. A ja najvise nevolem one koji ne smeju da kazu. Stalno se nekoga boje. Sise.

avatar
Lazar Maksimovic
Tuesday, 22.10.2019
02:02

A ti isti novinari da pitaju i Zidana zasto mu nije standardan pa onda da ovde pitaju glupa pitanja. Decko nema takmicarskih meceva i pitanje kako bi bio uopste i psihicki spreman. Po meni je cudo sto je jedan Real uopste kupio mladog igraca koji napravi bum u jednoj sezoni a da nije 3 zamena. Za te pare je mogao daleko bolje i sigurnije opcije da odradi ali ajde ko sam ja da sudim oni i ovako u zadnjih 10 god nisu kupili 10 igraca koji su se pokazali kao dobra kupovina.

avatar
Tristan
Tuesday, 22.10.2019
01:33

"Uspeh svih nas u Savezu je što smo se dogovorili..." O kom Uspehu on prica ??? To sto ste se dovorili je sigurno, samo ne oko toga da reprezentaciji bude dobro!

avatar
toma1980
Monday, 21.10.2019
23:25

Realno boljeg Napadaca NEMAMO od Mitrovica !!!!

avatar
djordja
Monday, 21.10.2019
22:27

Mitroglu je car, za klinca.....al je problem sto nije Terzin.......a dajte mu da igra protiv Luxemburga,mozda njima uspije dat gol...pa daseustali u Realu

avatar
Man united
Tuesday, 22.10.2019
16:20

Ма, прави цар. Игра човек другу лигу. И ти га поредиш са ликом који је покидао прошлу сезону у Бундеслиги, а сада игра у једном од најјачих клубова на Свету.

avatar
Man united
Thursday, 24.10.2019
14:16

Чемпионшип јесте озбиљна лига. Вероватно најјача не рачунајући лиге петице. Али поредити је са Бундеслигом је превише неозбиљно. Друга ствар, Митар је играо за репрезентацију и кад није имао места у друголигашу. А Јовићу се тражи длака у јајету.

avatar
djordja
Tuesday, 22.10.2019
23:22

opako dobro igra, a Cempionsip je za Budes ligu, preozbiljna liga u smislu kvaliteta fudbala......vi slijepi to i ostanite, za vas gleda Terza avngarda