Vojvodina oslabljena protiv Radnika? A taman je počeo da daje golove...

Autor: Beta Beta
utorak 30.10.2018.
12:50
Izvor: Beta

Trener fudbalera Vojvodine Dragomir Okuka rekao je danas da njegovu ekipu protiv Radnika očekuje teža utakmica nego što je to bio slučaj protiv Sinđelića i Dinama.

Beta/Dragan Gojić/Mo
Beta/Dragan Gojić/Mo

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju ekipu Radnika iz Surdulice u utakmci 14. kola Super lige Srbije.

"Ovo nam je treća utakmica u nizu za osam dana. Dve smo uspešno prošli, ali ta treća je po pravilu najteža, kako zbog činjenice da je poslednja u nizu, tako i zbog toga što nas, po mom mišljenju, očekuje najteži protivnik", rekao je Okuka na konferenciji za novinare.

Vojvodina je posle 13 odigranih kola na osmom mestu na tabeli domaćeg šampionata sa 18 bodova, dok je Radnik na 14. poziciji sa 12.

"Radnik je dobra ekipa, koja je promenila trenera i konsolidovala se. U prošlom kolu su pobedili Čukarički, pre toga uzeli bod Napretku u Kruševcu, ranije su pobedili i Partizan...

Znamo da nas čeka izuzetno težak meč i zato će nam biti potrebno mnogo strpljenja, borbe, agresivnosti i igre, kako bismo na pravi način završili ovaj ciklus od tri utakmice", rekao je Okuka.

Nepovoljna okolnost po Vojvodinu pred ovaj meč je moguć izostanak veziste Ezea Vinsenta, dvostrukog strelca u pobedi nad Dinamom.

"Još ne znamo šta će biti sa Ezeom i ukoliko ne bude igrao, to će biti hendikep za nas, jer je konačno počeo da daje golove. Posle dužeg vremena, zabio je dva gola na prošlom meču, ali se i povredio.

Danas je bio na snimanju, pa ćemo na treningu videti kakav je stepen povrede. Taman kad pomislimo da smo se rešili povreda i da su se svi vratili u tim, iskoči nešto novo, ali to je sastavni deo posla kojim se bavimo", rekao je Okuka.

Trener Vojvodine je naveo i da još nije nije odlučio ko će zameniti Vinsenta u postavi ako on ne bude mogao da zaigra.

Okuka je istakao i da loše stanje terena na "Karađorđu" utiče na to da igra njegovog tima ne bude onakva kakvu želi.

"Što se tiče terena, svi bismo voleli da je bolji, jer na ovakvom je teško igrati, posebno igračima da kontrolišu loptu. No, kakav je nama, takav je i protivniku.

Da je bolji, igralo bi se lepše i brže, sa manje grešaka, te se nadamo da će uskoro biti kao što je bio nekada, odnosno jedan od najboljih u zemlji. Do tada, treba i publika da ima strpljenja i da zna da je dosta grešaka u igri uzrokovano upravo lošim terenom", rekao je Okuka.

Utakmica Vojvodina - Radnik igra se sutra od 16.00 na "Karađorđu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke