Veselinović oduševljen klincima, najavljuje još težu utakmicu u Beogradu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 25.07.2019.
21:41
Izvor: Sportske.net

Trener Čukaričkog smatra da težak ispit tek sledi.

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović pohvalio je svoje igrače posle remija bez golova u Moldeu. Iz pedagoških razloga nije hteo da hvali nikoga pojedinačno, pa čak ni heroja Belića, ali je istakao da utakmica u Beogradu neće biti ni malo lakša.

"Igrali smo protiv jedne izvanredne ekipe, koja je ovde pobeđivala i Zenit i Seltik i Sevilju i koja je izašla iz grupne faze Lige Evrope. Ovo je bio fantastičan ispit za naše mlade igrače, koji će u karijerama mnogo da im pomogne.

Rezultat kao rezultat je dobar, ali ostaje žal jer smo u drugom poluvremenu imali šanse koje bi nam olakšale da lakše završimo utakmicu. Ali, treba da budemo maksimalno korektni i reći da je protivnik imao svojih šansi.

Ovo je samo prvo poluvreme, ništa lakša utakmica neće biti u Beogradu. Sve pohvale igračima za energiju i borbu. U prvom poluvremenu smo poneseni emocijama i neiskustvom smo gubili prostranstva, ali na sreću, u drugom mnogo racionalnije i ništa ne smemo da praznujemo i treba da se dobro, dobro pripremimo za revanš u Beogradu"
, rekao je Veselinović.

On je posebno želeo da istakne činjenicu da je njegov tim imao mnogo mladih igrača.

"Zaista sam ponosan što je u ekipi bilo četiri igrača koji su mlađi od 21 godine i mislim da smo juče i danas bili ubedljivo najmlađa ekipa. Alal im vera kad u ovom uzrastu igraju ovakve utakmice.

Ne želim nikoga da istaknem iz pedagoških razloga (pa čak ni Belića). Ogrešio bih se ako bih nekoga izdvojio i neću da se ogrešim. A druga stvar, znajući mentalitet ovog radnog naroda ovde, znamo da se ništa neće menjati. Ovo je sigurno jedna etapa u samopouzdanju i očekujem da će sa malo više sigurnosti igrati u Beogradu.

Ništa manje neće biti teško u Beogradu, štaviše i teže. Moramo da se spremimo da odradimo 90 minuta rudarski da prođemo dalje. Nama je važno da igramo za sebe i svoj klub. Najvažnija stvar je da se sa naše strane pogledamo u ogledalo i kažemo uradili smo šta smo mogli"
, rekao je Veselinović.

Vaš tim je igrao u grču, pravio je mnogo grešaka, da li mislite da će biti manje treme u revanšu?

"Moramo da razumemo, sve situacije koje se dešavaju na terenu su produkt mnogo faktora. Kada smo rekli da smo imali pet igrača mlađih od 22 godine i koji su, uz dužno poštovanje, igrali na prigradskim terenima, a izašli su na teren znajući da su ovde gubili i Sevilja, Zenit, Seltik, velikani evropskog fudbala i da ritam melje - ne možete racionalne odluke.

Nismo u potpunosti vladali prostorom i kako treba da vladamo prostorom. Nismo uspevali da napravimo kontinuitet pasa. Ono što hoću da kažem o Moldeu, on nije precenjen. Probali smo da anuliramo protivnika, ali ne može se nikako ovakav protivnik anulirati"
, kazao je Veselinović.

Birmančević je u nadoknadi vremena dobio drugi žuti karton, da li je to možda preoštro.

"Moramo da razumemo da sudija dolazi iz nekog drugog podneblja i mentaliteta. Sudije imaju slobodu da donose odluke. Znate kako nas gledaju jer dolazimo iz ovog podneblja, sve situacije koje su ili-ili idu na njihovu stranu. Žao mi je Birmančevića, nemam za šta da ga krivim", rekao je trener.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke