Vazurina računica - Koliko je Partizan izgubio već ''viđenog'' novca i kako će se sve odraziti na prelazni rok?

Autor: Darko Mitrović
subota 30.11.2019.
11:36
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Biće posledica...

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Sjajna igra, prelepi golovi Asana i Sume, evropsko proleće nadohvat ruke, a sa njim i velika zarada... sve je to palo u vodu u poslednjih nekoliko minuta utakmice protiv AZ Alkmara u Hagu.

Od 0:2, Holanđani su sa igračem manje ekspresno stigli do 2:2, što je označilo oproštaj crno-belih od Lige Evrope, koji će biti samo ''pečatiran'' u poslednjem kolu protiv Astane.

Posle prespavane noći, u razgovoru za 'Žurnal' se oglasio i generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Naravno, govorio je, pre svega o finansijskim posledicama ovakvog rezultata na klub iz Humske.

Ono što je odmah bilo poznato posle prokockane pobede, to je da je umesto 570.000 evra Partizan u Hagu zaradio 190.000 koliko donosi remi, ali i da su crno-beli ostali bez još milion evra, koliko bi kao drugoplasirani u grupi mogli da dobiju u slučaju plasmana u nokaut fazu takmičenja.

Ali, Vazura ima i dodatnu, još drastičniju računicu.

''Naravno da nam je sada teže nego u četvrtak uveče. Shvatamo da smo izgubili potencijalnih 5.000.000 evra'', istakao je Vazura.

Sve to utiče i na planirane poteze u zimskom prelaznom roku.

''Kad se igra Liga Evrope sve je stabilnije: mnogo više para, transfera... Ekipa je selektirana tako da imamo mlade, ekstra mlade, starije i ekstremno starije igrače.

Eto, kad se tako nešto napravi, cene najmlađih idu gore. Međutim, velika, velika prilika je propuštena. Evropa je mogla i dalje da gleda Partizanove bisere.

Lakše bismo doveli i prodali neke igrače u januaru i junu. Međutim, to je fudbal, moramo da izvučemo pouke, podignemo glavu i pobedimo Mačvu. Idemo dalje'', poručio je Vazura.

Crno-belima ostaje nada da će na zimu realizovati najavljivani transfer Strahinje Pavlovića, što bi Partizanu trebalo da donese bar deset miliona evra. Pavlović je u Hagu bio na oku i predstavnika Ajaksa i PSV-a, koji su uz Monako za sada možda i najzainteresovaniji za mladog štopera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Saturday, 30.11.2019
20:58

Ta prica o poukama je vec degutantna, stalno nam nesto treba biti poucno, a mi ko pacja skola, nikako da se pomaknemo sa mjesta. Svake godine se nadje neko ko napravi glupost i upropasti trud kompletnog tima. Tu je trener iskljucivi krivac, pa ko je na selu jednom sutnuo loptu taj vidi da Stojkovic citave sezone kumuje golovima, bekovi su rupe, Tosic samo trckara, Sadik sam u napadu kao atipican napadac. Sada Vazura priprema teren kako nece biti novca za pojacanja, ako je to odgovor onda cu ja biti gen direktor, pronadjite mocnog pojedinca ili grupu koji ce osigurati financijsku stabilnost, sto stalno zamajavate navijace koji zive za Partizan zdusnije od vas koji zivite od Partozana. TACKA.

avatar
REVØLT
Sunday, 01.12.2019
19:20

Urosevic van pozicije kao muva ili kokoska bez glave...

avatar
REVØLT
Saturday, 30.11.2019
17:12

* prenebregavas

avatar
Limenka
Saturday, 30.11.2019
14:02

Videli smo soliranje u zavrsnici, videli smo Tosica koji nema snage, videli smo zamene koje nemaju kvalitet i videli smo da fale jace utakmice kroz domacu ligu. Sve u svemu, scenario vec vidjen, ne znamo da sacuvamo loptu u nogama, i u pitanje je neznanje a ne splet nesrecnih okolnosti.
U Ping Pong ligi se lopta cuva tako sto se posle 80-tog minuta svi valjaju po travi i cekaju vreme da prodje. Amateri !

avatar
REVØLT
Saturday, 30.11.2019
13:20

Sad sam proverio jer nisam bio siguran, Suma je na JNA izasao nakon njihovog drugog gola (i tada ga je isto zamenio zadnji bezvezni Scekic), tim gore i jos gore jer to onda prakticno znaci su dve izmene pri nepovoljnom rezultatu bile jako nerazumne...

avatar
REVØLT
Saturday, 30.11.2019
13:06

Potpuno ogoljeno, eto za cime zale. Nikakvo planiranje kod nas ne postoji, kontinuitet postoji samo kada su u pitanju prodaje (dobrih) igraca Partizana, naravno, sto su mladji, to (je) bolje. I kako je dosao bas do pet, zasto pet, a ne deset, dvanaest ili cak petnaest? Kad se setim kako se nismo pojacali na pocetku '18, onda mi nekako i nije toliko zao zato sto znam da oni ni sad ni izbliza ne bi ulozili u tim onoliko koliko bi trebalo. Slusam jutros Milosevica, covek prica sa visine i predstavlja fudbal kao neku visu matematiku, slazem se da nismo doziveli debakl, ali, jedan hladan tus sigurno jesmo. Nije u pravu kad kaze da se nije povukao u BG protiv njih, kako nije kad je usao Scekic umesto Sume i (ovo kad nam je bio potreban treci gol jer su izjednacili sa igracem manje?!) kad je usao Gigic umesto Sadika! Kako su logicne izmene Brezancic pre Stevanovica ili Lutovca (obojica mogu i desno i levo tako da ni to.sigurno nije mogao i smeo da bude razlog), Scekic i Vujacic umesto Sume i Natka?!?!?! Nije to samo do toga ko je izasao nego PODJEDNAKO i do toga ko je krocio na teren kao izmena to jest zamena, i to sve ponovo i reprizno sa igracem vise u situaciji u kojoj se maltene samo ti pitas? Ne, nije ti to uopste bilo logicno, Savudine, ne mogu da verujem da si to cak i pomislio da uradis, jedna greska i moze da se podnese i istolerise pa mozda cak i dve u nekim situacijama i okolnostima, ali, ona treca i poslednja je bila ocigledna, nedopustiva i neshvatljiva jer je bila lisena svakog rezona! Ego mu je povredjen svaki moguci put kad se povede neki razgovor o analizi meca, ne moze to tako, ima svaki dan da trpis i prozivke i kritike, to sto nismo dobro izgledali prosle sezone je anomalija i incident, ovo sad (i to najmanje 70-75 minuta) u hagu je ono sto bi trebalo da bude normalno i nasa svakodnevnica! Samo da se zna, Perudja je dosla po Rajkovica koji trenira sa nama, a alal mu vera ako ode. Ironican sam, naravno.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 30.11.2019
13:59

S kim Milošević da analizira utakmice? Partizan se nije povukao u Beogradu, napadao je do kraja, stvarao šanse, pa upravo je primio drugi gol iz kontre jer su se zatrčali u presing sa igračem više, a Suma je zamenjen u Beogradu da ne bi bio zamenjen na toj utakmici fenomenalni Natko koji ne može da igra celu utakmicu na poziciji centralnog veznog u Evropi jer nije prošao pripreme, a nije prošao pripreme jer nije doveden na vreme, a nije doveden na vreme jer Partizan nema budžet već kada ga obezbedi ulaskom u grupu ili kada već bude na vidiku grupna faza evropskog takmičenja ima ekonomsku opravdanost da dovede igrače koji su pojačanja, a nema ekonomsku sigurnost jer ne igra kvalifikacije za LŠ iz koje možeš da ispadneš i odeš u veoma lak kostur kvalifikacija za LE tj. LE bi bila zagarantovana i tada bi Partizan mogao svesno pre sezone da uđe u finansijski minus tj. da uloži u tim pre početka priprema i da nakon ulaska u LŠ ili eventualno LE dobije novac koji bi trošio u nastavku sezone, a ne igra kvalifikacije za LŠ zato što mu zvezda ne da preko njenih sudija. Svaka ostala analiza je besmislena, ako želimo da rešimo problem to je borba za regularnost u srpskom fudbalu i finansijska jednakost na srpskom tržištu, nakon toga bi problemi o kojima sada navijači Partizana pričaju nestali. Niti bi Natko bio nespreman, niti bi Sadik bio jedini špic, niti bi Rajković samo trenirao već bi i igrao za Partizan, niti bi izmene bile takve jer pre svega Natko ne bi bio zamenje, a drugo Marković bi bio spreman i ne bi bio povređen već bi igrao umesto Tošića pa ne bi bio ni Tošić bio zamenje tj. ne bi igrao Brežančić, a Partizan bi bio najverovatnije prvi u grupi ispred Mančester Junajteda, a ne treći i bez proleća u Evropi.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 02.12.2019
20:05

Mančesteru takođe nije sviran penal u Hagu tako da uzimam da bi se ta utakmice opet završila nerešeno. Naravno da smo iz stiuacije u kojoj smo dovedeni da nam odgovara samo pobeda u Hagu sami mogli više, ali to nije razlog da se preskaču glavni uzroci problema i se sva kola svale u samo u odnosu na poslednju utakmicu, tj. utakmicu u Hagu. Mogao je i trebao je Tošića uopšte da ne stavi u tim. Predlagao sam da Asano počne desno, a da Stevanović počne levo, pa ako ne ide lako je zameniti im mesta. Slažemo se da je trebao Lutovca da uvede ako već nije dovoljno dobro zatvoren Idrisi. Za Sumu svi sada znamo da je greška što je zamenjen. Za Šćekića sam pisao da će biti beskoristan protiv AZ jer je spor i zbog toga se uvlači u odbranu i bukvalno prebacuje težište dešavanja u našu zadnju liniju. Pisao sam i da golman AZ ima problema s visokim loptama pa je i poluvisok šut Sume završio u golu iznad golmana, a onda šutiraju nisko do kraja utakmice. Na osnovu toga što sam video slažem se da je Partizan mogao bolje bez obzira na sve uslove, ali ne može se očekivati da bude nepogrešan dok drugi uticaju koji ne bi trebali utiču negativno na rezultat i celu atmosferu oko kluba i to već duže vreme.

avatar
REVØLT
Saturday, 30.11.2019
17:10

I uporno pises da bismo bili prvi, a prenebragavas da su sudije i isti taj AZ ostetile protiv istog tog Mancestera, stvarno ne razumem zasto prelazis preko toga i stalno ignorises tu cinjenicu Haha

avatar
REVØLT
Saturday, 30.11.2019
17:07

Ne mislim bukvalno da nismo vise napadali (najbolje sad da protiv njih kod kuce i to jos brojcano nadmocni to uradimo) nego me jako nervira ta izmena Suma-Scekic. Mogao je.neko.drugi da udje umesto Sume kojeg treneri najcesce menjaju, a mozda je i trebao da ostane na tom mecu do poslednjeg minuta. Ne znamo mi da se branimo, tako nesto ne mozes da usadis u svest preko noci, taj pelcer mora godinama da se posle razvija dok se skroz ne primi. Savo je razgovarao sa Marijom Katic, a u klubu je uvek u mogucnosti da prica sa strucnim stabom, ne mora da prikazuje sve stvari kao da su ne znam kakva nauka, eto mu prilika da istera neke stvari do kraja i da se izdvoji iz mnostva trenera koji su mozda i hteli, ali, nisu smeli. Nije meni nikad bila problem zvezda, za njih me bas briga, ja gledam nas i sta je potrebno.i koliko mozemo da uradimo.