"Vatreni" debi Gaćinovića na klupi Nišlija: "Vreme nije saveznik, ali Radnički je pojam za sve!"

Autor: Beta Beta
nedelja 29.11.2020.
15:44
Izvor: Beta

Gaćinović je u petak preuzeo ekipu od Milana Đuričića, koji je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom.

FK Radnički Niš
FK Radnički Niš

Povezane vesti

Novi trener fudbalera Radničkog iz Niša Vladimir Gaćinović rekao je danas da nema mnogo vremena za velike promene i da će postepeno uvoditi novine u ekipu i dodao da će njegovi igrači dati sve od sebe u predstojećoj prvenstvenoj utakmici protiv Vojvodine, kako bi prekinuli niz loših rezultata.

"Došao sam u veliki klub i znam šta se očekuje od mene. Radnički je i u bivšoj Jugoslaviji bio pojam za igrače i trenere i drago mi je što sam dobio priliku da radim u Nišu. Stigao sam pre dva dana, situacija je delikatna i odmah sam počeo da se upoznajem sa načinom funkcionisanja kluba i sa igračima. Fudbalere koje ću trenirati poznajem, ali ne dovoljno. Jako je malo vremena i ako je nešto problem u ovom momentu, to je da nam vreme nije saveznik. Sutra je već utakmica, a ja sam imao priliku da održim samo tri treninga", rekao je Gaćinović, preneo je sajt kluba.

Gaćinović je u petak preuzeo ekipu od Milana Đuričića, koji je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom.

"Znam da moram polako da uvodim novine i znam da previše informacija u ovom trenutku može da negativno utiče na igrače. Svestan sam i da aktuelna situacija nije baš najbolja. Ekipa je u seriji od tri poraza u ligi, ispala je iz Kupa od IMT-a, tako da sam i pretpostavio na šta mogu da naidjem pre prvog treninga. Moj prevashodni cilj je da polako promenim energiju kod igrača, jer znam da Radnički ima prilično kvalitetan sastav",
naveo je on.

Gaćinović je rekao da su u ekipi fudbaleri sa ozbiljnim karijerama i da će kroz sistemski rad pokušati da sprovede njegovu filozofiju fudbala, ali je ponovio da neće imati dovoljno vremena.

baner

"Do kraja jesenjeg dela sezone ostalo je još samo 20-ak dana, a nas u tom periodu čeka utakmica za utakmicom. Objektivno, mi nemamo vremena za neki veliki rad i suština u ovom momentu je da pokušam da u vrlo kratkom roku nametnem svoj način treninga i da se upoznam sa mentalnim sklopom mojih igrača"
, dodao je on.

Radnički će u ponedaljak od 16 časova dočekati Vojvodinu, u utakmici 16. kola Super lige.

"Sutrašnja utakmica će mnogo toga pokazati, nadam se da ćemo biti u kvalitetnom ritmu, ali može da se se desi i da ne bude tako. To svakako ne sme da nas pokoleba, jer nam predstoji dugotrajan proces. Svestan sam rizika koji sam preuzeo kad sam prihvatio ponudu da preuzmem Radnički u ovom trenutku. Svakako da bi mi bilo lakše da sam došao tokom zimske pauze, ali sam odlučio da se odmah uhvatim u koštac sa ovim izazovom", rekao je Gaćinović.

On je pohvalio igrače rekavši da su dobro radili na tri zajednička treninga i naveo da zbog kartona neće moći da računa na štopera Nikolu Stevanovića, zbog povrede na vezistu Aleksandra Kovačevića, ali da su ostali igrači spremni.

Gaćinović je rekao da dobro poznaje Vojvodinu, pošto živi u Novom Sadu i  svojevremeno je i radio u tom klubu i naveo da je to jedan od vodećih timova u Srbiji.

"Izuzetno cenim njihovog trenera Nenada Lalatovića i smatram da su on i fudbaler Nikola Drinčić glavna pokretačka snaga Vojvodine. Njih dvojica su ostavili veliki trag u Radničkom, pa će utakmica i sa te strane biti zanimljiva", ocenio je.

Gaćinović je rekao i da je postojala mogućnost da sutrašnju utakmicu gleda iz lože, ali da je odlučio da bude pored terena sa igračima, pošto smatra da će njegovoj ekipi tako biti lakše. Dodao je da se brzo i lako dogovorio sa upravom kluba o saradnji i da je njegova dužnost bila da odmah preuzme odgovornost.

"Respektujemo Vojvodinu, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat i da prekinemo ovu lošu seriju", naveo je Gaćinović.

Posle 15 kola Radnički je 10. na tabeli sa 21 bodom, a Vojvodina je treća sa 30 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke