Vermezović o surovoj realnosti "večitih", da li je derbi izgubio draž?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 01.03.2020.
09:45
Izvor: Sportske.net

Uvertira pred 162. "večiti" derbi iz ugla bivšeg trenera Partizana.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Crvena zvezda danas od 18.00 dočekuje Partizan i ima priliku da pobedom reši sve dileme oko titule. S druge strane, crno-beli imaju šansu da se približe na osam bodova, ali što im je možda i još bitnije, da pobede najvećeg rivala treći put u nizu.

Vladimir Vermezović je za Žurnal izneo svoje viđenje derbija i malo je reći da njegove reči ne teraju da stavimo prst na čelo i odgovorimo na pitanje - da li stranci mogu da osete tu draž "večitog" derbija?

"Derbi nije što je nekada bio, ali je čar ostala. I, svaki je priča za sebe. Tako biće i ovaj, uprkos velikoj bodovnoj prednosti Crvene zvezde. Ali... Previše je stranaca, a oni ne znaju i ne osećaju šta za Beograd i Srbiju znači derbi. Stoga, dok se Partizan i Crvena zvezda budu oslanjali na strance i u sastavima ne budu imali igrače iz mlađih selekcija, bar osmoricu, devetoricu koji žive za svoj klub, onda i derbiji gubiće na draži", rekao je Vermezović.


Ovo će biti i prvi duel Dejana Stankovića iSava Miloševića, velikih prijatelja i legendi srpskog fudbala.

"Zapazio sam da u igri Crvene zvezde ima brzine, ali i haotičnosti. Zato i očekujem neizvestan i interesantan meč. Mislim da će se moji i te kako pitati, najverovatnije igrati na kontru. Milošević je bio uspešan u poslednja dva derbija i u blagoj je psihološkoj prednosti. S druge strane, Stanković će pokušati da uđe u nadmudrivanje, jer crveno-belima odgovara i nerešen rezultat. Voleo bih da osujetimo sve njihove akcije i, naravno, pobedimo", istakao je Vermezović.



Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke