Važna poruka selektora ''Orlića'' pred start Evropskog prvenstva!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.06.2022.
16:46
Izvor: Beta

Omladinska reprezentacija Srbije igra sutra protiv Izraela, prvi meč na šampionatu Evrope u Slovačkoj. U Grupi B su još i Engleska (22. jun) i Austrija (25. jun).

FSS
FSS

Povezane vesti

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Jović rekao je danas da je njegova ekipa fokusirana samo na prvi meč Evropskog prvenstva protiv Izraela, iako sada ima novi cilj, želje i ambicije.

"Pred nama je jedan mnogo lep turnir, posle godinu dana i mnogo odigranih utakmica, dva kvalifikaciona turnira. Plasirali smo se među osam najboljih selekcija u Evropi i sada imamo novi cilj, nove želje i ambicije", rekao je Jović, prenosi Fudbalski savez Srbije.

Dve najbolje selekcije iz grupe izboriće plasman u polufinale, automatski i odlazak na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, koje se iduće godine održava u Indoneziji.

"Sve ekipe koje su došle u Slovačku, nisu tu slučajno. Osvajanjem prvog mesta u svojim grupama pokazale su kvalitet i ispunile neke svoje ciljeve", rekao je Jović.

"Mi smo jedina ekipa koja je zbog poznatih razloga završila elit rundu kvalifikacija pre deset dana, dugo smo već zajedno, skoro četiri nedelje, pokušavamo da damo svoj maksimum. Ceo stručni štab radi na najbolji mogući način kako bismo bili od pomoći igračima i doveli ih ponovo u optimalno stanje za prvi meč sa Izraelom", dodao je on.

Izrael je bio prvi u elit rundi sa Turskom, Škotskom i Madjarskom koja je bila domaćin turnira, ali je selektor Srbije istakao da na tu selekciju ne gleda kao iznenađenje već reprezentaciju koja pravi dobre rezultate poslednjih godinu dana.

"Imali su 19 utakmica, prijateljskih i zvaničnih, izgubili su samo dve, a igrali su i protiv Španije, Francuske, Nemačke... Radi se o veoma disciplinovanoj ekipi koja igra visok presing od prvog minuta, bore se do fanatizma. Igraju na kontranapade, imaju dva veoma brza igrača, jednostavno radi se o kvalitetnoj selekciji", rekao je Jović.

"Želim, ipak, da naglasim da se mi ne bavimo toliko njima, koliko pre svega razmišljamo o sebi. Igračima dajemo samo neophodne informacije, onoliko koliko je to potrebno. Bavimo se uglavnom samo nama, da mi budemo naša najbolja verzija i da budemo bolji nego u prethodnoj utakmici", dodao je on.

Upitan da li ta "naša najbolja verzija" može da napravi novi uspeh plasmanom u polufinale koje vodi i na prvenstvo sveta, selektor je odgovorio: "Znate kako, ta mogućnost postoji, sam plasman u polufinale, kao i da postanete šampion Evrope. Ali to je razgovor između nas, nije za svlačionicu".

On je istakao da fokus sada samo na prvom sledećem protivniku, a to je Izrael.

"Dalje naše misli ne idu. Utakmica se igra u nedelju, mislim da smo dovoljno uradili i da smo se spremili za ono što nas očekuje, da meč sa Izraelom privedemo kraju na najbolji mogući način. Dakle, možemo da pričamo o očekivanjima, imam ih i ja kao selektor, imaju ih i igrači, ali naš zadatak je samo prvi naredni meč", rekao je Jović.

Selektor Srbije je na kraju naveo da iz "skromnosti i poniznosti uvek dođu dobri rezultati".

"Igračima stalno govorim da puste druge da govore o njima, a da se oni fokusiraju na svoje zadatke, svoju igru i rade ono što najbolje znaju. Da igraju fudbal", rekao je Jović.

"Imaju, ponavljam, veliki talenat, ali stalno im govorim da talenat bez rada ne znači ništa. Ako uz talenat ne postoji i težak rad, onda nemate ništa. Ostaje samo talenat koji može u jednom trenutku da presuši. Samo talenat i težak rad donose uspehe", zaključio je on.

Utakmica prvog kola Grupe B Evropskog prvenstva u Slovačkoj između Srbije i Izraela igra se sutra od 17.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke